Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Filtrer på emne

Hvordan velge riktig presenningstativ?
Vedlikehold og opplag

Hvordan velge riktig presenningstativ?

Tildekkingen skal fungere i all slags vær, og da har alle båter behov for et presenningstativ. Presenningstativet skal selvfølgelig beskytte mot nedbør, ha så høyt møne at snøen faller av, det skal ikke være «lommer" der regnvann kan samle seg, og det skal sikre god ventilasjon og nok luft over dekk. Det finnes flere løsninger her, og man kan lage et slikt stativ selv i treverk. Men det kreves en del jobb og planlegging for at det skal bli brukbart, og kanskje en sesong eller to med finjustering. I tillegg kan det bli tungt, og være litt tidkrevende å sette opp.

Tørr og komfortabel båt med luftavfukter
Vedlikehold og opplag

Tørr og komfortabel båt med luftavfukter

I løpet av de siste årene har det i Norge skjedd en bevisstgjøring på fordelene ved å bruke avfukter som et ledd i å ta vare på og vedlikeholde store verdier, samt å heve bokomforten i eksempelvis båter. Markedet for denne type maskiner har hatt en kraftig vekst, og det er nå vanlig å bruke avfuktere om bord i båten, i bobilen, på vaskerommet, i kjelleren og andre steder.
Garmin autopilot - Alt du trenger å vite
Elektronikk

Garmin autopilot - Alt du trenger å vite

Det kan være mange grunner til at man ønsker å ha en autopilot om bord, men det er liten tvil om at det er kjekt med en «ekstra hånd» i båten. Først og fremst handler det om å kunne slippe å holde i rattet hele tiden, spesielt hvis det kun er en ombord som «står til rors».
Vinteropplag eller bruk av båten?
Vedlikehold og opplag

Vinteropplag eller bruk av båten?

Uansett om man bruker båten gjennom vinteren, har opplag på vannet eller løfter båten på land, må de fleste forholde seg til en annen årstid, og gjøre et eller flere tiltak for å ta vare på båten.
Tid for ispropell?
Vedlikehold og opplag

Tid for ispropell?

Skal båten ligge på vannet om vinteren ønsker de aller fleste at den ligger i en isfri havn. I Norge er det ytterst få havneplasser der det aldri legger seg is, og klimaforandringer de siste årene kan skape store forskjeller fra et år til et annet. Heldigvis kan båteiere på relativt enkelt vis sikre seg mot isdannelse rundt båten, så lenge man har tilgang på strøm. Det er flere teknologier i bruk for å løse dette, og Seatronic kan tilby alt fra enkle ispropeller til større bobleanlegg.
Autoterm dieselvarmere
Vann, varme og toalett

Autoterm dieselvarmere

De fleste som har tilbragt noen sommere i båt i våre farvann har sett behovet for varme ombord. Det er en nødvendighet når sommeren er litt kaldere og våtere enn vi ønsker oss, og i tillegg forlenger det sesongen i begge ender.
Trinnløs regulering av Sleipner baugpropell
Styring og propell

Trinnløs regulering av Sleipner baugpropell

En «standard» Sleipner-thruster er alt annet enn standard, men Sleipner har også flere løsninger som kan øke sikkerhets eller komfortnivået ytterligere med din baugpropell eller hekkthruster, og gjøre fin-manøvreringen til en lek. Vi vil her ta for oss tre områder som griper inn i hverandre når det gjelder å få best mulig utnyttelse av din Sleipner-thruster, enten det gjelder nyanskaffelse, utvidelse av thruster-systemet eller andre oppgraderinger.
Sensar Marine SmartBoat One
Elektronikk

Sensar Marine SmartBoat One

Sensar Marine SmartBoat One er et sensor- og sikkerhetssystem, laget for å gjøre det enkelt å kontinuerlig følge med på de viktigste forholdene om bord. SmartBoat One overvåker båten din med sensorer som registrerer ulike funksjoner og variabler, og varsler deg på telefonen din
Fusion båtstereo
Elektronikk

Fusion båtstereo

Stereoanlegget kan beskrives som hjernen i musikk- eller underholdningssystemet. Fusion leverer stereoanlegg i flere kvalitetes- og prisklasser. Hva er det rette stereovalget for din båt?
Dieselvarmer i båt
Vann, varme og toalett

Dieselvarmer i båt

Sommer og båtliv i Norden kan være varmt og godt døgnet rundt, og behovet for et varmeapparat kan virke fjernt. Men de fleste som har feriert i båt noen ganger opplever at temperatursvingninger eller regn tidvis gjør båtlivet småkaldt og fuktig – også i de beste sommermånedene.
Problemfritt med kompositt
Vann, varme og toalett

Problemfritt med kompositt

Stadig flere innser at det er gammeldags å bruke skroggjennomføringer og tilhørende deler laget av metall, og at fordelen ved plast-kompositt er overveldende sammenlignet med tradisjonelle produkter.
Landstrøm
Strøm

Landstrøm

Det finnes flere gode grunner til å montere landstrøm om bord. På store båter hvor overnatting og opphold over lengre tid er et tema, er behovet åpenbart. På slike båter er det praktisk med et 220 V strømnett om bord, i tillegg til fast oppkobling av batterilader og strømtilførsel til varmtvannstank.
Hekkthruster og montering
Styring og propell

Hekkthruster og montering

Vil du ha maksimal kontroll på båten ved havnemanøver er løsningen derfor å montere hekkthruster i tillegg til baugthruster. Med begge deler installert kan du snu båten rundt sin egen vertikale akse akkurat slik du ønsker under alle forhold.
Montere avfukter i båt
Vedlikehold og opplag

Montere avfukter i båt

Hvordan montere avfukter i båt? Her viser vi deg et eksempel på hvordan man kan montere en Arida Pro S12 luftavfukter i en båt. Båten er en 1982 Nauticat 38, men fremgangsmåten kan tilpasses en rekke andre båter.
Ekkolodd og valg av svinger
Elektronikk, Kartplottere

Ekkolodd og valg av svinger

Hva gjør ekkoloddet? Kort fortalt virker ekkolodd ved å sende ultrasoniske lydbølger ned mot bunnen og deretter motta og registrere ekkoet fra dette signalet. Tiden det tar fra signalet sendes til det igjen mottas og påfølgende data-prosessering i ekkoloddet danner grunnlaget for å vise hva som er i vannet.