Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Simrad

Simrad Cruise 9" kartplotter med ekkolodd inkl. giver

Varenummer SIM15000001
9 499,– 6 499,–
inkl. mva
På lager
Simrad Cruise 9 er en enkel og brukervennlig 9" kartplotter med betjeningshjul og tastebetjening. Har innebygd CHIRP-ekkolodd, og leveres med 83/200 giver for dybde og temperatur.

Produktbeskrivelse

Simrad Cruise 9 er først og fremst en god, knappebetjent kartplotter for bruk i mindre fritidsbåter. Kartplotteren er fokusert på og spesielt egnet for båteiere som ønsker en enkel kartplotter, uten altfor avanserte tilleggsfunksjoner. Cruise 9 gir god og enkel oversikt over hvor du er, hvor du skal og hvordan du kommer dit, i tillegg til dybde.

De fleste kartplottere i tilsvarende pris- og målgruppe bygget rundt et godt ekkolodd for fritidsfiske, men prioriterer ikke kart. Cruise 9 er motsatt, og viser helt enkelt alt som trengs, og ikke alt det andre. I tillegg til kartbildet, viser Cruise tid, fart, dybde, kurs, vanntemperatur og spenning. Ekkoloddet på Cruise 9 viser bunn ned til ca. 100-150 meter, samt objekter i vannsjiktet.

Simrad Cruise 9 har også ruteforslag (autorouting kun med C-Map), slik at du enkelt kan stille inn målet med en peker i kartet, og få en rask og trygg rute til målet. Dette forutsetter at kartet støtter ruteforslag.

Giver inkludert

Den medfølgende giveren er en Simrad/Lowrence 83/200 Medium/High CHIRP som måler dybde og temperatur. Den kan moneres både som hekksvinger og som innvendig giver. Innvendig giver må ha direkte kontakt med (ytter)skroget, og kan ikke monteres direkte på dobbeltbunn. Har båten dobbeltbunn må du avklare med båtleverandør om du kan lage hull gjennom det indre skroget for å montere giveren. Vår anbefaling er å montere den som hekksvinger, det vil gi de beste ekkolodd-resultatene. Maksimal hastighet montert som hekksvinger er 60 knop.

 • Kabellengde: 6 m
 • 8-pin plugg

Trenger du lenger kabel finner du en 3 m forlengerkabel under tilbehør.

Ekkolodds maksimale dybder

Ekkolodd er ofte oppgitt med en maksimal dybde fra produsenten, det er den du finner under spesifikasjoner. Denne er ofte teoretisk, eller forutsetter perfekte forhold som helt rent ferskvann og hard bunn - og en svinger som minimum har de samme spesifikasjonene som selve ekkoloddet eller ekkoloddmodulen. I praksis vil saltinnhold, urenheter, bunnforhold, strøm, båtens hastighet og ikke minst svingerens plassering og kvalitet spille en stor rolle. I praksis er den maksimale måledybden vesentlig mindre, dette gjelder alle produsenter.

Som et eksempel vil vi si at en kartplotter meg oppgitt dybde på 350 m (i ferskvann) i praksis vil ha en effektiv dybde på 200-250 m i saltvann, og realistisk se fisk på 100-150 m.
En bedre, og mer kostbar, svinger vil gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy. Svingeren som følger med i denne pakken har samme maksimale dybde som ekkoloddmodulen i kartpltteren.

Egenskaper

 • Enkelt og lettforståelig brukergrensesnitt med de viktigste data for mindre båter
 • Brukervennlig betjening ved hjelp av knapper og betjeningshjul
 • 9" lyssterk (1000 nits) skjerm i 800x480 px
 • Stor betraktningsvinkel (70° alle retninger)
 • Innebygd GPS
 • Leveres med basiskart for hele verden, ikke egnet for navigasjon
 • 8-pin kontakt

I esken

 • Simrad Cruise 9 kartplotter
 • Hekkgiver 8pin 83/200 kHz
 • Monteringsklips for frontmontering
 • Monteringssett for brakett
 • Kabel- og sikringssett
 • Brukerveiledning og monteringsanvisning

Simrad Cruise 9 støtter ingen nettverksfunksjoner, tilkobling til autopilot, AIS og radar, m.v.
Leveres uten soldeksel

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Simrad
Automatisk ruteforslag Ja
Autopilotintegrering No
Driftsspenning 12V
Dybdeområde (opptil) 250 meter
Støttede frekvenser 83/200, CHIRP
Ekkoloddtyper CHIRP
GPS-type GPS, GLONASS, 1 Hz
HDMI-utgang No
IP-klasse IPX7
Kartbrikke-format MicroSD-kort (SD-adapter medfølger)
Karttype Navionics+, C-MAP Discover
Montering Brakett, Innfelt/flush
Motorintegrasjon No
Skjermoppløsning 800x480
Skjermstørrelse 9"
Vekt 1,03 kg
Ytre mål Brakett: 311x93x184 mm Innfelt: 284x115x166 mm (BxDxH)
Betjening Knapper
Tilleggsfunksjonalitet Med ekkolodd, inkludert giver