Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

GARMIN VÅR KAMPANJE

I samarbeid med velkjente Garmin setter vi i gang en vårkampanje på GPSMAP kartplottere fra 7-16 tommer, radar, ekkolodd, VHF, quatix-klokker – ja kort sagt alt man trenger for å bygge et større eller mindre system. 

GPSMAP Kartplottere

Garmin GPSMAP serien er brukervennlige kartplottere med touchskjerm. Kartplotterne har støtte for Bluetooth, NMEA 2000, NMEA 0183 og kan styre autopilot og Fusion stereo. GPSMAP serien har integrerte Sailassist funksjoner og støtter Panoptix fremoverseende ekkolodd.

Garmin GPSMAP har superrask prosessorhastighet, og skjermen har meget høy oppløsning.

Garmin GPSMAP er perfekt for båteiere som ønsker en multifunksjonsskjerm som kan bygges ut til en maritimt Garmin-system.

 

 

GPSMAP Kartplottere med ekkolodd

XSV betyr at kartplotterne har innebygd 1 kW CHIRP-ekkolodd som avhengig av svingervalg støtter SideVü og ClearVü.

 

 

Garmin ECHOMAP

Garmin ECHOMAP kartplottere med knapper og berøringsskjerm, ECHOMAP har innebygd CHIRP-ekkolodd som avhengig av svingervalg støtter UHD Side Vü og ClearVü.

Støtter styring av Force trollingmotor og Fusion lydanlegg er mulig. AIS, VHF, autopilot, motordata og seilinstrumenter som ekstrautstyr. NMEA 2000 og 0183. Perfekt for de fleste båteiere, og til saltvannsfiskeren.

Garmin ECHOMAP med hekksvinger

Velg rett kart til din kartplotter

Garmin Navionics+ kartografi gir deg overlegen dekning, klarhet og detaljer og har videreført den beste teknologien fra både Garmin- og Navionics. Garmin Navionics+ har også forbedret Auto Guidance-teknologi med ruteforslag. I tillegg har du mulighet for skyggelegging av dybdeområder og grunt vann, samt konturer på 50 cm.

Garmin Navionics Vision+ gir deg i tillegg skyggerelieff, satellittbilder med høy oppløsning, flyfoto, 3D fisheye visning, dvs. 3D bilder med undervannsperspektiv.

 

 

Tilbehør til kartplottere

GRID 20 Fjernkontroll

Garmin GRID 20 fjernkontrollene til GPSMAP-plottere er brukervennlige, og gir kontroll over hele Garmin-båtsystemet ditt. Fjernkontrollene har bla. 360-graders styrespak med dreiebryter og velgeknapp, faste knapper inkl. SOS-tast og autopilot standby/aktivering, samt fire programmerbare favorittaster. GRID 20 er vanntett, kommer i både liggende og stående utgave, og kan tilkobles kablet eller trådløst. Alt dette er med på å gjøre navigeringen enklere med touchskjerm i vått vær eller røff sjø, eller hvis plotteren er plassert i litt avstand fra rattet. Den kompakte størrelsen gjør at fjernkontrollene kan plasseres mellom skjermer på instrumentpanelet, på rorpidestallen på en seilbåt, eller på armlenet på førersetet slik det er på større skip.

Kamera

Med et fastmontert maritimt kamera ombord kan du fra kartplotteren følge med på det som skjer på eller rundt båten. Plasser det der du ønsker, f.eks. slik at du enkelt kan bakke ut av trange havner, eller for å overvåke motorrommet. Begge kameraene her er vanntette iht. IPX7.

 • Garmin GC 14 er et kompakt maritimt analogt kamera med bilder av meget høy kvalitet, selv i svakt lys (opp til 15 m).
 • Garmin GC 200 er et kompakt maritimt IP kamera i HD kvalitet gir enestående kvalitetsbilder, selv i lite lys. Infrarøde LED-lys gir nattsyn i opptil 30 m. Opptil 16 kameraer kan kobles til med Garmin Marine Network, og opptil 5 kan strømmes for visning på plotteren samtidig.

 

 

Radar

Kampanjeradarene har MotionScope-teknologi som benytter dopplereffekten til å oppdage og markere bevegelige mål. Pulskompresjon gir høy oppløsning uten å sløse med energien. De har også en rekke funksjoner, inkl justering av målstørrelse på radarbildet, radaroverlay på kartplotterens kartside og MARPA-målsporing.

En større radar har smalere vannrett strålebredde, noe som gir bedre og klarerer radarbilde selv om effekten er den samme. De blir bedre på avstand, og det er lettere å skille to båter eller to små øyer fra hverandre.

