Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Simrad plotterkampanje

Er du ute etter en ny kartplotter bør du lese videre her. I samarbeid med Navico har vi gleden av å tilby noen av våre mest populære Simrad kartplottere på 5, 7 og 9 tommer:

  • Simrad Cruise er knappebetjente kartplottere med fokus på kart, men med innebygd ekkoloddmodul og hekkgiver inkludert
  • Simrad GO7XSR og GO9XSE er en kartplotter og multifunksjonsskjerm med berøringsskjerm og innebygd ekkoloddmodul. Ekkoloddgiver er tilleggsutstyr, og her velger du den modellen som dekker akkurat ditt behov.

For seileren har vi også kampanjepris på B&G Vulcan 7R og Vulcan 9FS, du kan lese mer om den nederst i artikkelen.

Simrad Cruise-serien - enkel i bruk og fokus på kart

Simrad Cruise 5, 7 og 9 er først og fremst gode, knappebetjente kartplottere for bruk i mindre fritidsbåter. Simrads Cruise-serie er spesielt egnet for båteiere som ønsker en enkel kartplotter, uten en endeløs rekke av avanserte tilleggsfunksjoner og tilkoblingsmuligheter. Cruise gir god og enkel oversikt over hvor du er, hvor du skal og hvordan du kommer dit, i tillegg til dybde.

Hvorfor er Simrads Cruise-serie et godt valg for de fleste båteiere?

Mange kartplottere i dette prisområdet har hovedfokus på et bra ekkolodd for fritidsfiske, men prioriterer ikke kartfunksjonen like høyt. Med Simrad Cruise-serie er det motsatt. Den prioriterer kartfunksjonene du trenger og ønsker deg, inkludert fart og vanntemperatur. Ekkoloddet på Cruise viser bunn ned til ca. 100-150 meter, samt objekter i vannsjiktet, noe som dekker ønskene og behovene for de aller fleste av oss.

Simrad Cruise har også Autorouting med C-Map Discover. Det betyr at du enkelt kan stille inn målet med en peker i kartet, og få en rask og trygg rute til målet. Dette forutsetter at kartet støtter Simrads Autorouting, som i praksis betyr kart fra velrenommerte C-Map (med Easy Routing).

Simrad Cruise-plotterene leveres med giver

I kampanjeperioden leveres Simrad Cruise med en 83/200 CHIRP hekkgiver som måler dybde og temperatur. Den kan moneres både som hekksvinger og som innvendig giver. Innvendig giver må ha direkte kontakt med (ytter)skroget, og kan ikke monteres direkte på dobbeltbunn. Les mer om dette på vår produktside for den enkelte plotter.

C-Map Discover

Husk å bestille kart over ønsket område sammen med kartplotteren. C-Map Discover kartene er komplette vektorkart med høyoppløselig undervannskart, brukergenererte Genesis®-data, abonnementsfri automatiske ruteforslag og tilpasset dybdeskygging. 12 måneder gratis oppdateringer. Kartet har også tidevanns- og strømkart, samt marina- og havneoversikt. Kartet passer utvalgte Simrad og B&G kartplottere.

Simrad GO - en multifunksjonskjerm med alle muligheter

Simrad GO kartplotter og multifunksjonsskjerm med berøringsskjerm. Den er laget for å gi deg mest mulig ut av tiden i båten, og er perfekt i sportsbåter, fritidsbåter, åpne RIB-er og skjærgårdsbåter, og mindre daycruisere.

 

 

Hvilke ekkolodd-funksjoner har Simrad GO-serien

Plotteren har innebygd ekkoloddmodul med støtte for bla:

  • CHIRP-ekkolodd, SideScan og Downscan Imaging, som gir en vidvinklet visning av strukturer der det finnes fisk under og på sidene av båten. Finn strukturer og fisk på en enklere og raskere måte med Downscan Imaging med FishReveal.
  • HDI Skimmer-svingeren som finner fisk og sporer dybde: En akterspeilmontert HDI Skimmer®-svinger tilbyr ekkolodd for fritidsfiskere og er en enkel måte for motorbåtentusiaster å holde et øye med dybde på. CHIRP-teknologi gir tydelig visning av fisk i hele vannsøylen, mens DownScan Imaging-ekkoloddet oppretter en fotoaktig strukturvisning av fisk under båten. FishReveal-teknologi kombinerer disse to spesialiserte visningene i ett enkelt, krystallklart bilde av fisk og struktur.
  • Active Imaging-svingeren finner fisk og strukturer: Skjermen i GO-serien fungerer som et kraftig ekkolodd når den kombineres med den brukervennlige, akterspeilmonterte Active Imaging-svingeren. Dra nytte av alle fordelene med

Selve svingeren er tilleggsutstyr, og du velger den modellen som passer best for ditt behov.

