Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Raymarine

Raymarine Axiom 12 RV 12" kartplotter med ekkolodd

Varenummer E70369

Kart tilvalg

Dette feltet er påkrevd.

Kartvalg Navionics regular område

Kartvalg Navionics large område

36 290,– 19 999,–
inkl. mva
På lager
Raymarine Axiom 12 RV er en 12" multifunksjonsskjerm med touchbetjening, kartplotter, RealVision 3D-ekkolodd, WiFi og Bluetooth. Styring av autopilot og lyd er mulig. AIS, radar, visning av motordata og kameraer som tilleggsutstyr. Svinger til ekkoloddet bestilles i tillegg.

Produktbeskrivelse

Raymarine Axiom 12 RV er en kraftpakke av et multifunksjonsdisplay med touchbetjening, kartplotter og innebygd ekkoloddmodul. Du trenger bare en giver i tillegg.

 • Raskt, enkelt og brukervennlig LightHouse operativsystem
 • Førsteklasses ekkoloddteknologi - RealVision 3D
 • Lynrask ytelse med firekjerners (Quad Core) prosessor
 • Flott og robust skjerm i glass med Raymarins superklare LED-skjermteknologi. Optisk herding gir optimal synlighet både dag og natt.

Axiom-serien

Axiom-serien fra Raymarine kommer i tre skjermstørrelser, og du kan velge om du vil ha med eller uten integrert ekkoloddmodul. Axiom-serien har en meget rask GPS/Glonass-mottaker med 72 kanaler, som også er klargjort for europeiske Galileo-satelitter. Alle plottere i Axiom-serien har superrask, firekjerners prosessor, innebygget gyro og modeller med innebygd ekkoloddmodul har tilkobling for kompatible Raymarine-givere - enten direkte eller med overgangskabler.

Axiom kan vokse og utvides til dine behov. Den støtter alle Raymarine tilbehør, inkludert Quantum-radar, CHIRP-ekkolodd, FLIR varmesøkende kameraer, lydintegrasjon, instrumenter, kameraer, og Evolution autopiloter.

WiFi og Bluetooth er standard på alle Axiom-modeller, og lar deg koble til Raymarines apper for smarttelefoner og nettbrett.

For seileren har den nyttige funksjoner som såkalte laylines, som hjelper deg å slå eller jibbe på riktig sted, startlinje og race timer. I tillegg kan den vise vinddata fra kompatible vindinstrumenter.

Raymarine Axiom har tatt navigasjon til et nytt nivå, med raskere utstyr, enklere menyer og bransjeledende teknologi. Axiom gir total oversikt - både over og under vann.

Operativsystemet LightHouse

LightHouse er basert på Android, som vi finner i mange smarttelefoner, og har et moderne design og menyer med en flat og enkel struktur. Systemet er fokusert på fleksibelt sideoppsett, med skalering av hvert enkelt delbilde og databokser du plasserer hvor som helst på skjermen. Skriftstørrelsen kan justeres etter behov. En datakolonne med nøkkelinformasjon på venstre side av skjermen er bare et "sveip" unna.

Kraftig ekkolodd

Axiom 12 RV leveres med meget god ekkoloddmodul med flere kanaler, for fiske ved kysten eller i ferskvann. Den støtter:

 • RealVision 3D
 • CHIRP DownVision
 • CHIRP SideVision
 • Høyfrekvent CHIRP med lavt strømforbruk

Oppgitte ekkolodddybder:

 • CHIRP-ekkolodd = 274 m
 • DownVision = 183 m
 • SideVision = 91 m
 • RealVision 3D = 91 m

Realvision 3D

RealVision 3D er en ekkolodd-tekonologi med gyrostabilisering som kompenserer for båtens bevegelser, og gir et sanntid 3D ekkoloddbilde. Med Real Vision 3D kan sportsfiskeren samtidig se hva som er under, bak og på sidene av båten, i tre dimensjoner. Du kan panorere, vippe, og zoome i 3D-bildet, som viser strukturer, dekke, fisk og vegetasjon - hele undervannsverdenen. Resultatet er de mest livaktige ekkoloddbildene, og den aller beste oppsporingen av fisk.

Avanserte ekkoloddfunksjoner

 • Tilbakespoling av ekkolodd – spol tilbake, pause og spill av inntil 10 minutters ekkoloddopptak for å ta en nærmere titt på fisk og strukturer, samt enkelt plotte stedsangivelser.
 • TrueZoom™-forstørrelse viser ekstra måldetaljer uten tap av oppløsning.

CHIRP står til informasjon for Compressed High Intensity Radar Pulse. Der et tradisjonelt ekkolodd sender ut en enkelt frekvens om gangen, med begrenset informasjon, klarhet og oppløsning, vil et CHIRP ekkolodd kontinuerlig sende ut en mengde frekvenser, både høye og lave, og tolke de individuelt. Resultatet et mye klarere, skarpere og detaljert bilde, både av fisk og strukturer under vann.

