Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Garmin

Garmin ECHOMAP Ultra 2 122sv 12" kartplotter m/UHD-svinger

Varenummer 02881-01
41 399,–
inkl. mva
Bestillingsvare
Garmin ECHOMAP Ultra 2 122sv 12" kartplotter. Touch og knapper. Støtte for Panoptix LiveScope. Trådløs Wi-Fi. GPS/Galileo. Pakke med GT56UHD-TM-hekksvinger.

Produktbeskrivelse

Garmin ECHOMAP Ultra 2 122sv er en 12-tommers kartplotter med kombinert berøringsskjerm og knapper. Leveres her i en pakke med GT56UHD-TM-hekksvinger.

Kartplotteren, eller multifunksjonsskjermen om du vil, har innebygd støtte for Garmins krystallklare Ultra High-Definition (UHD) skanne-ekkolodd, Side Vü, ClearVü, og Panoptix LiveScope.

Dettte er kartplotteren som er perfekt for sportsfiskere søm ønsker en svært klar og lettlest kartplotter, både berøringsskjerm og knapper, UHD-søkeekkolodd og premium fiskeekkoloddfunksjoner. Dette er kort fortalt kartplotteren som hjelper deg med å lage nye fiskehistorier.

Garmins Echomap Ultra 2-serie er blant annet oppgradert med følgende i forhold til den opprinnelige Ultra-serien:

 • Multiband-GPS som tar signaler fra både GPS, GLONASS, BeiDou og ikke minst europeiske Galileo.
 • Trådløs nettverksdeling der du kan dele informasjon som ekkolodddata, veipunkter og ruter med en kompatibel Ultra 2- eller UHD2-kartplotter. Det kan også kobles til en trådløs vindsensor
 • InReach-kompatibel - du kan starte og stoppe inReach SOS meldinger direkte fra Ultra 2. InReach er Garmins satelittkommuniksjonssystem med pol til pol dekning via Iridium-nettverket
 • Ta skjermopptak for å dele en fangst

Garmin ECHOMAP Ultra 2 har 12-pin svingerport, NMEA 2000-port, og to Garmin Marine nettverksporter for tilkobling av kompatible Echomap-enheter, Panoptix, og GCV-ekkoloddmoduler.

I tillegg til å ha ekkolodd i toppklassen, har Ultra 2-serien også meget gode kartplotterfunksjoner. Garmin ECHOMAP Ultra 2 støtter bla. BlueChart og BlueChart Vision, samt Garmin Navionics + og Garmin Navionics Vision+. Du har dermed tilgang på de nyeste og mest detaljerte og brukervennlige sjøkartene. 

Kart må bestilles i tillegg. Det medfølger basekart for hele verden, men det er kun egnet for planlegging – ikke navigering.

Egenskaper

 • Kombinasjon med 12-tommers berøringsskjerm og knapper med alle de innebygde verktøyene man trenger for å navigere, få informasjon om "landskapet" under båten, samt finne og fange fisk
 • Innebygd støtte for premium ekkolodd, inkludert Panoptix sonar og LiveScope
 • Innebygd Quickdraw Contours-programvare for konturkarttegning oppretter raskt egentilpassede fiskekart på skjermen med konturer på 0,3 meter mens man fisker
 • Pares via innebygd Wi-Fi®-tilkobling med ActiveCaptain®-appen (gratis)
 • NMEA 2000®-tilkobling og støtte for AIS, DSC-støtte – viser posisjonsdata fra DSC-kompatibel VHF-radio, kurssensorer, autopiloter, digital svitsjing, FUSION-Link™-lydsystem,, seilfunksjoner med mer
 • ANT-tilkobling: Ultra 2 kan kobles til en kompatibel Garmin klokke, f.eks Quatix-serien, for å se data fra kartplotteren.
 • Ta enheten med deg: Kobles raskt til og fra braketten

  ECHOMAP Ultra 2 122sv har innebygd støtte for tradisjonelle CHIRP-, CHIRP ClearVü- og CHIRP SideVü-skanneekkolodd, Ultra High-Definition-skanneekkolodd og Panoptix LiveScope ekkolodd og hele serien med altseende Panoptix-ekkoloddsvingere. Panoptix LiveScope-systemet støttes også.

  Forenklet Wi-Fi / ethernet

  Kartplottreren har en forenklet WiFi-funksjon. Det betyr at den kan kobles til ActiveCaptain-appen, evt. også parkobles hvis du har flere kompatible plottere – som andre ECHOMAP Ultra 2 og ECHOMAP UHD2 enheter. Ethernetporten Garmin Marine Network (2 stk) kan også benyttes til å koble sammen to kompatible plottere, og dele informasjon, for eksempel om ekkolodd, brukerdata og sjøkart. Porten kan også benyttes for tilkobling av Panoptix Sonar og  LiveScope.

  Merk at Ultra 2 ikke er kompatibel med  Garmin Marine Network-enheter som GPSMAP, GSD-ekolodd eller radarenheter.