Hvilke andre funksjoner har Simrad GO?

GO-serien har en lyssterk multi-touch-skjerm med en rekke ekstra funksjoner, som innebygd GPS-mottaker, mulighet for radar-tilkobling, trådløs tilkobling, og NMEA 2000-nettverksløsning. Simrad GO gir deg brukervennlig kontroll over en mengde tilleggsutstyr, fra autopilot til lydsystemet ditt om bord. Ta med skjermen overalt ombord, med trådløs speiling til smarttelefoner og nettbrett.

Simrad GO er kompatibel med kart bla. fra C-Map og Navionics. Du velger selv hvilken karttype og hvilket kartområde du ønsker å kjøpe. Du finner Navionics kart nederst i artikkelen.

Simrad Autopilot

Den nåværende autopilot-serien fra Simrad representerer over 70 års erfaring og utvikling. Med et stort utvalg løsninger som passer for de fleste fartøytyper og -lengder.

Det er enkelt å utforme det perfekte autopilotsystemet, da styresystemet på båten tar de fleste valgene. Deretter velger du drivenhet. Valg av tilbehør, for eksempel fjernkontroller og kompass, kan gjøres etter at du har valgt ut kjernekomponentene.

Dersom du har en autopilot du ønsker å bytte ut, men med en fungerende drivenhet, kan det greie seg med å bytte elektronikken. Ta kontakt med oss dersom du er usikker på hvilken pakke som fungerer i din båt.

 

 

 

 

Drivenheter

Noen av autopilotpakkene over leveres uten drivenhet og du må derfor kjøpe dette separat.

 

 

Om Simrad

Simrad er en global markedsleder med norsk opprinnelse, og en rik historie som strekker seg tilbake til 1946. Navnet Simrad stammer fra Simonsen Radio, og sammen med de gamle merkevarene Robertson og Shipmate representerer Simrad mange års erfaring innen autopilot, kommunikasjon, satellittnavigasjon, elektroniske kartplottere, ekkolodd, instrumenter og flerfunksjonsskjermer for båtbruk. Simrad lager i dag praktisk båtelektronikk med et lettforståelig brukergrensesnitt og høy ytelse, først og fremst til motorbåtføreren, enten det er snakk om fritidsbåter eller eller til sportsfiskeren. Simrad Professional-serien tilbyr utstyr til søk- og redningspatruljebåter, arbeidsbåter, kommersielle fiskebåter, passasjerbåter, superyachter og lastefartøy.

For seileren: B&G Vulcan kartplotter

I tillegg til Simrad-plotterene har vi også en godbit for seilerne fra legendariske B&G, som også er en del av Navico - samme konsern som står bak Simrad.

B&G Vulcan kartplottere for seiling styres via en intuitiv flerberøringsskjerm, og gir deg innovative seilingsfunksjoner. Vulcan integreres med instrumentene du har om bord, og gir deg prisvinnende seilefunksjoner som SailSteer og Sailing Time for å vise nødvendige seiledata på én skjerm – eller lagt over kartene dine. B&G Vulcan er perfekt for kystseiling og klubbregattaer, og gir deg mye for pengene.

 

 

Hvilke seilfunksjoner har B&G Vulcan

SailSteer

Med SailSteer ser du alle dataene du trenger, med et raskt blikk på én skjerm som er enkel å lese. Se viktig informasjon om vind, hastighet, tidevann, kurs, kurs over grunn, legglinje (layline) og veipunktinformasjon, overlagt på én enkelt skjerm for å sikre at du har den informasjonen du trenger, lett tilgjengelig.

Legglinjer - Laylines

La Vulcan gjøre den vanskelige jobben: Se hvilken kurs som er best, og sørg for at du slår på riktig sted. Laylines tar til og med hensyn til tidevannseffekter og vindskift for å plotte den raskeste kursen til neste veipunkt.