Vil fungere perfekt med GPSMAP-kartplottere, inkludert kampanjemodellene 723xsv, 923xsv og 1223xsv.

 • Garmin GMR18 og GMR 24 Fantom er kraftige 18- eller 24-tommer radar. 40W effekt med en rekkevidde fra 6 meter (20 fot) til 48 nautiske mil.
 • Garmin GMR54 er en kraftig 4 fot (1,2 meter) åpen radar. 50W effekt med en rekkevidde fra 6 meter (20 fot) til hele 72 nautiske mil.

 

 

Tilbehør radar

For å få best mulig effekt av radaren er det viktig at den monteres riktig, og at den monteres på et solid underlag. Som oftest vil det være behov for en masteplattform, et «radartårn» eller en akterstagsbrakett. Scanstrut er verdensleder innen monteringsløsninger, og har utstyr som er skreddersydd for bla. Garmin, med forborede hull og klartgjort for kabler. Her viser vi noen av våre bestselgende modeller for Garmin-radarantenner.

 

 

Seilinstrumenter

For seileren er det viktig å se vinddata, hastighet og dybdedata fra cockpit, men også kunne knytte vindinstrumenter opp til kartplotteren.
Garmin GMI Wired startpakke 52 er en meget god pakkeløsning basert på NMEA 2000 som inneholder følgende:

 • GMI 20 maritimt instrument: Et digitalt instrument som er utformet for å passe i både for seil- og motorbåter. GMI 20 har en stor og klar fargeskjerm på fire tommer, og kan vise vinddata, dybde, hastighet og en rekke andre båtdata og maritime data. God synlighet både i dagslys og om natten, og kan vise flere data samtidig.
 • GND 10 blackbox-bro konverterer data mellom Nexus-nettverket og NMEA 2000. Enkel plug-and-play installering (inkl USB) gir kompabilitet mellom Garmin- og Nexus-produkter, inkludert gWind-givere. Kan også benyttes til å formidle seilespesifikke funksjoner i PC-programmer som NexusRace™, Expedition, Adrena og SeaTrack mellom Nexus- og NMEA 2000-nettverk
 • gWind giver er en kablet vindgiver som gir meget nøyaktige vindretning- og vindhastighetdata, også i lav vindhastighet. 25 m. kabel.
 • Airmar DST-810 skrogmontert smartsvinger som gir dybde, hastighet og temperatur, og i tillegg har retningssensor for data om krenging/trim og helling/rulling. Bluetooth gjør at den enkelt kan kalibreres direkte via Airmar Cast-appen.

 

 

Tilbehør instrumenter

Det følger et GMI 20 instrument i pakken, men det er mulig å komplementere med flere. Selv om det er mulig å vise flere data i samme vindu, er det mange som ønsker et instrument pr hoveddata, f.eks. vindhastighet, vindretning, hastighet og dybde. Hvis man seiler i litt røff sjø er det en fordel å kunne lese av data så fort som mulig, og da er det enklere at hvert instrument bare viser en ting. Mange ønsker seg også en «repeater», altså et ekstra instrument f.eks ved rattpidestallen selv om «hovedinstrumentene» er over nedgangsluken.

Har man ikke en naturlig flate å felle inn et eller flere instrumenter kan en såkalt instrumentpod være løsningen. Scanstrut leverer kvalitets-pods for en eller flere instrumenter, som oftest monteres disse på rattpidestallen.

 

 

Autopilot

Garmin Reactor 40 autopiloter benytter seg av maritim teknologi som tidligere bare var tilgjengelig for kommersielle båter og skip, og er Garmins mest følsomme autopilotsystem. De er meget allsidige, med funksjoner for både (hurtiggående) motorbåter og seilbåter, som hold av styrekurs, vindholder, bauting/jibbing (må være koblet med en vindgiver), trinnstyring med mer. 

Autopiloten har et 9-akset AHRS (kompass) uten løse deler, slik at du kan montere det nesten hvor som helst, og i alle retninger. Reactor 40 reagerer på sjøforholdene, og holder deg på rett kurs. Samtidig får du en mer komfortabel tur for alle som er om bord.

Shadow Drive-teknologien gjør at du med autopiloten aktivert når som helst kan ta over kontrollen bare ved å dreie på rattet, og autopiloten aktiveres automatisk når du holder en stø kurs igjen.

Autopiloten kan styres fra det medfølgende GHC 50-autopilotinstrumentet, eller fra en en kompatibel Garmin-kartplotter. Den kan også styres fra tilleggsutstyr som fjernkontroll og fra utvalgte maritime Garmin quatix-smartklokker.