  ActiveCaptain-appen

  Innebygd Wi-Fi gir deg tilgang til den kostnadsfrie alt-i-ett-appen ActiveCaptain, slik at du kan håndtere båtopplevelsen nesten overalt. Den skaper en enkel, men kraftig forbindelse mellom en kompatibel mobil enhet og Garmin-kartplotteren, sjøkart og båtfellesskapet. Uansett hvor du er, har du ubegrenset tilgang til kartografien din, mulighet til å kjøpe nye sjøkart og tilgang til Garmin Quickdraw Contours-fellesskapet. Hold deg oppdatert med smartvarsler på kartplotterskjermen. Du kan også planlegge en tur eller gjøre fiskeforberedelser i en innsjø, og ActiveCaptain synkroniseres automatisk med kartplotteren. Du kan til og med få varsler om programvareoppdateringer og bestemme når du vil laste dem ned til enheten din.

  Oppgrader til de beste kartene til båtbruk

  Oppgrader det preprogrammerte basekartet (ikke egnet til navigering) til valgfrie BlueChart G3, eller Garmin Navionics+-kart, som legger til Auto Guidance-teknologi som bruker ønsket dybde og høydeklaring til å beregne ruter enkelt, og vise en foreslått rute du kan følge.

  Ekkoloddfunksjoner

  • SideVü med CHIRP teknologi gir meget detaljerte bilder i høy oppløsning av strukturer og fisk på begge sidene av båten. SideVü er perfekt for å utforske, og å finne fisk og undervannstrukturer der fisken kan trives.
  • ClearVü med CHIRP teknologi gir et høyfrekvens ekkolodd som gir overraskende klare bilder av det som skjer under båten, både gjenstander, bunnstruktur og fisk.
  • Både SideVü og ClearVü er innebygd i plotteren med støtte for 260/455/800/1000/1200 kHz. De faktiske frekvensen er avhengig av svingeren du bruker, og den medfølgende GT56UHD-TM-svingeren støtter 455/800/1000
  • Panoptix LiveScope er en smått fantastisk ekkoloddteknologi som gir flotte videolignende bilder i sanntid av det som foregår under og rundt båten. Svingeren kan justeres slik at den peker fremover for å se det  som er rundt båten, nedover for å se under den, eller perspektivmodus for å se alt ovenfra i grunt vann. Bildet så klart at du til og med kan se agnet ditt og skille mellom fiskearter som svømmer under eller rundt båten - opp til 30 m unna under normale forhold. Pantopix-funksjoner krever tilleggsutstyret Panopix Live Scope-system eller en  Panopix-svinger.

  CHIRP står til informasjon for Compressed High Intensity Radar Pulse. Der et tradisjonelt ekkolodd sender ut en enkelt frekvens om gangen, med begrenset informasjon, klarhet og oppløsning, vil et CHIRP ekkolodd kontinuerlig sende ut en mengde frekvenser, både høye og lave, og tolke de individuelt. Resultatet et mye klarere, skarpere og detaljert bilde, både av fisk og strukturer under vann.

  Garmin GT56UHD-TM hekksvinger

  Kartplotteren leveres her i en pakke med GT56UHD-TM hekkgiver. Dette  er en kraftig alt-i-ett-giver med svært høy oppløsning. Svingeren gir deg bildedetaljer så klare og nøyaktige at du faktisk kan se fisk rundt grener på trær, vegetasjon og steiner under vann. Du kan se forskjellene på større og mindre fisk og til og med individuelle fisk som svømmer i fiskestimer. Få ClearVü- og SideVü-søkeekkoloddbilder med den høyeste tilgjengelige oppløsningen samt svært klare tradisjonelle CHIRP-ekkoloddbilder (høy/bred). 

  Med kombinasjonen Echomap Ultra 2 og denne svingeren bruker du mindre tid på å lete etter fisk, og mer tid på å fiske!

  Merk at bildet som viser kartplotter og svinger viser 10"-modellen.

  Alt-i-ett-giver med svært høy ytelse

  • Viser høyoppløste ClearVü- og SideVü-ekkoloddbilder i tillegg til svært klare tradisjonelle CHIRP-ekkoloddbilder (høy/bred)
  • Innebygget tradisjonelt CHIRP-ekkolodd for klar målseparasjon og definisjon
  • Viser detaljerte bilder av fisk og strukturer opptil 122 m under båten med et 800/1000 kHz ClearVü-ekkolodd
  • Tre SideVü-frekvensinnstillinger (455/800/1200 kHz) gir en utvidet rekkevidde på opptil 152 m (500 fot)
  • Kompakt alt-i-ett-design som er enkelt å installere, leveres med hekkmontering og dorgemotorfester
  • Svært god klarhet
  • UHD SideVü fungerer også bra i saltvann

