Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Filtrer på emne

Hvordan montere kartplotter i seilbåt?
Elektronikk, Kartplottere

Hvordan montere kartplotter i seilbåt?

Har du planer om ny kartplotter i seilbåten er det viktig å tenke over plasseringen. Skal den erstatte en du har fra før er det naturlige valget å plassere den på samme sted, men kan det være hensiktsmessig å plassere den et annet sted? Scanpods fra velrenommerte Scanstrut er ofte førstevalget til både båtprodusenter og erfarne båteiere. De kommer i en rekke størrelse og utførelser, og kan plasseres mange steder i båtens cockpit. Vi deler her fordeler og ulemper med de forskjellige plasseringsmulighetene.
Forbud mot utslipp av kloakk fra fritidsbåter i Oslofjorden

Forbud mot utslipp av kloakk fra fritidsbåter i Oslofjorden

Fra 1. juli 2024 er det totalforbud for fritidsbåter å slippe ut kloakk i Oslofjorden. Før den datoen kunne båteiere slippe ut septiken så lenge de er mer enn 300 meter fra land. Oslofjorden i denne sammenheng er fra og med Kragerø kommune på vestsiden av fjorden, fra svensegrensen på østsiden, og alle sjøområder og kommuner innenfor disse. Det betyr at en rekke båter vil måtte bygge om septiksystemet, for å kunne bruke tømmestasjoner. I Seatronic magasinet vil vi fortelle deg om hvordan dette kan gjøres på enkelsest mulig måte, og hva du bør tenke på.
Solcellepanel til båt
Strøm

Solcellepanel til båt

For de aller fleste båter som brukes på kortere eller lengre overnattingsturer er tilgang på strøm en utfordring. Særlig når man ligger i uthavn er det ønskelig å kunne lade batteriene uten forstyrrende lyd, fra eksempelvis et bensin eller dieselaggregat. Et solpanel eller to vil i mange tilfeller dekke behovet.
Fusion båtstereo
Elektronikk

Fusion båtstereo

Stereoanlegget kan beskrives som hjernen i musikk- eller underholdningssystemet. Fusion leverer stereoanlegg i flere kvalitetes- og prisklasser. Hva er det rette stereovalget for din båt?
Victron - Blue Energy
Elektronikk, Strøm

Victron - Blue Energy

Victron Energy er et nederlandsk selskap som leverer produkter i den øverste kvalitetsklassen innenfor batteribaserte energisystemer. Victron har produkter både til private og profesjonelle, og de benyttes innenfor sektorer som telekom, industri, profesjonelle kjøretøy og marine.
VC-17 utgår - hva skjer nå?

VC-17 utgår - hva skjer nå?

International VC17 har de siste to-tre tiårene vært et av de mest populære bunnstoffene i Norge, spesielt blant seilere og hurtigbåt-entusiaster. Men fra 1. mai 2024 er det slutt, fra den datoen er det forbudt å selge VC17 - og etter oktober er det også forbudt å påføre det.  Denne artikkelen handler primært om løsninger som gjør at man slipper den meget omfattende jobben med skrapen, eller en kostbar løsning med sandblåsing eller tilsvarende.
Hydrotab

Hydrotab

I båtverden er interceptorer vanligvis en liten vertikal plate som stikker ned fra båtens hekk eller akterspeil. De vi snakker om her er mekaniske, slik at de kan skyves opp og ned ved behov Både trimplan og interceptorer gjør i stor grad den samme hovedjobben, som veldig forenklet kan forklares med at de løfter akterspeilet og senker baugen når de settes i arbeid. Vanlige trim-flaps, eller trim-tabs, fungerer fint for mange båter, men de fleste vil fungere enda bedre med interceptorer. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål i forhold til din båt.
Nødpeilersender - trygghet til havs og på land
Sikkerhet

Nødpeilersender - trygghet til havs og på land

Nødpeilersender, EPIRB, PLB, InReach, MOB-alarm - det finnes mange typer nødpeilersendere. Vi går gjennom de forskjellige typene, med fordeler, ulemper og vedlikeholdsråd.
Velg riktig batteri til båten
Strøm

Velg riktig batteri til båten

Alle som bor litt i båten vet at strøm er et knapphetsgode. Vi har blitt vant til båt med TV, kjøleskap, trådløst internett, instrumenter og så videre. Så fort vi er i havn, begynner jakten på landstrømuttaket, som ofte er opptatt
Multisteer

Multisteer

Multisteer er en ledende produsent av hydraulisk styring til båter. Multisteer ble grunnlagt i 1998, og er en del av Multiflex Marine-konsernet. De har hovedkvarter i India, og selges i dag i mer enn 85 land.  Multisteers suksess skyldes i hovedsak at de er gode på innovasjon og teknologi, de lager driftssikre produkter, og ikke minst: de har en konkurransedyktig pris.
Tørr og komfortabel båt med luftavfukter
Vedlikehold og opplag

Tørr og komfortabel båt med luftavfukter

I løpet av de siste årene har det i Norge skjedd en bevisstgjøring på fordelene ved å bruke avfukter som et ledd i å ta vare på og vedlikeholde store verdier, samt å heve bokomforten i eksempelvis båter. Markedet for denne type maskiner har hatt en kraftig vekst, og det er nå vanlig å bruke avfuktere om bord i båten, i bobilen, på vaskerommet, i kjelleren og andre steder.
Garmin autopilot - Alt du trenger å vite
Elektronikk

Garmin autopilot - Alt du trenger å vite

Det kan være mange grunner til at man ønsker å ha en autopilot om bord, men det er liten tvil om at det er kjekt med en «ekstra hånd» i båten. Først og fremst handler det om å kunne slippe å holde i rattet hele tiden, spesielt hvis det kun er en ombord som «står til rors».
Bli en bedre seiler med Raymarine Alpha Performance
Autoterm dieselvarmere
Vann, varme og toalett

Autoterm dieselvarmere

De fleste som har tilbragt noen sommere i båt i våre farvann har sett behovet for varme ombord. Det er en nødvendighet når sommeren er litt kaldere og våtere enn vi ønsker oss, og i tillegg forlenger det sesongen i begge ender.
Trinnløs regulering av Sleipner baugpropell

Trinnløs regulering av Sleipner baugpropell

En «standard» Sleipner-thruster er alt annet enn standard, men Sleipner har også flere løsninger som kan øke sikkerhets eller komfortnivået ytterligere med din baugpropell eller hekkthruster, og gjøre fin-manøvreringen til en lek. Vi vil her ta for oss tre områder som griper inn i hverandre når det gjelder å få best mulig utnyttelse av din Sleipner-thruster, enten det gjelder nyanskaffelse, utvidelse av thruster-systemet eller andre oppgraderinger.