Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Rocna

Rocna anker, 6 kg

Varenummer GO104298
4 499,–
inkl. mva
Bestillingsvare
Pålitelig og smart designet 6 kilos anker med utallige testseire.

Produktbeskrivelse

Rocna - ankeret som utfordrer "status quo"

Rocna-ankeret er designet av New Zealand-seileren Peter Smith, som har designet, bygget og seilt båter siden tidlig på 1960-tallet. Med over 100.000 nautiske mil bak seg erfarte Smith at de samme utfordringene gjelder fortsatt - man er nødt til å ta med seg flere typer ankre for forskjellige typer bunnforhold, likevel var det vanskelig å ha tillit til at ankerne var trygge og ble liggende. "Ankeret bør gi deg og ditt mannskap pålitelighet, trygghet og vekke tillit" sier Smith. Et livsverk av nautisk erfaring verden over ble samlet i ett anker - opprinnelig tenkt for Smiths eget bruk - som til slutt ble Rocna.

Uavhengig testet, neste generasjons design

Smiths løsning kommer konsekvent ut blant vinnerne i objektiv og uavhengig testing. Siden lanseringen i 2004 har Rocna ledet tester i verdensomspennende ankertester, som har vært publisert i magasiner som SAIL, Yachting Monthly, Practical Boat Owner, Voile og flere. På grunn av Rocnas pålitelige og overbevisende ytelse mot konkurrentene, blir Rocna regnet som bunnsolid av utallige båteiere. Ikke ta vårt ord på det, søk på nettet og les selv!

For alle som trenger pålitelig ytelse

Rocna-ankere er i daglig bruk i noen av verdens mest krevende forhold, blant annet på den værharde Patagonia-kysten, Antarktis, Alaska, Grønnland, Skottland - og lunefulle tropiske værforhold.

Utsetting med presisjon

Bøylen ("Roll-bar"), på tegningen merket med A, sikrer at ankeret alltid lander ideelt vinklet for nedtrengning i sjøbunnen, mens styreflatene ("Setting skids") merket B styrer spissen ("Fluke tip"), C, som skjærer seg ned i sjøbunnen som en pil. Dette gir umiddelbart feste hver gang ankeret brukes.

"Rock solid" festekraft

Konkav overflate ("Concave fluke"), D, gir størst motstand av alle ankertyper, og gjennom sin smarte design gir Rocna størst mulig overflate. På myk havbunn gir dette festekraft som sikrer din båt. På hard bunn eller bunn med mye gress sørger Rocnas spisse tipp for at ankeret drar seg gjennom og setter seg fast dypt i bunnen.

Maksimal allsidighet

Rocna er et ekte flerbruksanker som setter seg og holder i de fleste bunntyper, fra myk gjørme til hard sand, leire, gress og tang. 

Motstår vind og tidevann

Et Rocna-anker forblir stabilt og begravet, og ruller ikke ut ved reversering eller svai.

Finish og byggekvalitet av ypperste klasse

Sammenlikne et Rocna-anker med alternativene - Rocnas filosofi er at et produkt med topp ytelse bør bygges deretter, og bruker mye tid og ressurser på produksjons- og kvalitetsprosedyrer for å etterleve denne filosofien.

Meget strekkfast stålskaft (E)

Rocna-ankere blir designet og bygget for å være sterke og driftssikre over tid. 

Selv-utleggende og selv-innhentende

Skaftet på Rocna (E) er designet slik at du kan stole på at ankeret faller ut av og legger seg på plass i de aller fleste ankerruller.

Livstidsgaranti

Hvert enkelt Rocna-anker har livstidsgaranti mot å brekke og bøye seg, i tillegg til produksjonsfeil.

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Rocna
Båtstørrelse (Meter) 5 meter
Bredde 315 mm
Høyde 273 mm
Anbefalt kjettingdimensjon 6 mm
Lengde 630 mm
Vekt 6 kg
Ankerprinsipp Ploganker
Vekt 0-10 kilo
Båtstørrelse (tonn) 1 tonn