 

 


Tilbehør til Reactor pilot

Autopilotpakken må kombineres med en hydraulisk pumpe tilpasset båtens hydrauliske styring:

 • Garmin hydraulisk pumpe 2,0l: For styresylinde fra 160 til 390 ccm
 • Garmin hydraulisk pumpe 1,2l: For styresylinde fra ca 100 til 165 ccm
 • Garmin Klasse B kompakt drivenhet: For større seilbåter med deplasement på opptil 22 tonn

 

 


Reactor med Smartpump

Reactor 40 autopilot med SmartPump v2 er en autopilotpakke for deg som bruker båten mye. Med den børsteløse hydraulikkpumpen – SmartPump v2  – får du lengre pumpelevetid, redusert strømforbruk, stille drift og bedre effektivitet. SmartPump v2 er beregnet for båter med hydraulisk styresylinder fra 65-390 cm³.

SmartPump passer til de fleste hydraulikkstyrte seilbåter og hurtigbåter. Den krever en kompatibel Garmin-kartplotter eller et GHC-autopilotinstrument, og GHC 50 følger med i pakken.

 

 


Tilbehør alle piloter

Reactor-fjernkontroll for autopilot

Med en fjernkontroll til autopiloten kan du styre autopiloten, og dermed båten, fra flere steder om bord, selv om vi anbefaler at roret alltid er bemannet for å kunne ta manuell kontroll over båten. Fjernkontrollen har innebygd kompass og bevegelseskontroller, slik at du bare kan peke i den retningen du ønsker å aktivere eller endre kursen, samtidig som du holder bevegelseskontroller-knappen nede. Kursen kan også justeres styrbord eller babord i én grad, 10-grader (alternativ eget valg av antall grader) med piltastene. Mann-Over-Bord-funksjon for å markere og navigerer tilbake til en MOB-posisjon. Handlingstaster for å aktivere ønskede handlinger eller mønstre, f.eks en Route-To-handling eller en seilbåtfunksjon. Dette kan kreve at du har annet kompatibelt utstyr som en kartplotter eller vindgiver. Reactor-fjernkontrollen har en klar og lesevennlig fargeskjerm, også i sollys, og den er vanntett og flyter.

Garmin MSC 10 maritimt satellittkompass

Garmin MSC 10 er et GPS-basert maritimt satelittkompass som gir pålitelig og nøyaktig kursinformasjon, uten at du trenger å bekymre deg for magnetisk interferens. Kan være nødvendig i noen situasjoner, f.eks. i enkelte metallbåter og høyhastighetsbåter, men gir også mer nøyaktig kursinformasjon til alle som ønsker det.

Mottakeren med multibånds GNSS (L1 og L5 GPS) og multikonstellasjon (GPS, Galileo, GLONASS og BeiDou) som gir nøyaktig posisjonering. MSC 10 gir deg informasjon om helling, rulling og lineær vertikal bevegelse. Kan være hovedsensor for både autopilot, kartplotter og andre systemer.

 

 

Garmin quatix® 7-serien

Garmin quatix® 7 er en serie med premium GPS-klokker for bruk i båt. quatix 7 kan brukes for å styre eller overvåke elektronikken i båten - blant annet kartplotter, autopilot, Fusion lydanlegg og Garmins seilbåtinstrumenter. I tillegg har den alle de «vanlige» smartklokkefunksjonene som kan holde styr på bevegelse, puls, golf, sykling, fotturer, SUP, kajakkpadling og mye annet. I tillegg ser klokken meget bra ut, med en stil som kan brukes de fleste steder.

 

 

Fusion stereo pakker

Utstyr båten med en stereopakke til en god pris. Med en Fusion MS-RA210 eller RA60 hovedenhet og Fusion XS-serie høyttalersett er det perfekte lydsporet lett tilgjengelig.

Fusion-stereoanlegg er utformet og konstruert for tøffe maritime forhold og har et IPX6- og IPX7-klassifisert vannbestandig frontpanel som sikrer ytelse og holdbarhet om bord.

 

 

AIS800 og Garmin VHF215i

Garmin VHF 215i fastmontert VHF med DSC, GPS og NMEA2000

En VHF-radio er et av de viktigste sikkerhetsutstyr vi kan ha om bord, og gir deg mulighet til å kommunisere med fastlandet (radiostasjoner/redningssentral) og andre båter i området rundt deg. Garmin VHF 25i ivaretar dette på best mulig måte, med standard DSC-funksjonalitet (Digital Selective Calling) i klasse D (nødanrop og direkteanrop med brukerprogrammert MMSI-nummer). Med GPS sendes båtens ID og posisjon når man utløser DISTRESS-knappen.

