Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Ultra Marine

Ultra Marine ULTRA ankerrulle UBR21 for baug for 21 kg ULTRA-anker

Varenummer UBR21
12 899,–
inkl. mva
Bestillingsvare
Ultra baugrulle UBR21 for ULTRA-anker 21 kg. Meget solid i 5 mm syrefast stål, og passer perfekt til det aktuelle ankeret.

Produktbeskrivelse

Ultra Bow Roller UBR21

Baugrullens design sørger for at ditt ULTRA-anker UA21 passer perfekt i rullen, det reduserer støy fra risting og dårlig innfesting av ankeret, og reduserer riper og mekanisk slitasje på ankeret. Designet for å passe perfekt til det spesifikke ULTRA-anker, men det er også mulig å gå en størrelse opp eller ned på ankerrullen i forhold til ankeret – enten hvis monteringsforholdene på dekk krever det eller du ønsker å ha anker i flere størrelser ombord.
Baugrullen inkluderer ULTRA rolling car, voggen som har selve rullefunksjonen. Montereres det en Ultra Flipp-svivel på ankeret trekkes det korrekt inn på ankerrollen hver eneste gang.

Merk at innfestingsplaten kommer uten hull for boltene, slik at du kan tilpasse den best mulig til akkurat din båt. Å bore i syrefast stål er ingen heksekunst, men du må bruke bor beregnet på dette (HSS-borkrom-vanadium, kobolt eller titankarbid), lav hastighet (f.eks. 800 o/m) og smøre med bor/skjæreolje eller borpasta slik at det ikke går varmt. Et godt tegn på at du bruker riktig hastighet, er at du får pene lange spon. Vi anbefaler også å forbore et hull med mindre diameter. Ved forboring skal diameteren i det minste boret være minst den samme som i kjernen i det største boret. Kjernen i boret er den korteste avstanden mellom de to skjærekantene.

Det er ingen generelle anbefalinger for antall bolter, og størrelse på hull og bolter, siden det i stor grad er avhengig av monteringsforholdene på den enkelte båt. Tykkelse og materiale på dekk, er det støpt inn stålplater i dekket, overheng mm spiller en stor rolle her. Den peneste løsningen er å forsenke skruene ned i godset. Ultra Marine anbefaler at et overheng utover baugen maksimalt er på 40% av lengden på baugrullen. Spør gjerne oss om råd, men det kan være veldig nyttig å sjekke med båtprodusenten også. Og skal du erstatte en eksisterende rulle, så se hva som er gjort med den.

Spesifikasjoner

  • Lengde, innfestningsplate: 639,8 mm
  • Innvendig bredde, innfestningsplate: 89,1 mm
  • Total lengde inkl. vogge: 790 mm
  • Tykkelse på godset: 5 mm

For flere dimensjoner se måltegning under Nedlastinger.

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Ultra Marine