Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

ECHOMAP™-kampanje!

Er du ute etter en ny kartplotter og/eller giver bør du lese videre her. I samarbeid med Garmin har vi gleden av å tilby våre mest populære ECHOMAP kartplottere fra 7 til 12 tommer, alle med innebygd ekkoloddmodul og giver inkludert.

Garmin GPSMAP™ og GMR18HD+ radar

Få bedre oversikt fra førerposisjonen med Garmin GPSMAP 923/ 1223xsv-kartplotter, med sitt slanke design. Den 9/ 12-tommer store skjermen har vesentlig høyere oppløsning enn forrige generasjons berøringsskjerm, i tillegg til nesten dobbelt så rask prosessorhastighet. Sømløs integrering i Garmins maritime system - med støtte for valgfrie Garmin Navionics+, og Vision+, og Auto Guidance-teknologi for å hjelpe deg med å komme dit du trenger. Bygg ditt marine system enkelt -fra kompatible ekkolodd og autopiloter til radar, kameraer og multimedia -ved hjelp av bla NMEA 2000 og NMEA 0183 nettverkstilkobling, Støtter J1939, som er en standard for overføring av data fra motorer, og Garmin Marine Network.

Av andre funksjoner vil vi spesielt nevne:

 • AIS kompatiblitet
 • DSC - Viser posisjonsdata fra DSC-kompatibel VHF-Radio
 • Fusion-Link -kompatible radioer
 • NMEA 2000 og NMEA 0183
 • Seilfunksjoner
 • Panoptix ekkolodd + 1kW ekkolodd
 • Tilkobling for kamera

 

 

Garmin ECHOMAP™ 

Garmin ECHOMAP serien har en kombinasjon av knappebetjening og touchskjerm, og er med det meget brukervennlige. De har gode kartplotterfunksjoner, og støtter både Garmin Navionics+ og Garmin BlueChart kart. Garmin ECHOMAP gir deg i tillegg ekkolodd i toppklassen, der alle modellene har innebygd støtte for Garmins krystallklare ULTRA High-Definition (UHD) skanne-ekkolodd, Garmins ClëarVü og tradisjonell CHIRP. 9 tommer og større har i tillegg Garmins SideVü. Alle modellene støtter Garmins premium ekkolodd Panoptix, men det krever egen Panoptix giver.

Av andre funksjoner vil vi spesielt nevne:

 • AIS kompatiblitet
 • DSC - Viser posisjonsdata fra DSC-kompatibel VHF-Radio
 • Fusion-Link -kompatible radioer
 • NMEA 2000 og NMEA 0183
 • Seilfunksjoner

Kartplotterene har forenklet WiFi og er kompatible med ActiveCaptain-appen.

ECHOMAP UHD og ULTRA er perfekte for de som ønsker en brukervennlig kartplotter med de viktigste funksjonene og mest nyttige tilkoblingene. Meget gode kartplotteregenskaper, og ekkolodd som dekker de fleste behov for å sjekke dybder eller finne fisk.

 

ECHOMAPUHD 72cvUHD 92svUHD 102svUHD 122sv
Skjermstørrelse7 tommer9 tommer10 tommer12 tommer
Oppløsning800x480 px800x480 px1280x800 px1280x800 px
GPS5 hz5 hz10 hz10 hz
CHIRP
ClëarVü
SideVü-
Garmin Marine Network1 port1 port2 porter2 porter
Tilkobling svinger8-pin12-pin12-pin & LVS1212-pin & LVS 12
Inkl. svingerGT24UHD-TMGT56UHD-TMGT56UHD-TMGT56UHD-TM

 

Garmin ECHOMAP™ 

 

 

Garmin ECHOMAP™ med hekkgiver

 

 

Kart

Garmin Navionics+ kartografi har videreført den beste teknologien fra både Garmin- og Navionics. Garmin Navionics+ har også forbedret Auto Guidance-teknologi med ruteforslag. I tillegg har du mulighet for skyggelegging av dybdeområder og grunt vann.

Garmin Navionics Vision+ gir deg i tillegg skyggerelieff, satellittbilder med høy oppløsning, flyfoto, 3D fisheye visning, dvs. 3D bilder med undervannsperspektiv, og 3D marinereye-visning - 3D-bilder av omgivelsene over og under vann.

