Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Garmin

Garmin ECHOMAP Ultra 102sv 10" kartplotter med ekkolodd

Varenummer 02111-00
24 499,– 15 999,–
inkl. mva
Få på lager
Garmin ECHOMAP Ultra 102sv er en 10" kartplotter  med knapper og berøringsskjerm, og innebygd CHIRP-ekkolodd som støtter UHD Side Vü og ClearVü. Styring av Force trollingmotor og Fusion lydanlegg er mulig. AIS, VHF, autopilot, motordata og seilinstrumenter som ekstrautstyr. NMEA 2000 og 0183. Svinger og kart må bestilles i tillegg.

Produktbeskrivelse

Garmin ECHOMAP Ultra 102sv er en 12-tommers kartplotter med kombinert berøringsskjerm og knapper. Kartplotteren, eller multifunksjonsskjermen om du vil, har innebygd støtte for Garmins krystallklare Ultra High-Definition (UHD) skanne-ekkolodd, Side Vü, ClearVü, og Panoptix LiveScope.

Garmin ECHOMAP Ultra 102sv har en 12-pin svingerport, samt en Panoptix-port.

I tillegg til å ha ekkolodd i toppklassen, har Ultra-serien også meget gode kartplotterfunksjoner. Garmin ECHOMAP Ultra støtter bla. BlueChart og BlueChart Vision, samt Garmin Navionics + og Garmin Navionics Vision+. Du har dermed tilgang på de nyeste og mest detaljerte og brukervennlige sjøkartene. 

Svinger og kart må bestilles i tillegg. Det medfølger basekart for hele verden, men det er kun egnet for planlegging – ikke navigering.

Egenskaper

 • Kombinasjon med 10-tommers berøringsskjerm og knapper med alle de innebygde verktøyene man trenger for å navigere, få informasjon om "landskapet" under båten, samt finne og fange fisk
 • Innebygd støtte for premium ekkolodd, inkludert Panoptix LiveScope™ og Panoptix LiveScope LVS12-ekkolodd
 • Del ekkolodd, veipunkter og ruter med andre ECHOMAP Ultra 10- og 12-tommers enheter, samt ECHOMAP UHD 7- og 9-tommers enheter
 • Innebygd Quickdraw Contours-programvare for konturkarttegning oppretter raskt egentilpassede fiskekart på skjermen med konturer på 0,3 meter mens man fisker
 • Pares via innebygd Wi-Fi®-tilkobling med ActiveCaptain®-appen (gratis)
 • NMEA 2000®-tilkobling og støtte for AIS, DSC-støtte – viser posisjonsdata fra DSC-kompatibel VHF-radio, kurssensorer, autopiloter, digital svitsjing, FUSION-Link™-lydsystem,, seilfunksjoner med mer

  ECHOMAP Ultra 102sv har innebygd støtte for tradisjonelle CHIRP-, CHIRP ClearVü- og CHIRP SideVü-skanneekkoloddene, Ultra High-Definition-skanneekkolodd og Panoptix LiveScope LVS12-ekkolodd (nettverk kreves ikke) og hele serien med altseende Panoptix-ekkoloddsvingere. Panoptix LiveScope-systemet støttes også.

  Forenklet Wi-Fi / ethernet

  Kartplottreren har en forenklet WiFi-funksjon. Det betyr at den kan kobles til ActiveCaptain-appen, evt. også parkobles hvis du har flere kompatible plottere – som andre ECHOMAP Ultra 10- og 12-tommers enheter, samt ECHOMAP UHD 7- og 9-tommers enheter.. Ethernetporten Garmin Marine Network (2 stk) kan også benyttes til å koble sammen to kompatible plottere, og dele informasjon, for eksempel om ekkolodd, brukerdata og sjøkart. Porten kan også benyttes for tilkobling av Panoptix LiveScope, i tillegg til den dedikerte Panoptix svingertilkoblingen.

