Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Ecoflow

EcoFlow 100W fleksibelt solcellepanel

Varenummer ZMS330
1 799,–
inkl. mva
Ikke på lager

EcoFlow 100W Flexible Solar Panel fleksibelt solcellepanel. Perfekt sammen med EcoFlow Delta og River strømforsyninger, og EcoFlow PowerKits. Kan også tilkobles andre solcelleanlegg. Meget fleksibelt, tåler kurver på 258 grader.

Produktbeskrivelse

EcoFlow 100W Flexible Solar Panel er et fleksibelt solcellepanel som sørger for miljøvennlig strømforsyning til dine elektriske apparater både hjemme og på tur - eller "off grid" som det heter på ny-norsk.
EcoFlows solcellepaneler er spesialutviklet for bruk sammen med EcoFlow Delta og River strømforsyninger, og EcoFlow 100W fleksibelt solcellepanel passer til alle EcoFlow strømforsyninger, men er perfekt i kombinasjon med EcoFlow River 2 (256Wh).
EcoFlows fleksible solcellepanel er utviklet for å kunne følge kurver på et båtdekk/overbygg eller taket på en husbil eller campingvogn, og dermed kunne lade en strømforsyning eller EcoFlow Power Kit.
Merk at tilkoblingskabler ikke medfølger, valget her avhenger av type installasjon.

Paralell- og seriekobling

Det er mulig å paralellkoble flere paneler sammen for å få høyere effekt og en raskere lading så lenge strømforsyningen kan håndtere det, slik bla. River 2 Pro og Delta strømforsyningene kan. Paralellkobling krever egne kabler beregnet for dette - tilleggsutstyr. Det er også mulig å seriekoble paneler for høyere spenning, men pass da på at strømforsyninger klarer å håndtere dette. Sjekk brukermanualen for den aktuelle strømforsyningen for å se hvordan parallell- og seriekobling kan gjøres på denne for å unngå overbelasting.

Lett og fleksibel

EcoFlows fleksible solcellepanel er 70% lettere enn tradisjonelle solcellepanel, noe som gjør de enkle å montere. I tillegg vil ikke vekten påvirke manøvrerings- eller kjøreegenskaper. Kan flekse opp til 258 grader, men merk at effektiviteten går ned jo skarpere kurven er siden solstrålen da vil treffe med forskjellige vinkler på solcellepanelet.

Holdbare

Hver eneste av de 182 monokrystalliske silisiumcellene er laget ved bruk av en avansert glassfiber og lamineringsprosess, som beskytter panelene og øker ytelsen.

Lad raskere med høy effiktivitetsgrad

Solcellenes effektivitetsgrad sier noe om hvor stor andel av solenergien som konverteres til elektrisk energi. De beste panelene har en effektivitetsgrad på ca 23%, og EcoFlow fleksible 100W er helt her oppe, noe som hjelper deg å lade raskere.
Solcellepanelets integrerte dioder hindrer overoppheting, samtidig som det ivaretar cellenes effektivitet selv om solcellepanelet delvis er i skyggen. I kombinasjon med den  integrerte MPPT-laderegulator i EcoFlows bærbare strømforsyninger og Power Kits optimaliseres solenergien.

Det finnes ikke dårlig vær...

EcoFlow 100W fleksible solcellepanel finner solstråler, også i øsende regnvær. Den beskyttende EFTE-filmen sørger for at solcellepanelene kan motstå de fleste miljøpåkjenninger, fra fuktighet til tørke (EFTE minner om silikon, men med høyere slitestyrke).  IP68 rating betyr at det er vann- og støvsikkert, testet under kontrollerte laberatorieforhold, og det det oppfyller også IEC standard 60529, som bla krever at panelet tåler å være under vann i 72 timer på en meters typ.

Flere monteringsvalg

Du kan bruke de installerte maljene for å feste panelet - eller henge de opp. Alternativt kan de limes fast i underlaget.

Viktig at solcellepanelet monteres etter brukerveiledningen for å sikre lang levetid og best mulig effekt.

Høyeffektive solceller samler flere solstråler

EcoFlow solcellepaneler har monokrystallinske silisiumceller, som fungerer desidert best på de fleste måleparametere. Det er disse som bidrar til den høye effektivitetesgraden, og sørger for at hver celle leverer mer energi.

Laderegulator

Solcellepanel må kobles til en laderegulatorer, noe som sikrer en konstant og stabil strømforsyning.
  • EcoFlow Delta 2 og River 2 modellene har innebygd laderegulator som er skreddersydd til EcoFlows solcellepaneler.
  • EcoFlows såkalte PowerKits er ferdige energipakke for.f.eks. hytter, og den inkluderte Power Hub har flere MPPT-laderegulatorer innebygd.
  • EcoFlows solcellepaneler er både lekre, av høy kvalitet og med en god kost-nytte-faktor, så mange ønsker å benytte de i eksisterende solcelleanlegg. Da anbefaler vi på det sterkeste å benytte en ekstern MPPT-laderegulator.
MPPT (Maximum Power Point Tracking) laderegulatorer er styrt av en mikroprosessor for å automatisk optimalisere ytelsen til solpanelet basert på algoritmer og analysering av ulike data. Dette kan blant annet øke effektiviteten på panelet opp imot 20% ved «lave» temperaturer - dvs 25 grader i panelet. En MPPT-regulator øker også effektiviteten på panelet når forholdene stadig varierer, f.eks ved delvis skyet vær og periodevise skyggefelt på panelet. Med andre ord er en MPPT-regulator spesielt egnet for bruk her i Norden.

Hva kan jeg drive med et 100W solcellepanel?

Dette er selvfølgelig veldig avhengig av været, men litt grovt kan vi si at EcoFlow 100W Flexible Solar Panel sammen med en EcoFlow River 2 (256Ah) kan drifte mindre elektriske apparater som en liten TV, LED-lys, en kokeplate eller kaffemaskin, og kan i tillegg lade PC, nettbrett, smarttelefon, drone, bærbar høytaler ol. Du kan også bruke det til å lade et mindre forbruksbatteri i en båt eller bobil på overnattingsturer. 

Spesifikasjoner

Nominell spenning: 20,3V (Vmp 17,1V)
Effektivitet: 23%
Tilkoblinger: Avhengig av systemløsning
IP grad: IP68

I esken

  • Ecoflow 100W Flexible Solar Panel
  • Brukermanual
  • Garantikort

Tekniske spesifikasjoner

Driftsspenning 17,1 V
Sammenleggbar No
Bøyningsgrad 258 grader
Leveres med Cellprotector Ja
Maks ladeeffekt 100W
Maks ladestrøm 6,3A
Solcelletype Monokrystallinsk
Kan tråkkes på No
Vekt 2,3 kg
Ytre mål 105.5 x 61.2 x 2.5 cm
Panelkonstruksjon Fleksibelt panel
Maks ladeeffekt 80W til 120W