  Egenskaper svinger

  • Frekvens:Tradisjonelt CHIRP (høy/bred): (150–240 kHz), ClearVü/SideVü: 455 kHz (425–485 kHz), 800 kHz (790–850 kHz), 1000 kHz (940–1100 kHz)
  • Utgangseffekt: CHIRP Traditional 350 W; ClearVü/SideVü 500 W
  • Strålebredde: Traditional CHIRP: 24°-16°; ClearVü 0.52° x 52° @ 1000 kHz, 0.64° x 35° @ 800 kHz, 1.1° x 52° @ 455 kHz; SideVü 0.52° x 52° @ 1000 kHz, 0.64° x 35° @ 800 kHz, 1.1° x 52° @ 455 kHz
  • Maksimumsdybde: CHIRP: 244 m, ClearVü: 122 m, SideVü: 152 m 
  • Dybde og temperatur
  • Antall pinner: 12
  • Kabellengde: 7,6 meter
  • Støttede bunnreis-/hekkvinkler: 0°-70°
  • Mål (uten brakett): 218,5 x 51,8 x 27,7 mm

  Plotteren kan også tilkobles Panoptix-svinger eller LiveScope-system via Garmin Marine Network. Da vil du få et banebrytende sanntidssøkeekkolodd med krystallklar visning av vannet rundt båten din. Avhengig av modell kan du se visninger under, på sidene, i perspektiv ovenfra og foran båten (FrontVü). Perfekt for sportsfiskeren, eller den som bare vil ha noe helt rått.

  Kartplotteren selges også uten svinger for de som ønsker å velge selv, se under alternativer.

  Ekkolodds maksimale dybder

  Ekkolodd er ofte oppgitt med en maksimal dybde fra produsenten, det er den du finner under spesifikasjoner. Denne er ofte teoretisk, eller forutsetter perfekte forhold som helt rent ferskvann og hard bunn - og en svinger som minimum har de samme spesifikasjonene som selve ekkoloddet eller ekkoloddmodulen. I praksis vil saltinnhold, urenheter, bunnforhold, strøm, båtens hastighet og ikke minst svingerens plassering og kvalitet spille en stor rolle. I praksis er den maksimale måledybden vesentlig mindre, dette gjelder alle produsenter.

  Som et eksempel vil vi si at en kartplotter meg oppgitt dybde på 350 m (i ferskvann) i praksis vil ha en effektiv dybde på 200-250 m i saltvann, og realistisk se fisk på 100-150 m. 

  En bedre, og mer kostbar, svinger vil gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy.

  Denne kartplotteren har en teknologi som gjør at man får videolignende ekkoloddbilder av fisk og havbunn. Basert på erfaringer i norske farvann vil vi si at ekkoloddet på denne modellen har en realistisk maksimaldybde på ca 200 meter med Chirp, og du vil kunne se skipsvrak, hav-vegitasjon, hummerteiner og fiskestimer i saltvann på 20-80 m under normale til perfekte norske forhold. I ferskvann vil det være noe høyere. 

  UHD SideVü med GT56-giveren ekstra høy oppløsning har en maksimalavstand på ca 25-30 meter, avhengig av forholdene.

  Ta ECHOMAP Ultra med deg

  Det er enkelt å holde ECHOMAP Ultra-kombinasjonen trygg og sikker når du ikke er på vannet. Du trenger ikke å styre med å koble ledninger til og fra enheten fordi de kobles direkte til hurtigutløserbraketten. Slik kan du raskt montere og fjerne ECHOMAP Ultra-enheten fra strømtilførselen og braketten.

   I esken

   • Garmin ECHOMAP Ultra 2 122sv
   • Garmin GT56UHD-TM
   • Strøm-/datakabel
   • Bøylefeste med hurtigutløsing
   • Festeanordninger
   • Soldeksel
   • Dokumentation

   Tekniske spesifikasjoner

   Produsent Garmin
   Automatisk ruteforslag Ja
   Autopilotintegrering Ja
   Driftsspenning 12V
   Dybdeområde (opptil) 700 meter
   Ekkolodd utgangseffekt 600W
   Støttede frekvenser 260/455/800/1000/1200, 70/83/200
   Ekkoloddtyper CHIRP, ClearVü, SideVü, Panoptix, LiveScope
   Alternativer for fjernstyring App på telefon/nettbrett
   GPS-type 10 Hz, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
   HDMI-utgang No
   IP-klasse IPX7
   Kartbrikke-format MicroSD-kort (SD-adapter medfølger)
   Karttype Bluechart g3, Bluechart g3 Vision, Garmin Navionics+, Garmin Navionics Vision+
   Montering Brakett, Innfelt/flush
   Motorintegrasjon Ja
   Skjermoppløsning 1280x800
   Skjermstørrelse 12,1"
   Vekt 2,5 kg
   Ytre mål 34,1 x 22,9 x 9,8 cm
   Betjening Knapper og touch
   Kan kobles til Ekstern ekkoloddmodul, AIS, Flere skjermer
   Tilleggsfunksjonalitet Med ekkolodd, inkludert giver
   Grensesnitt Ethernet, FUSION-Link, Garmin Network, NMEA 2000, Wifi