Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Quick

Quick Balder BL2R 12V 600W ankervinsj for tau, frittfall, kabelar venstre

Varenummer BALDER612T-BB
13 999,– 9 999,–
inkl. mva
På lager
Quick Balder BL2 RP BB (babord/Y) 12V 600W ankervinsj for 12 til 16 mm flettet blytau. Frittfall-mekanisme. For innvending montering akter. Kabelar på venstre side. Merk at den er avbildet med autostopp og monteringsplate, dette er tilleggsutstyr.

Produktbeskrivelse

Quick Balder BL2 RP BB (babord/Y) 12V 600W ankervinsj for 12-16 mm flettet blytau. Beregnet for montering akter og har frittfal-funksjon. Ankervinsjen er laget i syrefast stål 316 og forkrommet bronsje, og motoren er vanntett. Dette er med på sikre en lang levetid og få problemer.

Vi anbefaler denne vinsjen for båter mellom opp mot 30 fot med 14 mm blytau, men ta hensyn til ditt bruksområde og om båten din er ekstra tung i forhold til lengden.

 • Maksimal fleksiblitet ved installasjon
 • Syrefast AISI 316 stål og forkrommet bronse
 • Leveres med tauguide
 • Vanntett motor (IP67)
 • Girboks i anodisert aluminium
 • Leveres med innvendig brakettdel og relé i prisen
 • Vekt: 12,4 kg

Quicks velprøvde frittfall

Balder har automatisk frittfall. Et lite trykk på kontrollpanelet frigjør kabelaret slik at tauet løper fritt og  slipper ankeret fritt til bunns. Ankervinsjen har en driftsikker automatisk frittfallmekanisme uten elektronikk. Vi har flere års positiv erfaring fra Genus-serien som er konstruert på samme måte.  For å stoppe fallet trykkes det på opp-knappen, da vi frifallet bremse og stoppe. 

Montering

Vinsjen er beregnet på montering på innsiden av båtens akterspeil, eventuelt lenger fremme på et tverrgående skott. Fleksibel montering, motoren kan justeres i intervaller begge veier avhengig av plass og hva som er hensiktsmessig. "Babord/Y"-modellen har kabelaret på venstre side av motoren, sett mot ankeret, og kan ikke byttes om. Vær oppmerksom på dette i forhold til plassering av vinsjen, monteres kabelaret for nærme skrogsiden kan det bli vanskelig med evt. vedlikehold og reperasjoner av kabelaret uten å måtte demontere hele vinsjen. Frifall-funksjonen skrus av og på på kabelarlokket på vinsjen, så plasseringen er også viktig i forhold til dette.

Tilleggsutstyr

Balder BL2 bruker 12-16 mm flettet blytau, og til denne vinsjen anbefaler vi 14 mm på båter opp mot 30 fot, og 12 mm på båter ned mot 20 fot.

Innvendig monteringsbrakett og relé er inkludert i prisen, du trenger også opp/ned bryter, sikring og kabler. Merk at bildene også viser tilleggsutsyret Autostop og monteringsplate.

Balder Autostop sørger for at vinsjen stopper av seg selv når ankeret kommer opp i ankerbraketten. Tauet løper fritt inntil magnetene i giveren kommer i kontakt med sensoren i skroggjennomføringen. Da brytes strømmen automatisk og vinsjen stopper. Selv om man har autostopp er det viktig å følge med når ankeret heves, en nabobåt kan ha lagt ankeret over ditt, og feil kan oppstå. 

Monteringsplatens hovedfunksjon er å stive av akterspeilet hvis det er behov for det. I tillegg har den estetisk funksjon i forhold til de utvendige skruene som holder vinsjens monteringsbrakett.

Både Autostop og monteringsplate finner du under "Tilbehør". Der finner du også annet nødvendig tilbehør som brytere, kabler og blytau.

Under "Relaterte produkter" finner du utstyr du kan ha behov for, som bla. ankere og ankelruller.

Balder – for norske forhold

Quicks Balder-vinsjer er utviklet spesielt for norske og nordiske forhold. Vi på Seatronic har bidratt i stor grad til utviklingen her, basert på egne erfaringer og tilbakemeldinger på hva våre kunder ønsker seg i en vinsj – og ikke minst vårt helst spesielle forhold til Quick som strekker seg tilbake til 2002.

  I esken

  • Quick Balder BL2 ankervinsj
  • Quick relé T6415-12
  • Quick vinsjhåndtak
  • Monteringsbrakett ankervinsj
  • Festeanordningssett og -mal
  • Dokumentasjon

   Tekniske spesifikasjoner

   Produsent Quick
   Maksimal arbeidsbelastning 200 kg
   Ankervinsj modell Quick Balder
   Montering Akter
   Motorkraft 600W
   Oppkjøringshastighet (m/min) 15,4 m/min
   Sikringsstørrelse (A) 60A
   Arbeidsbelastning 65 kg
   Vinsjtype Ankervinsj
   Ankervinsjpakke Nei
   Driftsspenning 12V
   Kabelar Tau
   Utkjøring Med frittfall
   Motorkraft Fra 0 til 600W