Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Quick

Quick Dave DV5 Y 2000 ankervinsj 2000W/24V 10 mm

Varenummer DAVE2024Y-10
53 999,–
inkl. mva
Bestillingsvare
Quick Dave DV5 X 2000D er en 24 V 2000 W vertikal ankervinsj for 10 mm kalibrert kjetting, beregnet for montering i baugen. Kan levere i både venstre og høyre utgave.

Produktbeskrivelse

Quick Dave DV5 er en 24 V 2000 W kjettingvinsj med frittfall, denne modellen leveres med kabelar for 10 mm kalibrert kjetting, samt trommel.

Dave-serien er blant de kraftigste og mest avanserte ankervinsjene fra anerkjente Quick. Alle deler over dekk er laget i syrefast stål (AISI 316L). Gearhuset er produsert i elkosert aluminium som tåler saltvann. Motoren kan også roteres i 45graders inkrementer, noe som gjør monteringen svært fleksibel.

Denne modellen har kjettinginntaket på venstre side sett forfra (modell Y). Kan også leveres i en høyreutgave (model X). Ta kontakt med oss hvis det er aktuelt.

Vi anbefaler denne vinsjen for båter opp til drøye 66 fot, men ta hensyn til ditt bruksområde og om båten din har stort vindfang eller er ekstra tung i forhold til lengden.

  • Strømforbruk: 115 A
  • Motor vanntetthet: IP66
  • Vekt: 39,3 kg

Kjetting

Quick Dave DV5 2000 bruker 10 mm kalibrert kjetting, og ved valg av kjetting, syrefast eller galvanisk, så spiller selvfølgelig både prisen og det estetiske inn (ofte hvilket materiale ankeret er laget av). Men hvis du har et lite eller grunt rom til kjettingen er det viktig å vite at den syrefaste kjettingen ikke "stakker" seg slik som galvanisk kjetting vil gjøre.

Strøm til ankervinsj

Ankervinsjer bruker mye strøm, og dette blir dermed et viktig moment å ta hensyn til i installasjonen.

For ankervinsj montert i baugen er det viktig å ta hensyn til hvor langt det er til batteribanken og hvor stor vinsjen er (watt). Pga. spenningstap er meget viktig at kablene har stor nok dimensjon hvis vinsjen får kraft fra startbatteriet, og motoren vi anbefaler at motoren går når vinsjen brukes.

Den aller beste løsningen for en såpass stor vinsj er å ha et eget batteri med høy CCA (dvs et startbatteri) nær ankervinsjen, dette kan kan gjerne være et batteri som også brukes til baugpropell / thruster.

I esken

  • Quick Dave DV5 Y ankervinsj
  • Quick T6315-24 Relé
  • Vinsjhåndtak
  • Monteringsdetaljer
  • Boremal
  • Brukermanual og monteringsanvisning

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Quick
Maksimal arbeidsbelastning 750 kg
Maks trekkraft 1260 kg
Ankervinsj modell Quick Dave
Montering Forut
Motorkraft 2000W
Oppkjøringshastighet (m/min) 22,3m/min
Sikringsstørrelse (A) 115A
Arbeidsbelastning 250kg
Vinsjtype Ankervinsj
Ankervinsjpakke Nei
Driftsspenning 24V
Kabelar 10 mm kjetting
Utkjøring Uten frittfall
Motorkraft Over 1000W