  ActiveCaptain-appen

  Innebygd Wi-Fi gir deg tilgang til den kostnadsfrie alt-i-ett-appen ActiveCaptain, slik at du kan håndtere båtopplevelsen nesten overalt. Den skaper en enkel, men kraftig forbindelse mellom en kompatibel mobil enhet og Garmin-kartplotteren, sjøkart og båtfellesskapet. Uansett hvor du er, har du ubegrenset tilgang til kartografien din, mulighet til å kjøpe nye sjøkart og tilgang til Garmin Quickdraw Contours-fellesskapet. Hold deg oppdatert med smartvarsler på kartplotterskjermen. Du kan også planlegge en tur eller gjøre fiskeforberedelser i en innsjø, og ActiveCaptain synkroniseres automatisk med kartplotteren. Du kan til og med få varsler om programvareoppdateringer og bestemme når du vil laste dem ned til enheten din.

  Oppgrader til de beste kartene til båtbruk

  Oppgrader det preprogrammerte basekartet (ikke egnet til navigering) til valgfrie BlueChart g3 eller Garmin Navionics+-kart, som legger til Auto Guidance-teknologi som bruker ønsket dybde og høydeklaring til å beregne ruter enkelt, og vise en foreslått rute du kan følge.

  Ekkoloddfunksjoner

  • SideVü med CHIRP teknologi gir meget detaljerte bilder i høy oppløsning av strukturer og fisk på begge sidene av båten. SideVü er perfekt for å utforske, og å finne fisk og undervannstrukturer der fisken kan trives.
  • ClearVü med CHIRP teknologi gir et høyfrekvens ekkolodd som gir overraskende klare bilder av det som skjer under båten, både gjenstander, bunnstruktur og fisk.
  • Både SideVü og ClearVü er innebygd i plotteren med støtte for 260/455/800/1000/1200 kHz. De faktiske frekvensen er avhengig av svingeren du bruker.
  • Panoptix LiveScope er en smått fantastisk ekkoloddteknologi som gir flotte videolignende bilder i sanntid av det som foregår under og rundt båten. Svingeren kan justeres slik at den peker fremover for å se det  som er rundt båten, nedover for å se under den, eller perspektivmodus for å se alt ovenfra i grunt vann. Bildet så klart at du til og med kan se agnet ditt og skille mellom fiskearter som svømmer under eller rundt båten - opp til 30 m unna under normale forhold. Pantopix-funksjoner krever tilleggsutstyret Panopix Live Scope-system eller en  Panopix-svinger.

  CHIRP står til informasjon for Compressed High Intensity Radar Pulse. Der et tradisjonelt ekkolodd sender ut en enkelt frekvens om gangen, med begrenset informasjon, klarhet og oppløsning, vil et CHIRP ekkolodd kontinuerlig sende ut en mengde frekvenser, både høye og lave, og tolke de individuelt. Resultatet et mye klarere, skarpere og detaljert bilde, både av fisk og strukturer under vann.

  Ekkolodds maksimale dybder

  Ekkolodd er ofte oppgitt med en maksimal dybde fra produsenten, det er den du finner under spesifikasjoner. Denne er ofte teoretisk, eller forutsetter perfekte forhold som helt rent ferskvann og hard bunn - og en svinger som minimum har de samme spesifikasjonene som selve ekkoloddet eller ekkoloddmodulen. I praksis vil saltinnhold, urenheter, bunnforhold, strøm, båtens hastighet og ikke minst svingerens plassering og kvalitet spille en stor rolle. I praksis er den maksimale måledybden vesentlig mindre, dette gjelder alle produsenter.

  Som et eksempel vil vi si at en kartplotter meg oppgitt dybde på 350 m (i ferskvann) i praksis vil ha en effektiv dybde på 200-250 m i saltvann, og realistisk se fisk på 100-150 m. 

  En bedre, og mer kostbar, svinger vil gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy.

