Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Jotron

Jotron Tron 60AIS Float-Free EPIRB nødpeilesender med GPS og AIS, friflyt-brakett

Varenummer JO103170

Påkrevet programmering av enheten

Dette feltet er påkrevd.

Båtens MMSI-nummer

Båtens kallesignal

Båtens navn

Navn på konsesjonshaver

12 399,–
inkl. mva
På lager
Jotron Tron 60AIS Float-Free er en EPIRB nødpeilesender med AIS og GPS. Med brakett, automatisk friflyt-utløsing (Float-Free). Sender informasjon om båt via satellitt med meget nøyaktig posisjonsangivelse. Galileo RLS, kraftig strobelys og IR-lys. 48 t operasjonstid. 11 år+ batteritid. Godkjent for skip og fiskebåter.

Produktbeskrivelse

Jotron Tron 60AIS Float-Free er en EPIRB nødpeilesender med GPS og AIS.. Denne varianten leveres med en friflyt-brakett (Float-Free) og frigjøres automatisk via en hydrostatutløser når den blir nedsenket 2-4 meter i vann. Når selve nødpeilesenderen så kommer i direkte kontakt med vann utløses den automatisk og begynner å sende. Nødpeilesenderen kan også løses ut manuelt ved å ta den ut av braketten, trekke i utløserfliken og skyve bryteren over.

Strobelyset vil da starte å blinke, som signaliserer at nødpeilesenderen er aktivert. Tron AIS60 har både infrarødt (IR) og vanlig strobelys, IR lyset bedrer synlighet for søk og redningsoppdag i mørket.

Float-Free brakett/hus er inkludert.

Egenskaper

 • Godkjent i henhold til siste EPIRB-standard
 • AIS målsøkingsteknologi inkludert for raskere lokalisering
 • Forberedt for RLS gjennom Galileo GNSS
 • IR LED-lys for nattsynsenheter og assistert SAR
 • Optimal synlighet med meget kraftig strobe-lys i antennen.
 • Sabotasjesikker
 • Kompakt design
 • Total batterilevetid på 11 år og 3 måneder
 • Mål på selve nødpeilesenderen: Høyde 340 mm med pisk, Ø 128 mm
 • Vekt: 1,7 kg inkl brakett/hus
 • Driftstemperatur: -20 til +55 °C
 • Oppbevaringstemperatur: -30 til +70 °C
 • Sikker kompass avstand: 0,8m 
 • Materiale: Glassfiberforsterket polycarbonat
 • Antenne: Fleksibel, gummiert med strobe
 • 5 års garanti

GNSS: Global Navigation Satellite System (som GPS og Galileo)

Nødpeilesender

En nødpeilesender er en enkel radiosender med verdensomspennende rekkevidde som i en nødssituasjon utløses manuelt eller automatisk og sender ut et nødsignal. For Norske kunder er det Hovedredningssentralen som mottar signalet.

EPIRB

EPIRB (Emergency position-Indicating Radio Beacon) er en fastmontert nødpeilesender som er registrert på båten sammen med båtens VHF-abonnement (MMSI-nummer). EPIRB sender informasjon om båten og posisjonen via satellitt, og Tron 60AIS EPIRB har innebygd både AIS og GPS, noe som gir meget nøyaktig posisjonsangivelse. Den sender også ut et kraftig strobelys som gjør det lettere å finne ulykkesstedet. Tron 60AIS har i tillegg IR lys som lett kan oppdages av redningshelikopter og lignende.

En EPIRB vil normalt fungere i 48 timer etter utløsning, og batteriets levetid har normalt vært 5 til 10 år. På Tron 60AIS er den mer enn 11 år. Utløpsdato står stemplet på enheten, og det er svært viktig å levere inn nødpeilesenderen når batteriet må byttes.

EPIRB med automatisk friflyt-utløsing plasseres alltid ute med "fri sikt" opp slik at de ikke henger seg opp i noe. Tron 60AIS kommer også i brakett for manuell utløsing, og plasseres da typisk ved utgangen til akterdekket, og på seilbåter på pushpit akter. Se under alternativer.

EPIRB har siden 1982 vært påbudt på norske skip og fiskefartøyer, og Jotron Tron 60AIS dekker også kravene som innføres 1. juli 2023.

Galileo RLS

Jotron Tron 60AIS er forberedt for Galileo RLS (Return Link System), et system som muliggjør tilbakemelding til EPIRBen om at nødsignalet er mottatt. Dette vises ved et blinkende blått lys. Disse modellene vil ved help av de europeiske Galileo-satelittene bidra til raskere og bedre lokalisering over helle kloden, men spesielt langt nord som i Finmark og Svalbard, og tilsvarende langt syd. Rask kontakt med satellitter, og ikke minst raske tilbakemeldinger er av den største viktighet for de som havner i nød. Hvis du vet at nødsignalet har nådd frem er håpet større, og forskning viser at så lenge du har håp så overlever du lenger.

 Jotron

Jotron er et norsk selskap med hovedkvarter i Larvik, og er i dag ansett som en verdensledende aktør innenfor sikkerhets-kommunikasjons-utstyr til bruk i luften, på landjorden og til havs.

Jotron ble grunnlagt i 1967, og lanserte verdens første EPIRP allerede i 1970.

I dag har Jotron 300 ansatte på tre kontinenter og leverer utstyr og løsninger i toppklassen, som skal fungere under de tøffeste og mest ugjestmilde forholdene.

  I esken

  • Jotron Tron 60AIS
  • Float-Free brakett FB-60

  NB: Du trenger også programmering EPIRB og VHF-lisens. Seatronic kan gjøre programmeringen, og hjelpe til med VHF-lisens (MMSI-nummer) hvis du ikke har det fra før.

  Tekniske spesifikasjoner

  Produsent Jotron
  Sendefrekvens 121,5 MHz, 406 MHz
  Sendereffekt 5W
  Strobe Med strobe og IR-lys
  Vannaktivering Med vannaktivering
  Batterilevetid 11 år
  Driftstid Minst 48 timer
  GPS Med GPS, 72 kanaler
  Type nødpeilesender EPIRB Freefloat