Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

TCnano

TC Nano Gelcoat Nanopolish, 250 ml

Varenummer NMS147400
269,– 199,–
inkl. mva
På lager
TC Nano Gelcoat Nanopolish er et alt-i-ett produkt som renser, polerer og beskytter. Meget drøy i bruk, lang holdbarhet, og lett å jobbe med. 250 ml.

Produktbeskrivelse

Den "gode gamle" formelen med tykkere konsistens er tilbake. I 2022 var denne nanopolishen mer tyntflytende enn tidligere pga råvaremangel. Nå er den gode gamle formelen tilbake og produktets velkjente egenskaper er nå som man kjenner fra tidligere.

TC Nano Gelcoat Nanopolish  er et "alt i ett" produkt som gir grundig rengjøring, polering og langtidsbeskyttelse i én arbeidsoperasjon. Produktet har ett mål for øyet, å gjøre båtpleie både lettere, raskere og ikke minst, få en langvarig beskyttelse av båten mot saltvann, grønnalger, dieselsøl, sorte striper etc. Volum: 250 ml.

Gelcoat Nanopolish og miljøet?

Basert på ekte kjemisk nanoteknologi, men produktet inneholder ingen frie nanopartikler. Det er heller ikke flourforbindelser som ofte kan finnes i voksbaserte polishprodukter.

Kjennetegn

 • Gir meget god UV-beskyttelse
 • Ypperlig for polering av rustfritt stål
 • Gir en blank og fin overflate
 • Bringer misfarget gelcoat/lakk tilbake til opprinnelig farge
 • Meget lett å arbeide med for hånd, og også velegnet for polermaskin
 • Etterfølgende behandlinger styrker beskyttelsen og gjør arbeidet lettere
 • Renser og beskytter også billakk i minst 12 - 15 mnd
 • 250 ml. rekker til en båt på 24 - 28 fot
 • Fås også i 500 ml. som rekker til en båt på 40 - 45 fot
 • For en enkel, jevn og god påføring av polish anbefales polishsvamp

Påføring

 • Må ikke tynnes
 • Overflaten som skal behandles må være ren og fri for fett/voks/olje/silikon/salt. Gjør en avfetting i forkant med egnet vaskemiddel.
 • Om det evt. er noe voksrester igjen på flaten vil disse bli fjernet av rensestoffene i produktet.
 • Produktet påføres flaten i et tynt og dekkende skikt på et passende felt med en svamp
 • Påfør litt av produktet i svamprondellen eller polersvampen. Ikke bruk for mye produkt
 • Bearbeid flaten for hånd eller med polermaskin. Bruk en polersvamp eller maskin med svamprondell
 • La produktet tørke på flaten 10 - 15 min. før avpolering, mens man f.eks. påfører og bearbeider neste felt (gjøres greit for hånd med en god polerklut)

Poler båten om høsten!

Man vet aldri hvordan våren blir. Med Gelcoat Nanopolish kan du gjøre jobben om høsten! Behandlingen vil være fullstendig inntakt når våren kommer. Det eneste du kanskje må gjøre er å vaske den ren for sur nedbør og støv.

VIKTIG! Ikke bruk produkter som inneholder voks, silikon, etc. før eller etter behandling med Gelcoat Nanopolish. Det gjelder også noen typer båtvask. Om det er mye voks på flaten før behandlingen kan det medføre skjolder, samt at effekten av produktet reduseres. En påføring av voks i ettertid vil også redusere egenskapene til produktet. Utfør heller en vedlikeholdsbehandling på utsatte steder med Gelcoat Nanopolish, eller vedlikehold med   3D NanoProtect. Rester av gammel polish utgjør ikke noe problem, den blir fjernet av rense- og slipestoffene i produktet.

Noen båteiere har funnet ut at Gelcoat Nanopolish er effektivt mot sorte renninger på skroget som ofte oppstår fra sur nedbør, sot og annen forurensing. En godt fuktet svamp påført litt av produktet egner seg godt som vaskemiddel underveis i sesongen.

Hva er egentlig nanoteknologi?

Stadig flere produkter bruker nano navn eller beskrivelse, men hva er egentlig nanoteknologi?

Nano er et gresk ord og betyr dverg, og brukes som en forstavelse på å beskrive en størrelse - en nanometer (nm) er en milliarddels meter. 1 nm er omtrent på størrelse med et atom, og med nanoteknologi kan forskere bygge med naturens byggeklosser (atomer og molekyler), og dermed skape nye produkter og produktegenskaper.

Det finnes allerede en rekke anvendelser av nanoteknologi i hverdagen vår: briller som ikke dugger eller får riper, ski som glir bedre, solkrem som beskytter bedre, overflater som får holdbar beskyttelse, klær som ikke får flekker, osv. For ikke å snakke om alle anvendelsene som skyldes at komponentene i elektroniske apparater er blitt mindre og mindre: mobiltelefoner med kamera og internett-tilgang, GPS i biler, PC’er med stadig større lagringskapasitet, for å nevne noen.

Nano (mis)brukes i dag på en rekke produkter som ikke har noe å gjøre med nanoteknologi, noe som har skapt mange misforståelser og mye synsing fra forbrukernes side. Det er kun et fåtall av produktene på markedet som faktisk er basert på kjemisk nanoteknologi, og dette gjelder også i høy grad i båtmarkedet - og for bilpleie.

Tekniske spesifikasjoner

Produsent TCnano
Type Vaskemidler, polish og voks