Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Skanbatt

Skanbatt SFP-55W Fleksibelt Solcellepanel Mono 55W

Varenummer SFP-55W
1 199,–
inkl. mva
På fjernlager
Skanbatt SFP-55W Fleksibelt Solcellepanel Mono 55W har monokrystallinske celler og meget høy effektivitetesgrad (22,62%). Plasseringsvennlig størrelse.

Produktbeskrivelse

Skanbatt SFP-55W Fleksibelt Solcellepanel Mono 55W.
Plasseringsvennlig solcellepanel med monokrystallinske celler, som er regnet som det beste. Meget høy effektivitetesgrad.
Fleksible solcellepaneler som er så så godt som helt flate, og kan monteres der det er et fast underlag under hele monteringsflaten. Siden fleksible solcellepaneler ofte utsettes for røff bruk ombord i båter (eller på bobiler) er det avgjørende at de er av topp kvalitet, noe som sikrer både god effekt og lang levetid.
Skanbatts fleksible sollcelle paneler er perfekte om overflaten er litt buet, eller om man ønsker lavest mulig vekt (som ofte er et tema hvis de skal monteres på taket på en bobil).
Solcellepanelene leveres komplett med 0.9 m kabler og MC4 koblinger.

Laderegulator

I tillegg til selve panelet må du ha en egnet laderegulator. De kommer i forskjellige størrelser og i ulike prisklasser, tilpasset effekten på solanlegget og hvilke funksjoner du vil at regulatoren skal ha. Har man kun et panel på omkring på denne størrelsen, og ønsker å holde kostnaden nede, vil kan en PWM-regulator av god kvalitet være et greit valg. PWM er enkle regulatorer uten noe ekstra elektronikk som styrer ladeprosessen. Men i utgangspunktet anbefaler vi en MPPT-regulator som er styrt av en mikroprosessor for å optimalisere ytelsen til solpanelet basert på en mengde kombinasjoner av forhold. Dette kan blant annet øke effektiviteten på panelet opp imot 20% ved «lave» temperaturer - dvs 25 grader i panelet. En MPPT-regulator øker også effektiviteten på panelet når forholdene stadig varierer, f.eks ved delvis skyet vær og periodevise skyggefelt på panelet. Med andre ord er en MPPT-regulator spesielt egnet for bruk her i Norden.

Montering

Monteres med lim i et kryss fra hjørne til hjørne av solcellepanelet, for å unngå spenninger i panelet ved temperaturforskjeller. Limet må være av en fleksibelt type, f.eks. Sikaflex tetningsmasse.
Laderegulatoren skal alltid installeres nærmest mulig batteribanken for å unngå spenningsfall.
Når du skal koble enhetene sammen er det viktig at du først kobler regulator til batteri. På den måten får regulatoren stilt seg inn på riktig batterivolt 12/24v - før du kobler på solpanelet.

Spesifikasjoner

  • Effekt toleranse: 0-3%
  • Nominell spenning Vmp: 19,8V
  • Åpen kretsspenning: 20,8V
  • Celleeffektivitet: 22,62%
  • Maks systemspenning: 600V
  • CE og ROHS godkjent
  • Interne sperredioder
  • Farge: Hvit ramme

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Skanbatt
Driftsspenning 12V
Sammenleggbar No
Leveres med Cellprotector Ja
Maks ladeeffekt 55W
Maks ladestrøm 3,9 A
Solcelletype Monokrystallinsk
Kan tråkkes på Ja
Vekt 1,13 kg
Ytre mål 580 x 540 x 2 mm
Panelkonstruksjon Fleksibelt panel
Maks ladeeffekt 50W til 80W