25 Watt sendeeffekt gir vesentlig lengre rekkevidde enn en håndholdt VHF, som forsterkes ytterligere jo høyere antennen plasseres. NMEA 2000 gjør at VHF 215i enkelt kobles til båtens nettverk og annet kompatibelt utstyr, som kartplotter/multifunksjonsskjerm. VHF 215i har en stor og lesevennlig skjerm, og løs håndmikrofon.

Garmin AIS800 sender og mottaker

Øk situasjonsforståelsen og tryggheten din på vannet med Garmin AIS 800 sender/mottaker. Den har 5 watts sendeeffekt og gir raskere posisjonsrapportering enn noensinne. Den overfører fartøysinformasjonen din til andre AIS-mottakere i området under mottak av deres AIS-måldata. Garmin AIS 800 har en intern VHF-antennesplitter, slik at VHF og AIS kan dele én enkelt antenne. Den har innebygd GPS (med en kontakt for en valgfri ekstern antenne) og kan sømløst integreres i Garmin-systemet om bord. Senderen/mottakeren har NMEA 2000/0183-tilkobling – for enkel integrasjon med kompatible kartplottere og multifunksjonsskjermer. 

 

 

VHF tilbehør og antenner

Med Garmin GHS 11i kablet VHF håndsett kan du benytte VHF-radioen din fra en annen plassering, f.eks cockpit hvis radioen er montert ved kartbordet.

Ved installasjon av antenneanlegg er det viktig å gjøre en nøyaktig og grundig jobb. De fleste tekniske problemer ved faste VHF-installasjoner oppstår på grunn av feil eller mangler i antenneanlegget - som oftest dårlige koblinger. Vær også oppmerksom på at VHF-antenne skal stå høyest mulig og i loddrett stilling. Husk å gjennomføre radiotest ved å kalle opp kystradiostasjon ved hver sesongstart. Gjenta dette noen ganger i løpet av sesongen, og i forkant av lengre overfarter.

Her er tre gode antenner for en VHF-installasjon:

Glomex VHF antenne RA300FME 1,2 meter glassfiberpisk: Leveres uten feste og kabel, her velger du det som passer best for din båt.

Glomex VHF antenne RA106 0,9 m stålpisk antennepakke: Levers med 4,5m kabel, dekkfeste med mer.

Glomex VHF båtantenne RA104 1,0 meter glassfiberpisk: Levers med 4,5m kabel, leddet nylonbrakett/dekkfeste med mer.

 

 

Ekkoloddsvingere

Ekkoloddmodulene på kartplotterene i kampanjen har en teknologi som gjør at man får videolignende ekkoloddbilder av fisk og havbunn, der du f.eks. kan se skipsvrak, hav-vegetasjon, hummerteiner og  fiskestimer. Til dette bruket vil vi si at de har en praktisk dybde i saltvann på 20-80 m under norske forhold. I ferskvann vil det være noe høyere. Basert på erfaringer i norske farvann har ekkoloddet på disse kartplottterene en realistisk maksimaldybde på ca 200 meter med Chirp, og ca 25 meter med en UHD SideVü giver. Panoptix LiveScope gir enda bedre bilder opp til 30 m. Med en 1kW giver utnytter man xsv-modellene til det fulle og maksimaldybden vil økes betraktelig, og generelt vil bedre, og mer kostbare, svingere gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy sammenlignet med de rimeligere modellene.

Ekkoloddgivere

Garmin GT15M-THF er gjennomgående 600-watts CHIRP-svingere i rustfritt stål som er laget for å gi best mulig ekkoloddytelse. Viser undervannsstrukturer og bunndybde på skjermen – klart og tydelig. Samtidig er de laget for å gi redusert vannmotstand, og kommer i 0, 12 og 20 graders helling for å kunne tilpasses de fleste skrogvinkler uten kledningskloss. Perfekt for mellomstore sportsfiske- og motorbåter

Garmin B258 er en gjennomgående bronsegiver av topp kvalitet med 1kW effekt og frekvensene 50 og 200 kHz. Passer for dypvannsfiskere og andre som gjerne vil måle de store dybdene.

 

 

Panoptix og LiveScope ekkoloddsvinger

Garmin Panoptix PS51-TH ekkoloddsvinger er ikke en del av kampanjen, men for den som ønsker å se bunnforholdene foran båten er et FrontVü-ekkolodd perfekt for den som ofte eller av og til navigerer i ukjent farvann, enten det er for å fiske eller finne drømmeplassen i uthavn. Dette er noe av det råeste du kan ha på ekkolodd-fronten, her kan du både se agnet og hvordan fiskene reagerer på det, og du kan se dykkere under vann i sanntid.

 

 

Kampanjen varer ut november 2023.


Relaterte magasinet artikler

Ønsker du å lese mer om elektronikk i båt kan du se i Seatronic Magasinet: