Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Rylard

Rylard Royal klar polyuretanlakk, 0,75 liter

Varenummer NMS144220
889,–
inkl. mva
Få på lager
Rylard Royal to-komponent klar polyuretanlakk,velegnet for eksteriør og interiør i maritimt miljø. Egnet for overflater i tre, stål og aluminium.  0,75 liter.

Produktbeskrivelse

Rylard Royal klar polyuretanlakk, 0,75 liter.

To-komponent klarlakk med høy glans og UV-beskyttelse. Lakken er velegnet for eksteriør og interiør i maritimt miljø. Egnet for alle typer overflater (tre, stål og aluminium)

Primer

Brava Diluente Tynner, varenummer NMS144359 tilsettes. Bland i 50% Diluente tynner og bruk dette som første strøk. Se under Tilbehør.
Epifannes  og Hempel 851 tynner kan også benyttes.

Spesifikasjoner

Volum: 750 ml
Dekkevne: Ca 12 m²/liter
Berøringstørr etter ca 4 timer
Overlakkbar: etter ca 12 timer
Levetid ferdigblandet: 2 timer v/20°C
Påføringstemperatur: 10-20°C
Antenningspunkt: 25°C
Tynner: Beregnet for polyuretan
Anbefalt antall strøk: 2-3

Tips ved lakkering

 1. Lakker aldri sent på dagen eller i direkte sollys
 2. Tynn aldri lakken med mer enn 50%
 3. Slip alltid mellom hvert lag
 4. Når du tynner lakken nedsettes glanstallet. Lakker derfor med ufortynnet lakk de siste strøkene
 5. Fortynn lakken med anbefalt tynner
 6. Når du lakkerer ute i det fri er det en stor fordel om du bygger opp kapell slik at du skygger for solen og unngår nedfall

OBS!

 • Før lakkering av båten, vask godt med såpe og vann og skyll godt. Det er viktig at all sot og lignende som har samlet seg under vinterlagringen er fjernet.
 • Sjekk overflaten nøye før sliping. Er det riper eller krakkeleringer i lakken må dette slipes ned og oljes før lakkering. Rylard VG 61 er utmerket til dette bruk.
 • Slip ikke med grovt papir, da dette lett gir ujevnheter i overflaten.
 • Har du oljet - vær nøye med at oljen har oxidert (tørket) ferdig før lakkering.
 • Rengjøring kan skje med støvsuging, deretter tørk av med støvklut, fuktig fille eller balsamterpentin. Vær nøye med at overflaten har "gasset av" før lakken strykes på.
 • Bruk aldri rødsprit eller andre spritprodukter til å tørke av overflaten. Spriten kan løse opp lakken og den kan også virke slik at lakken slipper.
 • Når du skal rør opp lakken så hell lakken og de andre komponenten i et lakkspann og rør godt om samtidig som du foretar en viseull kontroll av blandingen.
 • Legg på flere lag! Ett lag er for lite til at det holder en sesong.

Om Rylard

Rylard er en merkevare hos italienske BRAVA, og kan spore sin historie tilbake til Rylands malingsfabrikk i Birmingham, UK, tidlig på 1800-tallet. Ryland var spesielt kjent for å produsere båtmaling av meget høy kvalitet. BRAVA, som står for Basso Ryland Anonima Vernici Affini, er resultatet av et samarbeide mellom Mr. Ryland og italienske Mr. Basso, og ble etablert i mars 1926.
Fabrikken ble satt opp i Genova, og takket være de velprøvde oppskriftene og kunnskapen ble BRAVA raskt en av de ledende italienske malingsfabrikkene, med maling og lakk for båter som sitt spesialfelt. Deres malinger, bunnstoff og lakk ble brukt på de mest kjente italienske linjeskipene, og senere ble spesielt deres etter hvert legendarisk VG-klarlakk benyttet på treseilere, Riva-båter og de berømte taxibåtene i Venezia.

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Rylard