  Denne kartplotteren har en teknologi som gjør at man får videolignende ekkoloddbilder av fisk og havbunn. Da vil vi si at de har en praktisk dybde i saltvann på 20-80 m under normale til perfekte norske forhold. I ferskvann vil det være noe høyere. Her kan du se skipsvrak, hav-vegitasjon, hummerteiner og  fiskestimer.

  Basert på erfaringer i norske farvann vil vi si at ekkoloddet på denne modellen har en realistisk maksimaldybde på ca 400-500 meter med Chirp, og ca 25 meter med en UHD SideVü giver. Panoptix LiveScope gir enda bedre bilder opp til 30 m, men ofte mindre.

   Valg av svinger

  Garmins sv kartplottere har innebygd innebygd CHIRP-ekkolodd som støtter UHD Side Vü og ClearVü. For å få disse funksjonene til å fungere trenger du en kompatibel giver, også kalt svinger. Det er flere modeller å velge mellom, tilpasset ulike behov og budsjetter.

  For å få glede av den enestående UHD-teknologien (Ultra High-Definition), som gir deg klare bilder med svært oppløsning av bunnstrukturer og fisk både under og på sidene av båten, trenger du en svinger med UHD-egenskaper. Disse kommer som hekksvinger, eller gjennomgående givere i ulike materialer, tilpasset ulike skrogvinklernog noen leveres også i par for styrbord og babord side for å unngå skygge fra V-bunn eller kjøl. Disse svingerne har 12-pin kontakter som passer rett i plotteren.

  Du kan også benytte svingere som kun støtter ClearVü, og ikke SideVü. Noen av disse er beregnet på havfiske hvor du kan se fisk på større dybder. Har svingeren en 8-pin kontakt vil du trenge en overgang til 12-pin kontakt.

  Plotteren har også inngang for Panoptix-svinger eller LiveScope-system. Da vil du få et banebrytende sanntidssøkeekkolodd med krystallklar visning av vannet rundt båten din. Avhengig av modell kan du se visninger under, på sidene, i perspektiv ovenfra og foran båten (FrontVü). Perfekt for sportsfiskeren, eller den som bare vil ha noe helt rått.

  Ta ECHOMAP Ultra med deg

  Det er enkelt å holde ECHOMAP Ultra-kombinasjonen trygg og sikker når du ikke er på vannet. Du trenger ikke å styre med å koble ledninger til og fra enheten fordi de kobles direkte til hurtigutløserbraketten. Slik kan du raskt montere og fjerne ECHOMAP Ultra-enheten fra strømtilførselen og braketten.

   I esken

   • Garmin ECHOMAP Ultra 102sv med basekart for hele verden
   • Strøm-/datakabel
   • Vippebrakett med hurtigutløsing
   • Innbygging
   • Beskyttelsesdeksel
   • Dokumentation

   Tekniske spesifikasjoner

   Automatisk ruteforslag Ja
   Autopilotintegrering Ja
   Driftsspenning 12V
   Dybdeområde (opptil) 700 meter
   Ekkolodd utgangseffekt 600W
   Støttede frekvenser CHIRP, Multifrekvens
   Ekkoloddtyper CHIRP, ClearVü, SideVü, Panoptix
   Alternativer for fjernstyring App på telefon/nettbrett
   GPS-type 10 Hz
   HDMI-utgang No
   IP-klasse IPX7
   Kartbrikke-format MicroSD-kort (SD-adapter medfølger)
   Karttype Bluechart g3, Bluechart g3 Vision, Garmin Navionics+, Garmin Navionics Vision+
   Montering Brakett, Innfelt/flush
   Motorintegrasjon Ja
   Skjermoppløsning 1280x800
   Skjermstørrelse 10"
   Vekt 1,8 kg
   Ytre mål 295 x 195 x 98 mm
   Betjening Knapper og multitouch
   Kan kobles til Ekstern ekkoloddmodul, AIS, Flere skjermer
   Tilleggsfunksjonalitet Med ekkolodd
   Grensesnitt Ethernet, FUSION-Link, Garmin Network, NMEA 0183, NMEA 2000