Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Skanbatt

Skanbatt TF-M-200W 24V Fleksibelt Solcellepanel Mono 200W

Varenummer TF-M-200W-36V
4 999,–
inkl. mva
På fjernlager
Skanbatt TF-M-200W 24V Fleksibelt Solcellepanel Mono 200W har monokrystallinske celler og meget høy effektivitetesgrad (22,8%). 

Produktbeskrivelse

Skanbatt TF-M-200W 24V Fleksibelt Solcellepanel Mono 200W.
Solid solcellepanel med monokrystallinske celler, som er regnet som det beste. Meget høy effektivitetesgrad.
Solcellepanelet har høy spenning og er beregnet for 24V system, men kan også benyttes på 12V system med en MPPT laderegulator.
Fleksible solcellepaneler som er så så godt som helt flate, og kan monteres der det er et fast underlag under hele monteringsflaten. Siden fleksible solcellepaneler ofte utsettes for røff bruk ombord i båter (eller på bobiler) er det avgjørende at de er av topp kvalitet, noe som sikrer både god effekt og lang levetid.
Skanbatts fleksible sollcelle paneler er perfekte om overflaten er litt buet, eller om man ønsker lavest mulig vekt (som ofte er et tema hvis de skal monteres på taket på en bobil).
Solcellepanelene leveres komplett med 0.9 m kabler og MC4 koblinger.

Laderegulator

I tillegg til selve panelet må du ha en egnet laderegulator. De kommer i forskjellige størrelser og i ulike prisklasser, tilpasset effekten på solanlegget og hvilke funksjoner du vil at regulatoren skal ha. Til et panel i denne størrelsen anbefaler vi en MPPT-regulator som er styrt av en mikroprosessor for å optimalisere ytelsen til solpanelet basert på en mengde kombinasjoner av forhold. Dette kan blant annet øke effektiviteten på panelet opp imot 20% ved «lave» temperaturer - dvs 25 grader i panelet. En MPPT-regulator øker også effektiviteten på panelet når forholdene stadig varierer, f.eks ved delvis skyet vær og periodevise skyggefelt på panelet. Med andre ord er en MPPT-regulator spesielt egnet for bruk her i Norden.

Montering

Monteres med lim i et kryss fra hjørne til hjørne av solcellepanelet, for å unngå spenninger i panelet ved temperaturforskjeller. Limet må være av en fleksibelt type, f.eks. Sikaflex tetningsmasse. Sjekk uansett i bruksanvisningen for å være sikker på at det ikke er endringer i monteringsanbefaling, siden garantien forutsetter at panelet er riktig montert.
Laderegulatoren skal alltid installeres nærmest mulig batteribanken for å unngå spenningsfall.
Når du skal koble enhetene sammen er det viktig at du først kobler regulator til batteri. På den måten får regulatoren stilt seg inn på riktig batterivolt 12/24v - før du kobler på solpanelet.

Spesifikasjoner

  • Effekt toleranse: 0-3%
  • Nominell spenning Vmp: 35,2V
  • Åpen kretsspenning: 41,4V
  • Celleeffektivitet: 22,8%
  • Maks systemspenning: 600V
  • CE og ROHS godkjent
  • Interne sperredioder
  • Farge: Hvit ramme

Merk at bildene kan være fra et annet solcellepanel i samme serie.

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Skanbatt
Sammenleggbar No
Leveres med Cellprotector Ja
Maks ladeeffekt 200W
Maks ladestrøm 5,69A
Solcelletype Monokrystallinsk
Kan tråkkes på Ja
Vekt 3,63 kg
Ytre mål 1435 x 710 x 2 mm
Panelkonstruksjon Fleksibelt panel
Maks ladeeffekt Over 120W