 

 

Svingere til Echomap serien

GT24 er en alt-i-ett-giver som gir deg bildedetaljer med høy oppløsning, slik at du kan se ting som fisk, vegetasjon og steiner under vann. Du kan se på størrelser på fisk, samt oppdage individuelle fisk som svømmer i en fiskestim. ClearVü-søkeekkoloddbilder gir deg den høyest tilgjengelige oppløsningen på markedet i tillegg til svært klare, tradisjonelle CHIRP-ekkoloddbilder (høy/bred). Ved bruk av tradisjonelle CHIRP-ekkoloddbilder vil du ha en rekkevidde på opptil 150 m med de beste svingerne.

GT54UHD-TM er en kraftig hekkmontert alt-i-ett-giver med høyoppløst CHIRP DownVü- og SideVü-ekkolodd. Tradisjonelt ekkolodd: 350 W, UHD ekkolodd: 500 W. Passer til Garmins SV-ekkolodd (SideVü), også i saltvann.

GT56 er funksjonsmessig veldig lik GT54, men arbeider med andre frekvenser og er en lengre svinger enn GT54, lengden er med på å forbedre ekkoloddbildet i stor grad, SideVü og DownVü er de to funksjonene som er mest påvirket av dette, dersom man ikke er interessert i å se dypt(opp til 150m), men å heller få gode, skarpe bilder, er dette svingeren for deg.

Nøkkelfunksjoner

CHIRP ekkolodd

CHIRP står for Compressed High Intensity Radar Pulse. Der et tradisjonelt ekkolodd sender ut en enkelt frekvens om gangen, med begrenset informasjon, klarhet og oppløsning, vil et CHIRP ekkolodd kontinuerlig sende ut en mengde frekvenser, både høye og lave, og tolke de individuelt. Resultatet et mye klarere, skarpere og detaljert bilde, både av fisk og strukturer under vann.

ClearVü

ClearVü med CHIRP teknologi gir et høyfrekvens ekkolodd som gir klare bilder av både gjenstander, bunnstruktur og fisk.

SideVü (ikke UHD 72cv)

SideVü med CHIRP teknologi gir detaljerte bilder i høy oppløsning av strukturer og fisk på begge sidene av båten.

Panoptix LiveScope

Kartplotterene har støtte for Panoptix LiveScope, en fantastisk ekkoloddteknologi som gir videolignende bilder i sanntid av det som foregår under og rundt båten. Svingeren kan justeres slik at den peker fremover for å se det som er rundt båten, nedover for å se under den, eller perspektivmodus for å se alt ovenfra i grunt vann. Bildet så klart at du til og med kan se agnet ditt og skille mellom fiskearter som svømmer under eller rundt båten - opp til 30 m unna under normale forhold. Pantopix-funksjoner krever tilleggsutstyret Panopix Live Scope-system eller en Panopix-svinger.

 

 

Nettverk/WiFi

Disse kartplotterne har en forenklet WiFi-funksjon. Det betyr at de kan kobles til ActiveCaptain-appen. ULTRA-modelllene har også to Garmin marine Network porter, mens UHD har én. De kan også benyttes til å koble sammen to kompatible plottere, og dele informasjon, for eksempel om ekkolodd, brukerdata og sjøkart. Portene kan også benyttes for tilkobling av Panoptix LiveScope (ULTRA-modellene har også egen tilkobling for Panoptix LiveScope svinger).

ActiveCaptain-appen

Innebygget Wi-Fi gir deg tilgang til den kostnadsfrie alt-i-ett-appen ActiveCaptain. Uansett hvor du er, har du ubegrenset tilgang til kartografien din, mulighet til å kjøpe nye sjøkart og tilgang til Garmin Quickdraw Contours-fellesskapet. Hold deg oppdatert med smartvarsler på kartplotterskjermen. Du kan også planlegge en tur eller gjøre fiskeforberedelser i en innsjø, og ActiveCaptain synkroniseres automatisk med kartplotteren. Du kan til og med få varsler om programvareoppdateringer og bestemme når du vil laste dem ned til enheten din.

