Seatronics nettmagasin om båtutstyr og båtliv

Utvalgte innlegg
Hummerfiske - Garmin hjelper deg til storfangsten

Hummerfiske - Garmin hjelper deg til storfangsten

Litt om artikkelen..
15. september 2021
Nødpeilersender - trygghet til havs og på land

Nødpeilersender - trygghet til havs og på land

Nødpeilersender, EPIRB, PLB, InReach, MOB-alarm - det finnes mange typer nødpeilersendere. Vi går gjennom de forskjellige typene, med fordeler, ulemper og vedlikeholdsråd.
3. mai 2021
Mennesker med kjøleboks

Kjøleboks til båten – mye å velge i

Utvalget i bærbare kjølebokser er stort, og bruksområdene kan være svært forskjellige. Før du bestemmer deg for et produkt er det viktig å vurdere hvilke behov du selv har og hvilke egenskaper du skal vektlegge for ditt bruk.
20. februar 2020
Mann på seilbåt speider utover havet med kikkert

På utkikk etter ny kikkert til båt?

En god kikkert i båten er uunnværlig for båtfolk, uansett båtstørrelse og type. Her ser vi på de viktigste tingene å tenke på når man skal velge en maritim kikkert.
13. februar 2020
Ekkolodd og valg av svinger

Ekkolodd og valg av svinger

Hva gjør ekkoloddet? Kort fortalt virker ekkolodd ved å sende ultrasoniske lydbølger ned mot bunnen og deretter motta og registrere ekkoet fra dette signalet. Tiden det tar fra signalet sendes til det igjen mottas og påfølgende data-prosessering i ekkoloddet danner grunnlaget for å vise hva som er i vannet og …
12. februar 2020
Hvordan velge riktig kartplotter?

Hvordan velge riktig kartplotter?

Hvor stor kartplotter bør du ha? Hvilke tilleggsfunksjoner er mulige? Kan kartplotteren styre autopilot eller stereoanlegg? I denne artikkelen tar vi for oss det viktigste å ta stilling til når du skal kjøpe kartplotter!
5. februar 2020
Se og bli sett med AIS

Se og bli sett med AIS

AIS gjør det mulig å ha kontinuerlig og oppdatert oversikt over trafikkbildet, altså båtene i nærheten av egen båt. Dette gir bedre forutsetninger for å planlegge trygg seilas i trafikkerte farvann.
8. januar 2020
Gobius-app på Samsung mobiltelefon

Sjekk tanknivået med mobilen

Tanksensorspesialisten Gobius har lansert en sensor med Bluetooth. Det gir enkel montering.
12. september 2019
Scanstrut Rokk Wireless Edge montert på styrekonsoll

Trådløs mobillader fra Scanstrut

I Seatronic Magasinet har vi tidligere skrevet om de trådløse mobil- og nettbrettladerene i Scanstruts Wireless-serie. Med Wireless-produktene installert i tusenvis av norske båter har Scanstrut fått blod på tann, og lanserer enda en trådløs mobilholder: Scanstrut ROKK Wireless Edge.
28. august 2019
Cabincruiser med baugpropell

Tid for å sette inn baugpropell

Ønsker du en mer letthåndterlig båt? Våren, høsten og vinteren er fine tider for å finne den riktige løsningen!
28. august 2019
Skjermskudd av intervju med fornøyd litium-eier

Litium forbruksbatterier uten tilpasninger

Litiumbatterier koster mer enn bly, men har mange fordeler og vil på sikt gi lavere kostnader.
19. juni 2019
Webkamera i båten gir kontroll

Webkamera i båten gir kontroll

Med Glomex CamBoat kan du se hva som foregår i båten via mobilen.
5. juni 2019
Skjermskudd av elektronisk kart, Jeløy

Kartoppdatering til kartplottere

Hvor ofte er det nødvendig å bytte kartbrikken? Jo bedre kartene er, jo sikrere ferdes du på sjøen. Riktige kart er en rimelig forsikring.
8. mai 2019
Unge personer lader nettbrett og mobiltelefon i båten

Mobil- og nettbrettlading på båttur

La oss gjøre det klart med én gang – det ideelle er kanskje å droppe både telefon og nettbrett på båtferien. Men hvem kan vel det?
12. april 2019
Bamse i cockpit på seilbåt - barn i båten

Med barn i båten

Baby og småbarn i båt er koselig, men kan være krevende – særlig når de når krabbe- og gåalder, og utforskertrangen setter inn. Vi gir deg gode tips og råd for båtlivet med barn.
10. april 2019
Barn som ser på barne-TV på nettbrett

