Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Lewmar

Lewmar HX1 800W 12V ankervinsj, 8mm kjetting

Varenummer LEW291016
16 599,–
inkl. mva
På fjernlager

Lewmar HX1 800 er en lett, solid og støysvak 12V 800 W ankervinsj. Kabelar for 8 mm kjetting. Høy trekkraft og arbeidsbelastning. Kan monteres i baugen, akter eller på vinsjkasse.

Produktbeskrivelse

Lewmar HX1 800 er en lett, solid og støysvak 12V 800 W ankervinsj med kabelar for 8 mm kjetting. Kan monteres i baugen, akter eller på vinsjkasse.

HX1-serien er en moderne ankervinsjserie fra Lewmar, som er basert på erfaringer fra den populære og velprøvde Lewmar Pro-Fish-serien. Vinsjene er utstyrt med det unike og innovative hybrid-kabelaret i kompositt og forniklet messing, som gir en støysvak og stabil mating av kjettingen.

Lewmars komposittkabelar er 15% lettere, 5 % sterkere og tilbyr lengre levetid sammenlignet med metallkabelarer, men den største fordelen er lyden. Kabelaret er meget stillegående i forhold til hva som er vanlig på ankervinsjer med kjetting.

Når det gjelder trekkraft og arbeidsbelastning er HX1 omtrent dobbelt så sterk som Pro-Fish grunnet nye materialvalg og det nye designet på motor og girboks.

 • Robust og effektiv girboks gir økt levetid
 • IP67 beskyttelse
 • Anodisert chassis i anodisert aluminium, polymerdeksel og kabelar i kompositt
 • Betydelig mer stillegående enn tradisjonelle metallkabelarer
 • Kabelaret for 8 mm DIN766 kjetting
 • Seatronic anbefaler denne vinsjen med til båter opp til ca 38 fot, men ta hensyn til ditt bruksområde og om båten din er ekstra tung i forhold til lengden. 

Standard kit. Leveres med rele.
Bryterpanel og sikring må kjøpes utenom.

Ankervinsjen kan også leveres med med frifall, se under alternativer.

Kjetting

Det må benyttes en kalibrert kjetting, og om man velger syrefast eller galvanisk så spiller selvfølgelig både prisen og det estetiske inn (ofte hvilket materiale ankeret er laget av). Men hvis du har et lite eller grunt rom til kjettingen er det viktig å vite at den syrefaste kjettingen ikke "stakker" seg slik som galvanisk kjetting vil gjøre.

Strøm til ankervinsj

Ankervinsjer bruker mye strøm, og dette blir dermed et viktig moment å ta hensyn til i installasjonen.

For ankervinsj montert i baugen er det viktig å ta hensyn til hvor langt det er til batteribanken og hvor stor vinsjen er (watt). Pga. spenningstap er meget viktig at kablene har stor nok dimensjon hvis vinsjen får kraft fra startbatteriet, og motoren vi anbefaler at motoren går når vinsjen brukes.

Den aller beste løsningen er å ha et eget batteri med høy CCA (dvs et startbatteri) nær ankervinsjen, dette kan kan gjerne være et batteri som også brukes til baugpropell / thruster.

  I esken

  • Lewmar HX1 ankervinsj for 8mm kjetting
  • Relé
  • Dokumentasjon

   Tekniske spesifikasjoner

   Produsent Lewmar
   Maksimal arbeidsbelastning 266 kg
   Maks trekkraft 1065 kg
   Montering Akter, Forut
   Motorkraft 800W
   Oppkjøringshastighet (m/min) 21m/min
   Sikringsstørrelse (A) 70A
   Vinsjtype Ankervinsj
   Ankervinsjpakke Nei
   Driftsspenning 12V
   Kabelar 8 mm kjetting
   Utkjøring Uten frittfall
   Motorkraft Fra 700W til 1000W