Svinger inkludert

UHD 72cv leveres med GT24UHD-TM svinger. GT24 er en alt-i-ett-giver som gir deg bildedetaljer med høy oppløsning, slik at du klart og nøyaktig kan se ting som fisk, vegetasjon og steiner under vann. ClearVü-søkeekkolodd gir deg bilder med meget god oppløsning, i tillegg til svært klare tradisjonelle CHIRP-ekkoloddbilder.

UHD 92sv, ULTRA 102sv og ULTRA 122sv leveres med GT56UHD-TM svinger. GT56UHD har i tillegg til GT24 to SideVü-frekvensinnstillinger (455/1200 kHz).

Begge giverene har et kompakt alt-i-ett design, de er enkle å installere og leveres med fester både for hekkmontering og på dorgemotor. Se mer inne på hvert produkt.

Ekkolodds maksimale dybder

Ekkolodd er ofte oppgitt med en maksimal dybde fra produsenten, det er den du finner under spesifikasjoner. Denne er ofte teoretisk, eller forutsetter perfekte forhold som helt rent ferskvann og hard bunn - og en svinger som minimum har de samme spesifikasjonene som selve ekkoloddet eller ekkoloddmodulen. Norge skiller seg en del fra produsentenes teststeder, og saltinnhold, urenheter, bunnforhold, strøm, båtens hastighet og ikke minst svingerens plassering og kvalitet vil spille en stor rolle. I praksis er den maksimale måledybden vesentlig mindre, dette gjelder alle produsenter.

Som et eksempel vil vi si at en kartplotter med oppgitt dybde på 350 m (i ferskvann) i praksis vil ha en effektiv dybde på 200-250 m i saltvann, og realistisk se fisk på 100-150 m.

En bedre, og mer kostbar, svinger vil gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy. På siden til de ulike kartplottrene kan du se hva vi mener er realistisk måledybder for akkurat den modellen.

VHF og AIS

Garmin fastmonterte VHF'er

En VHF-radio er et av de viktigste sikkerhetsutstyr vi kan ha om bord, og gir deg mulighet til å kommunisere med fastlandet (radiostasjoner/redningssentral) og andre båter i området rundt deg. Garmin's VHF'er ivaretar dette på best mulig måte, med standard DSC-funksjonalitet (Digital Selective Calling) i klasse D (nødanrop og direkteanrop med brukerprogrammert MMSI-nummer). Med GPS sendes båtens ID og posisjon når man utløser DISTRESS-knappen.

25 Watt sendeeffekt gir vesentlig lengre rekkevidde enn en håndholdt VHF, som forsterkes ytterligere jo høyere antennen plasseres. 

 

 

Garmin AIS800 klasse B/SOTDMA AIS-sender/mottaker

Se og bli sett med Garmin AIS800 klasse-B AIS. Innebygget splitter lar deg bruke eksisterende VHF-antenne. Raskere oppdateringer og lengre rekkevidde med SOTDMA.VHF tilbehør og antenner

Ved installasjon av antenneanlegg er det viktig å gjøre en nøyaktig og grundig jobb. De fleste tekniske problemer ved faste VHF-installasjoner oppstår på grunn av feil eller mangler i antenneanlegget - som oftest dårlige koblinger. Vær også oppmerksom på at VHF-antenne skal stå høyest mulig og i loddrett stilling. Husk å gjennomføre radiotest ved å kalle opp kystradiostasjon ved hver sesongstart. Gjenta dette noen ganger i løpet av sesongen, og i forkant av lengre overfarter.

Her er tre gode antenner for en VHF-installasjon:

Glomex VHF antenne RA300FME 1,2 meter glassfiberpisk: Leveres uten feste og kabel, her velger du det som passer best for din båt.

Glomex VHF antenne RA106 0,9 m stålpisk antennepakke: Levers med 4,5m kabel, dekkfeste med mer.

Glomex VHF båtantenne RA104 1,0 meter glassfiberpisk: Levers med 4,5m kabel, leddet nylonbrakett/dekkfeste med mer.

Instrumentpakker

Scanstrut innbyggingsbokser

Scanstruts pod'er passer i motorbåter, RIBer og seilbåter, og gir deg en flat overflate å montere kartplotter eller andre display i. Poden er vanntett, og tilvirket i solid ABS-plast, som er sterk og UV-bestandig.