TV og streaming i båten

Flere tilbringer hele sommeren, og mere til, i båten. TV i båten er for mange en nødvendighet, være seg for å holde seg oppdatert på nyheter eller for underholdning – uansett er det supert å ha TV i båten når vær og vind tilsier et lengre opphold i salongen.
10. april 2019
Collage av Trudesign-produkter

Problemfritt med kompositt

Stadig flere innser at det er gammeldags å bruke skroggjennomføringer og tilhørende deler laget av metall, og at fordelen ved plast-kompositt er overveldende sammenlignet med tradisjonelle produkter.
28. februar 2019
Skisse over NMEA2000-nettverk installert i en motorbåt

La elektronikken snakke sammen med NMEA 2000

NMEA 2000, ofte omtalt som N2K, er dataspråket de fleste produsenter av maritim elektronikk benytter seg av. Hensikten er å muliggjøre utveksling av data mellom enheter fra samme produsent og mellom enheter fra ulike produsenter.
27. februar 2019
Fleksibelt solcellepanel montert på dekk

Stille strømforsyning med solcellepaneler

For de aller fleste båter som brukes på kortere eller lengre overnattingsturer er tilgang på strøm en utfordring. Særlig når man ligger i uthavn er det ønskelig å kunne lade batteriene uten forstyrrende lyd, fra eksempelvis et bensin eller dieselaggregat. Et solpanel eller to vil i mange tilfeller dekke behovet.
25. februar 2019
Bilde av installert Quick ankervinsj

Velg riktig ankervinsj

Elektrisk ankervinsj er på mindre båter et veldig godt hjelpemiddel som sparer kroppen for tung og ofte uheldig type belastning. Med vinsj om bord er det ikke lenger et ork å ankre opp, og dermed senkes terskelen for å bli ute litt lenger og prøve en ny bukt. Dette er en type utstyr som ganske enkelt gjør at du bruker båten mer.
22. februar 2019
Collage med forskjellige typer båtbatterier og en seilbåt i solnedgang

Velg riktig batteri til båten

Alle som bor litt i båten vet at strøm er et knapphetsgode. Vi har blitt vant til båt med TV, kjøleskap, trådløst internett, instrumenter og så videre. Så fort vi er i havn, begynner jakten på landstrømuttaket, som ofte er opptatt
20. februar 2019
Hvorfor trenger du VHF?

Hvorfor trenger du VHF?

Når du ønsker å ivareta din egen sikkerhet på sjøen har VHF noen unike fordeler fremfor mobiltelefon - vi ser på VHF som sikker kommunikasjonsmåte på sjøen.
20. februar 2019
Utvalg av luftavfuktere

Tørr og komfortabel båt med luftavfukter

I løpet av de siste årene har det i Norge skjedd en bevisstgjøring på fordelene ved å bruke avfukter som et ledd i å ta vare på og vedlikeholde store verdier, samt å heve bokomforten i eksempelvis båter. Markedet for denne type maskiner har hatt en kraftig vekst, og det er nå vanlig å bruke avfuktere om bord i båten, i bobilen, på vaskerommet, i kjelleren og andre steder.
13. februar 2019
Veiledning til redningsflåte

Veiledning til redningsflåte

Å ha redningsflåte om bord er en viktig del av sikkerheten. Mange tenker på at dette er utstyr som brukes på havet fortrinnsvis ved veldig dårlig vær, men faktum er at en flåte i lystfartøy oftere brukes ved plutselige ukontrollerte lekkasjer eller ved brann.
16. januar 2019
Barn med redningsvester

Slik sjekker du redningsvesten

Gambler du med familiens helse og sikkerhet? Selvfølgelig gjør du ikke det. Likevel hende det ofte at oppblåsbare redningsvester blir liggende i båter i årevis uten at de blir sjekket. Dette skaper en falsk sikkerhet. Gamle redningsvester kan være ubrukelige, og i verste fall livsfarlige.
15. januar 2019
Bilde av en norsk fjord med båter og flagg som viser hvor man kan høre på DAB-radio

Ikke fått ordnet DAB i båten ennå?

Enten vi liker det eller ikke, er nedstengningen av FM-nettet ferdig, og riksdekkende sendinger er flyttet over på det digitale DAB-nettet. Her viser vi deg forskjellige løsninger for hvordan du kan få DAB i båten.
7. januar 2019
Service på redningsflåte

Service på redningsflåte

Seatronic er autorisert servicestasjon for Plastimo og Seago redningsflåter og godkjent servicestasjon for oppblåsbart redningsutstyr av Sjøfartsdirektoratet. I tillegg har vi en samarbeidspartner i Nord-Norge, som også utfører service på Seago.
1. januar 2019
Her kan du betale med kort, få faktura, betalingsutsettelse eller avbetaling gjennom Klarna.