SailingTime

Planlegg effektivt med SailingTime, og vit hvor lang tid det vil ta å komme til et veipunkt, selv om du seiler i full motvind. SailingTime beregner tiden du vil bruke på hvert slag, og tar hensyn til vind- og tidevannseffekter, for å gi deg en nøyaktig forventet ankomsttid til målet.

RacePanel

Vær på rett sted når startskuddet går med RacePanel. Gled deg over brukervennlige funksjoner som tidligere bare var tilgjengelig for profesjonelle navigatører. Få den beste starten i feltet, med informasjon om tid, avstand og plassering på én klar skjerm.

 

Hvilke andre funksjoner har B&G Vulcan

B&G Vulcan kan også brukes som et stort vindinstrument, og har i tillegg selvfølgelig kartplotter med alle de vanlige funksjonene som veipunkter, ruter og spor, ekkoloddmodul med ForwardScan, innebygd Wi-Fi, og NMEA 2000-nettverk. Den kan bla. tilkobles B&G SonicHub lydserver, VHF, bredbåndsradar og B&G autopiloter.

Ekkoloddsvinger er tilleggsutstyr, du velger den modellen som passer best til din bår og dine behov.

Vulcan er kompatibel med C-Map Discover og Navionics kart. Du velger selv hvilken karttype og hvilket kartområde du ønsker å kjøpe. Du finner Navionics kart nederst i artikkelen.

Om B&G

B&G, opprinnelig kjent som Brooks & Gatehouse har vært de dedikerte seilernes førstevalg i årtier. Siden starten i England i 1955 har selskap vært både en innovatør, og laget solide og pålitelige instrumenter for turseilere, regattaseilere og jordomseilere. Det er ikke uten grunn at B&G instrumenter ble valgt av Sir Francis Chichesters under verdens første solo-jordomseiling i Gipysy Moth IV. Instrumentene er for øvrig en del av den permanente utstillingen til Science Museum i London. Det var heller ikke tilfeldig at det var B&G instrumenter i Syaula II, en Swan 65 som vant det aller første Whitbread Round the World Race. B&G var tross alt "standardutstyr" hos Nautor Swan. Det var B&G ombord i tilnærmet alle de kommende vinneren av Whitbread, og senere Volvo Ocean Race. Heller ikke så merkelig siden så godt som alle deltagerene i disse regattaene brukte B&G. I senere år har bla. Ellen MacArthur brukt B&G i sine rekordfylte solo-jordomseilinger, og både vinnere og flesteparten av deltakerene i Vendee Globe har B&G elektronikk ombord, i det som antageligvis er verdens tøffeste regatta. Den første B&G-kartplotteren så dagen lys i 2010, og har siden vært de dedikerte kartplotterne for seilere.

Navionics kart

Fungerer utmerket sammen med Simrad GO og B&G Vulcan kartplottere.

  • Velg kartområdet som dekker ditt behov og drømmereiser.
    Navionics+ Regular sjøkartene dekker et område som holder for de fleste på en vanlig båtferie, f.eks Sørlandskysten-Oslo-Svenskekysten til Trelleborg, inkl Danmark og Bornholm, eller Lista - Sognefjorden, inkl. Shetlandsøyene, eller Trondheim til Tromsø, Norges elver og innsjøer, og mange flere.
  • Navionics+ Large dekker områder for den som ønsker å reise litt lengre, f.eks. Skagerrak og Kattegat inkludert den norske vestlandskysten, den svenske østkysten til nord for Stockholm, Danmark, Tyskland, Åland og Åbo i Finland, eller hele Norge inkl Svalbard, Jan Mayen og svenskekysten ned til Göteborg, eller Middelhavet., og mange flere.

 

 

Om Navico

Navico er verdens største selskap innen skipselektronikk og består av noen av de mest kjente merkevarene i den maritime verden, noen med mer enn 200 års historie. I tillegg til Simrad og B&G inngår Lowrance, Whale, Blue Sea Systems, Lenco, MotorGuide m.fl. i gruppen, og Navico er godt forberedt for en fremtid med bedre og smartere båtelektronikk, bedre strømstyring og flere båter med elektriske motorer.