Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Sleipner

Side-Power baugpropell SEP150 med effektkontroll

Varenummer SLSEP150T
59 999,–
inkl. mva
På fjernlager
SEP150 er Side-Powers med 215mm tunnel er et ypperlig valg til moderne motorbåter og seilbåter på ca. 50 fot. 

Produktbeskrivelse

SEP150 er Side-Powers med 215mm tunnel er et ypperlig valg til moderne motorbåter og seilbåter på ca. 50 fot. Da disse over tiden er blitt mere volumiøse, gjør dette det i mange tilfeller umulig å installere en større tunnell.
Side-Power tunnelthrustere benyttes som baugpropell og/eller som hekkthruster og leveres i både standard og PRO-utgave.

Mange båteiere har etterhvert opparbeidet seg lang erfaring med thrustere i sine båter. For de som bruker båten under røffere forhold enn en standard thruster er beregnet for, har det blitt vanlig å oppgradere thrusteren til en kraftigere modell. Å ha en kraftig thruster er naturligvis sikrere enn en som er underdimensjonert. Derimot finnes det også en ulempe med en meget kraftig thrusterinstallasjon. Man kan rett og slett få for mye effekt i situasjoner hvor vind eller strøm har liten innvirkning på båten.

Sleipner Motor har derfor utviklet en løsning som turtallsregulerer effekten under alle forhold. Med den nye DC Speed Control kan man kjøre thrusteren på valgfritt turtall og således ha perfekt kontroll over skyvekraften. Om man installerer en kraftigere thruster enn normalt, vil man i praksis sjelden kjøre denne på full effekt. Det betyr vesentlig lengre kjøretid. Dessuten vil støyen reduseres betraktelig når man kjører thrusteren på redusert effekt.

Monteringsfleksibilitet

Side-Power tilbyr installasjonsfleksibilitet for å jobbe med plassen du har. Side-Power tunnelthrustere tillater installasjon i alle vinkler på tunnelen, skreddersydd for å passe enhver plass som er tilgjengelig i båten din.

Unik hold-funksjon

Med kontrollpanelene i PJC serien får du også den svært anvendelige Hold-funksjonen. Du kan forhåndsinnstille effekten til baugthrusteren og hekkthrusteren slik at systemet vil bli fullstendig balansert . Når du legger til sideveis mot bryggen og trykker på hold-knappen, vil båten således holdes mot bryggen med et knappetrykk. Du kan justere effekten du behøver etter forholdene på samme knappen direkte etter aktivering. Hold-funksjonen gir deg en helt annen håndtering av båten på egenhånd. En funksjon du garantert vil sette pris på.

Lengre kjøretid

Lengre kjøretid er annen vesentlig fordel med effektkontrollerte thrustere. Man kan kjøre thrusteren tilnærmet kontinuerlig dersom man benytter den under halv effekt.

Effektkontrollsystem

Effektkontrollsystemet benytter Side-Powers egenutviklede S-link system for dataoverføring. S-link fungerer mye likt et datanettverk og tillater kommunikasjon mellom tilkoblede enheter gjennom en enkelt kabel. Systemet sender driftsinformasjon til panelet og forenkler en eventuell feilsøkingsprosess. Det proporsjonale joystickpanelet har en bakbelyst LCD skjerm som gir brukeren kontiuerlig informasjon om systemstatus, tilført effekt og retning, gjenværende kjøretid og batterikapasitet. Viktige brukeradvarsler og alarmer vises på skjermen og med lydsignal.

Spesifikasjoner

  • Skyvekraft ved 21V: 150kg
  • Skyvekraft ved 24V: 182kg
  • Typisk båtstørrelse: 44-64 fot
  • Tunneldiameter: 215mm
  • Propell: Twin
  • Effekt ved 21V: 8,8kW / 11,8hk
  • Spenning: 24V
  • Vekt: 38kg
  • Minimum batterikapasitet 24V: 560CCA
  • Signaltype: Analog

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Sleipner