Ekkolodds maksimale dybder

Ekkolodd er ofte oppgitt med en maksimal dybde fra produsenten, det er den du finner under spesifikasjoner. Denne er ofte teoretisk, eller forutsetter perfekte forhold som helt rent ferskvann og hard bunn - og en svinger som minimum har de samme spesifikasjonene som selve ekkoloddet eller ekkoloddmodulen. I praksis vil saltinnhold, urenheter, bunnforhold, strøm, båtens hastighet og ikke minst svingerens plassering og kvalitet spille en stor rolle. I praksis er den maksimale måledybden vesentlig mindre, dette gjelder alle produsenter.

Som et eksempel vil si at en kartplotter meg oppgitt dybde på 350 m (i ferskvann) i praksis vil ha en effektiv dybde på 200-250 m i saltvann, og realistisk se fisk på 100-150 m.

En bedre, og mer kostbar, svinger vil gi et bedre resultat enn en rimeligere variant, både i form av bedre dybde og mindre støy.

Denne kartplotteren har en teknologi som gjør at man får videolignende ekkoloddbilder av fisk og havbunn. Da vil vi si at de har en praktisk dybde i saltvann på 20-80 m under normale til perfekte norske forhold. I ferskvann vil det være noe høyere. Her kan du se skipsvrak, hav-vegitasjon, hummerteiner og fiskestimer.

Valg av svinger

Raymarine Axiom 12 RV har innbygd RealVision 3D-ekkolodd, og for å få det til å fungere trenger du en kompatibel giver, også kalt svinger. Det er flere modeller å velge mellom, tilpasset ulike behov og budsjetter.

For å få glede av den enestående RealVision 3D teknologien som gir unike 3D bilder av havbunn og i tillegg gjør det enkelt å finne fisk, trenger du en Raymarine RV-giver. Disse kommer som hekksvinger, eller gjennomgående givere i både plast og bronse, tilpasset ulike skrogvinkler og noen leveres også i par for styrbord og babord side for å unngå skygge fra V-bunn eller kjøl.

Du kan også benytte Raymarine DownVision givere (CPT) som gir deg et fotolignende bilde av verden under båten, og CHIRP konisk-stråle-givere (CPT-S) som gir et klart bilde av bunnforhold og fisk. Begge teknologiene har givere for montering på hekk eller gjennomgående. Merk at disse trenger en adapterkabel.

Nøkkelegenskaper

 • Quad-Core - firekjerners prosessor
 • 2 GB internminne for lagring av opptil 10000 veipunkter
 • Lyssterk, 12-tommers multitouch-skjerm (1200 nits)
 • 72 kanals, superrask 10Hz GPS/Glonass
 • AIS -Mottakere og sender/mottaker-enheter som ekstrautstyr
 • Støtte for motordata via NMEA 2000
 • Støtte for NMEA2000-kompatible lydenheter
 • NMEA2000 over DeviceNet port. SeaTalkng-kompatibel med en ekstra adapter
 • Kan også styre og vise informasjon fra bla. radar, autopilot, termisk kamera, IP-kamera og drone (kompatible produkter)

I esken

 • Raymarine Axiom 12 RV kartplotter med ekkoloddmodul
 • Soldeksel
 • Festebrakett og monteringsdeler
 • Innfellingssett og monteringsdeler
 • 1,5 m strømkabel
 • 0,5 m NMEA 2000-kabel
 • Bruker- og installasjonsveiledninger

Kartplotteren har 25-pins kontakt for RealVision 3D-ekkoloddgiver - for andre givere enn dette, må det benyttes overgang.

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Raymarine
Automatisk ruteforslag Ja
Autopilotintegrering Ja
Driftsspenning 12V
Dybdeområde (opptil) 274 meter (900 fot)
Ekkolodd utgangseffekt 600W
Støttede frekvenser CHIRP, Multifrekvens
Ekkoloddtyper CHIRP, Realvision 3D, SideVision, DownVision
Alternativer for fjernstyring App på telefon/nettbrett, Kablet, Trådløst
GPS-type 10 Hz, GPS, GLONASS, BeiDou
HDMI-utgang No
IP-klasse IPX7
Kartbrikke-format MicroSD-kort (SD-adapter medfølger)
Karttype LightHouse, Navionics Gold, Navionics Platinium+, Navionics Silver, Navionics SonarChart, Navionics+
Montering Bakmontert, Brakett, Innfelt/flush
Motorintegrasjon Ja
Skjermoppløsning 1280x800
Skjermstørrelse 12"
Støtte for kamera Analogt, IP/nettverkskamera, Termisk
Vekt 2,84 kg
Video Inn
Ytre mål 314 x 217 x 77 mm
Betjening Multitouch
Kan kobles til Ekstern ekkoloddmodul, AIS, Flere skjermer, Radar
Tilleggsfunksjonalitet Med ekkolodd
Grensesnitt Bluetooth, FUSION-Link, NMEA 2000, RayNet, SeaTalkng, Wifi