Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Garmin

Garmin ECHOMAP UHD 72cv 7" kartplotter med ekkolodd inkludert giver

Varenummer 02333-01
12 999,– 8 999,–
inkl. mva
Få på lager
Garmin ECHOMAP UHD 72cv er en 7" kartplotter med knapper og berøringsskjerm, og innebygd CHIRP-ekkolodd som støtter UHD ClearVü. Styring av Force trollingmotor og Fusion lydanlegg er mulig. Panoptix-ekkolodd, AIS, VHF, autopilot, motordata og seilinstrumenter som ekstrautstyr. Kart må bestilles i tillegg. Leveres her i pakke med GT24UHD-TM alt-i-ett svinger.

Produktbeskrivelse

Garmin ECHOMAP UHD 72cv er en 7" kartplotter med kombinert knappebetjening og touchskjerm, her levert i en pakke med GT24UHD-TM alt-i-ett svinger. Kartplotteren, eller multifunksjonsskjermen om du vil, har innebygd støtte for Garmins krystallklare Ultra High-Definition (UHD) skanne-ekkolodd, ClearVü, og Panoptix LiveScope.

I tillegg til å ha ekkolodd i toppklassen, har UHD serien også meget gode kartplotterfunksjoner. Garmin ECHOMAP UHD støtter bla. BlueChart og BlueChart Vision, samt Garmin Navionics+ og Garmin Navionics Vision+. Du har dermed tilgang på de nyeste og mest detaljerte og brukervennlige sjøkartene. Kart må bestilles i tillegg. Det medfølger basekart for hele verden, men det er kun egnet for planlegging, ikke navigering.

Forenklet Wi-Fi / ethernet

Kartplottreren har en forenklet WiFi-funksjon. Det betyr at den kan kobles til ActiveCaptain-appen, evt. også parkobles hvis du har flere kompatible plottere. Ethernetporten Garmin Marine Network kan også benyttes til å koble sammen to kompatible plottere, og dele informasjon, for eksempel om ekkolodd, brukerdata og sjøkart. Porten kan også benyttes for tilkobling av Panoptix LiveScope.

ActiveCaptain-appen

Innebygd Wi-Fi gir deg tilgang til den kostnadsfrie alt-i-ett-appen ActiveCaptain, slik at du kan håndtere båtopplevelsen nesten overalt. Den skaper en enkel, men kraftig forbindelse mellom en kompatibel mobil enhet og Garmin-kartplotteren, sjøkart og båtfellesskapet. Uansett hvor du er, har du ubegrenset tilgang til kartografien din, mulighet til å kjøpe nye sjøkart og tilgang til Garmin Quickdraw Contours-fellesskapet. Hold deg oppdatert med smartvarsler på kartplotterskjermen. Du kan også planlegge en tur eller gjøre fiskeforberedelser i en innsjø, og ActiveCaptain synkroniseres automatisk med kartplotteren. Du kan til og med få varsler om programvareoppdateringer og bestemme når du vil laste dem ned til enheten din.

Ekkoloddfunksjoner

 • ClearVü med CHIRP teknologi er høyfrekvens ekkolodd som gir overraskende klare bilder av det som skjer under båten, både gjenstander, bunnstruktur og fisk. ClearVü er innebygd i plotteren med støtte for 260/455/800/1000/1200 kHz. De faktiske frekvensen er avhengig av svingeren du bruker.
 • Panoptix LiveScope er en smått fantastisk ekkoloddteknologi som gir flotte videolignende bilder i sanntid av det som foregår under og rundt båten. Svingeren kan justeres slik at den peker fremover for å se det  som er rundt båten, nedover for å se under den, eller perspektivmodus for å se alt ovenfra i grunt vann. Bildet så klart at du til og med kan se agnet ditt og skille mellom fiskearter som svømmer under eller rundt båten - opp til 30 m unna under normale forhold. Pantopix-funksjoner krever tilleggsutstyret Panopix Live Scope-system eller en  Panoptix-svinger.

CHIRP står til informasjon for Compressed High Intensity Radar Pulse. Der et tradisjonelt ekkolodd sender ut en enkelt frekvens om gangen, med begrenset informasjon, klarhet og oppløsning, vil et CHIRP ekkolodd kontinuerlig sende ut en mengde frekvenser, både høye og lave, og tolke de individuelt. Resultatet et mye klarere, skarpere og detaljert bilde, både av fisk og strukturer under vann.

Av andre funksjoner vil vi nevne AIS-støtte, DSC-støtte – viser posisjonsdata fra DSC-kompatibel VHF-radio, støtter Fusion-Link-kompatible radioer, og seilfunksjoner/instrumenter. Plotteren er i tillegg kompatibel med Garmins ActiveCaptain-app, trådløs fjernkontroll, og den kan styre Garmins Force Trollingmotor rett på skjermen, legge til ruter og veipunkter, følge spor og annet.

På denne modellen har du som nevnt også muligheten til å koble til et Panoptix-ekkolodd, i tillegg til Chirp og ClearWü.

ECHOMAP UHD 72cv har en 8-pin svingerport, samt en kombinert Panoptix- og ethernet-port

Inkludert ekkoloddsvinger

Garmin ECHOMAP UHD 72cv leveres i denne pakken med GT24UHD-TM alt-i-ett-svinger, med høyoppløst ekkolodd. Denne passer som hånd i hanske til Garmins UHD cv ekkolodd.

