Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Rylard

Rylard VG 63 matt/satin klarlakk, 1 liter

Varenummer NMS144215
699,–
inkl. mva
Få på lager

Rylard VG 63 matt/satin 1-komponent klarlakk for for bruk på båter, eller for beskyttelse av treverk nær sjøen eller i fjellet. Linolje og kinesisk treolje. 1 liter.

Produktbeskrivelse

Rylard VG 63 satin/matt klarlakk, 1 liter.

VG 63 er en 1-komponent satin/matt klarlakk med UV-filter, som er meget elastisk og penetrerende.  og høy fyllingsgrad. Spesielt utviklet for bruk på båter, eller for beskyttelse av treverk nær sjøen eller i fjellet. Flasser ikke. Inneholder linolje og kinesisk treolje.
Merk at bildet kan være fra en annen variant/størrelse.

Fremgangsmåte

Påfør først to strøk med VG 61 Defender eller VG 63 halvt fortynnet med white spirit, deretter påføres flere strøk med ufortynnet lakk for å oppnå den perfekte glansen.

Spesifikasjoner

Volum: 1000 ml
Dekkevne: Ca 20 m²/liter
Berøringstørr etter ca 8-12 timer
Overlakkbar: etter ca 24 timer v/20°C
Tynner: White Spirit
Anbefalt antall strøk: 3-4

Tips ved lakkering

 1. Lakker aldri sent på dagen eller i direkte sollys
 2. Tynn aldri lakken med mer enn 50%
 3. Slip alltid mellom hvert lag
 4. Når du tynner lakken nedsettes glanstallet. Lakker derfor med ufortynnet lakk de siste strøkene
 5. Fortynn lakken med balsamterpentin eller white spirit
 6. Når du lakkerer ute i det fri er det en stor fordel om du bygger opp kapell slik at du skygger for solen og unngår nedfall

OBS!

 • Før lakkering av båten, vask godt med såpe og vann og skyll godt. Det er viktig at all sot og lignende som har samlet seg under vinterlagringen er fjernet.
 • Sjekk overflaten nøye før sliping. Er det riper eller krakkeleringer i lakken må dette slipes ned og oljes før lakkering. Rylard VG 61 er utmerket til dette bruk.
 • Slip ikke med grovt papir, da dette lett gir ujevnheter i overflaten.
 • Har du oljet - vær nøye med at oljen har oxidert (tørket) ferdig før lakkering.
 • Rengjøring kan skje med støvsuging, deretter tørk av med støvklut, fuktig fille eller balsamterpentin. Vær nøye med at overflaten har "gasset av" før lakken strykes på.
 • Bruk aldri rødsprit eller andre spritprodukter til å tørke av overflaten. Spriten kan løse opp lakken og den kan også virke slik at lakken slipper.
 • Når du skal rør opp lakken så hell lakken og de andre komponenten i et lakkspann og rør godt om samtidig som du foretar en viseull kontroll av blandingen.
 • Legg på flere lag! Ett lag er for lite til at det holder en sesong.

Om Rylard

Rylard er en merkevare hos italienske BRAVA, og kan spore sin historie tilbake til Rylands malingsfabrikk i Birmingham, UK, tidlig på 1800-tallet. Ryland var spesielt kjent for å produsere båtmaling av meget høy kvalitet. BRAVA, som står for Basso Ryland Anonima Vernici Affini, er resultatet av et samarbeide mellom Mr. Ryland og italienske Mr. Basso, og ble etablert i mars 1926.
Fabrikken ble satt opp i Genova, og takket være de velprøvde oppskriftene og kunnskapen ble BRAVA raskt en av de ledende italienske malingsfabrikkene, med maling og lakk for båter som sitt spesialfelt. Deres malinger, bunnstoff og lakk ble brukt på de mest kjente italienske linjeskipene, og senere ble spesielt deres etter hvert legendarisk VG-klarlakk benyttet på treseilere, Riva-båter og de berømte taxibåtene i Venezia.

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Rylard