Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Quick

Quick Hector HC3 1000 ankervinsj 1000W 12V, 8 mm kabelar

Varenummer HECTOR1012-8
22 499,–
inkl. mva
Få på lager
Quick Hector HC3 1000 12 V 1000W horisontal ankervinsj med kabelar for 8 mm kjetting. Monteringsvennlig høykvalitetesvinsj beregnet for montering på dekk. Innebygd relé gjør oppkobling enklere.

Produktbeskrivelse

Quick Hector HC3 1000 12 V 1000W horisontal ankervinsj med kabelar for 8 mm kjetting. Quicks Hector-serie består av høykvalitets-vinsjer beregnet for montering på dekk. Vinsjen er svært monteringsvennlig, og er ideell for båter med begrenset plass under dekk. Den har manuelt frittfall, og kan frikobles, slik at man kan jekke opp kjettingen manuelt. Huset er i anodisert aluminium og kompositt, mens kabelaret (og evt. taunok) er laget i syrefast stål.

Hector HC3 har innebygget relé, noe som gjør den meget enkel å koble. Er forberedt for kjettingteller (tilleggsutstyr) med integrert sensor og magnet. Strømkabler, opp/ned-bryter og automatsikring er tilleggsutstyr.

Quick Hector HC3 kommer i flere varianter med kraftige vanntette motorer fra 700-1500 W, for 12 eller 24V, for 8 eller 10 mm kjetting, med og uten taunok/trommel, og taunokken kan plassere på kabelaret eller på motsatt side. Se våre varianter under "Alternativer".

Vi anbefaler denne vinsjen for båter opp til 40 fot, men ta hensyn til ditt bruksområde og om båten din har stort vindfang eller er ekstra tung i forhold til lengden.

  • Strømforbruk: 140 A
  • Motor vanntetthet: IP66
  • Vekt: 23,9 kg

Kjetting

Vi anbefaler alltid kjetting på vinsjer plassert i baugen. Denne varianten av Hector HC3 bruker 8 mm kjetting, og ved valg av kjetting, syrefast eller galvanisk, så spiller selvfølgelig både prisen og det estetiske inn (ofte hvilket materiale ankeret er laget av). Men hvis du har et lite eller grunt rom til kjettingen er det viktig å vite at den syrefaste kjettingen ikke "stakker" seg slik som galvanisk kjetting vil gjøre.

Strøm til ankervinsj

Ankervinsjer bruker mye strøm, og dette blir dermed et viktig moment å ta hensyn til i installasjonen.

For ankervinsj montert i baugen er det viktig å ta hensyn til hvor langt det er til batteribanken og hvor stor vinsjen er (watt). Pga. spenningstap er meget viktig at kablene har stor nok dimensjon hvis vinsjen får kraft fra startbatteriet, og motoren vi anbefaler at motoren går når vinsjen brukes.

Den aller beste løsningen for en såpass stor vinsj er å ha et eget batteri med høy CCA (dvs et startbatteri) nær ankervinsjen, dette kan kan gjerne være et batteri som også brukes til baugpropell / thruster.

I esken

  • Quick Hector HC3 1000 12V ankervinsj m/8 mm kabelar
  • Quick vinsjhåndtak
  • Festeanordningssett og -mal
  • Dokumentasjon

Tekniske spesifikasjoner