Alt-i-ett-svingeren GT24 viser høyoppløste ClearVü-ekkoloddbilder, i tillegg tils svært klare tradisjonelle CHIRP-ekkoloddbilder.

 • 8-pin plugg (blå kontakt)
 • Kabellengde: 6 m
 • Støtter 0°-70° graders hekkvinvkel
 • Sensor for dybde og temperatur
 • CHIRP High Wide (150-240 kHz)
 • UHD ClearVü CHIRP 800 kHz (760-880 kHz)
 • CHIRP Traditional 350 W
 • ClearVü 350 W
 • Maksimumdybe tradisjonell CHIRP: 243 m
 • Maksimumdybe ClearVü med svært høy oppløsning: 60 m

Ekkolodds maksimale dybder

Ekkolodd er ofte oppgitt med en maksimal dybde fra produsenten, det er den du finner under spesifikasjoner. Denne er ofte teoretisk, eller forutsetter perfekte forhold som helt rent ferskvann og hard bunn - og en svinger som minimum har de samme spesifikasjonene som selve ekkoloddet eller ekkoloddmodulen. I praksis vil saltinnhold, urenheter, bunnforhold, strøm, båtens hastighet og ikke minst svingerens plassering og kvalitet spille en stor rolle. I praksis er den maksimale måledybden vesentlig mindre, dette gjelder alle produsenter.

Som et eksempel vil vi si at en kartplotter meg oppgitt dybde på 350 m (i ferskvann) i praksis vil ha en effektiv dybde på 200-250 m i saltvann, og realistisk se fisk på 100-150 m.

En bedre, og mer kostbar, svinger vil gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy.

Denne kartplotteren har en teknologi som gjør at man får videolignende ekkoloddbilder av fisk og havbunn. Da vil vi si at de har en praktisk dybde i saltvann på 20-80 m under normale til perfekte norske forhold. I ferskvann vil det være noe høyere. Her kan du se skipsvrak, hav-vegitasjon, hummerteiner og fiskestimer.

Basert på erfaringer i norske farvann vil vi si at ekkoloddet på denne modellen har en realistisk maksimaldybde på ca 200 meter med Chirp, og ca 45 meter med en UHD ClearVü giver. Panoptix LiveScope gir enda bedre bilder opp til 30 m, men ofte mindre.

Garmin Echomap UHD og UHD2-kartplottere

Garmins serie med Echomap UHD-kartplottere har vokst til en hel liten familie. Alle har selvfølgelig Ultra-High-Definition ekkolodd (UHD), men det kan være forvirrende å se forskjellene. Her er derfor en liten oversikt over hovedforskjellene:
 • UHD-cv: 6 og 7" kartplotter der 6" har tastestyring, mens 7" har berøringsskjerm og hjelpetaster. Tradisjonelt CHIRP og ClearVü-ekkolodd. 5 Hz GPS. 
 • UHD-sv: 7 og 9" kartplotter med berøringskjerm med hjelpetaster, med tradisjonelt CHIRP, SideVü og ClearVü-ekkolodd. 12-pin svingerkontakt.
UHD2-serien har bedre skjermer med høyere oppløsning, spesielt på 9".
 • UHD2-cv: 5 og 7" kartplotter med taster. Tradisjonelt CHIRP og ClearVü-ekkolodd.  4-pin svingerkontakt.
 • UHD2-sv: 6, 7 og 9" kartplotter med berøringskjerm med hjelpetaster, Tradisjonelt CHIRP, SideVü og ClearVü-ekkolodd. 10 Hz flerbånds-GPS. 12-pin svingerkontakt.

I esken:

 • ECHOMAP UHD 72cv
 • GT24UHD-TM svinger
 • Lade-/datakabel
 • Vippe-/stangbrakett med hurtigutløsingsholder
 • Innbygging
 • Beskyttende deksel
 • Hardware
 • Monterings- og bruksanvisning

  Tekniske spesifikasjoner

  Produsentens varenummer 010-02333-01
  Automatisk ruteforslag Ja
  Autopilotintegrering Ja
  Driftsspenning 12V
  Dybdeområde (opptil) 300 meter
  Ekkolodd utgangseffekt 500W
  Støttede frekvenser 83/200, CHIRP, 70-200, 260/455/800/1000/1200
  Ekkoloddtyper CHIRP, ClearVü, Panoptix
  Alternativer for fjernstyring App på telefon/nettbrett
  GPS-type 5 Hz, GPS
  HDMI-utgang No
  IP-klasse IPX7
  Kartbrikke-format MicroSD-kort (SD-adapter medfølger)
  Karttype Bluechart g2, Bluechart g2 Vision, Bluechart g3, Bluechart g3 Vision, Garmin Navionics+, Garmin Navionics Vision+
  Montering Brakett, Innfelt/flush
  Motorintegrasjon Ja
  Skjermoppløsning 400x800
  Skjermstørrelse 7"
  Vekt 0,77 kg
  Ytre mål 25 x 13.9 x 5.1 cm
  Betjening Knapper og multitouch
  Kan kobles til AIS
  Tilleggsfunksjonalitet Med ekkolodd, inkludert giver
  Grensesnitt FUSION-Link, NMEA 0183, NMEA 2000