Optima

Optima YellowTop 75A start/forbruksbatteri

Varenummer GYL289081
3,899,-
inkl. moms
På lager
Et marinebatteri med god starteffekt og gode dyputladingsegenskaper.

Produktbeskrivelse

Optima Yellow top - uslåelig som marinebatteri når plassen er begrenset.
Yellow Top er marinebatteriet med god starteffekt og gode dyputladingsegenskaper.
Dermed utmerket som forbruksbatteri. Har standardpoler. 

Optima i båt.
Optima startbatterier kan med sin teknologi benyttes til å starte de aller fleste typer motorer. Fellestrekk vil være at batteriene krever mindre plass, ofte kunne plasseres andre steder, for eksempel nærmere der forbruket er, baugpropell etc og man blir forbauset over ytelsen. I en del biler passer Optima inn uten noen tilpasninger, noen ganger kreves det litt endring som nye polsko, løsning av batterikabelen fra nærmeste klips. Mange, særlig de som er avhengig av kjøretøyet i næring har ikke råd til å benytte vanlige batterier og utviser stor kreativitet når det gjelder tilpasning, alt fra å legge batteriet, til å feste det med stålbånd osv. Husk at enhver endring av slik art er eiers ansvar. Med Optima er det ingen fare for syre lekkasje, på den måten kan batteriet plasseres i alle posisjoner, alle steder i båten. Batteriet tåler slag og vibrasjoner og passer derfor spesielt godt i raske båter.


Sikkerhet
Optima batteriet gasser ikke slik Gjensidige anser Optima som et sikkerhetsprodukt.

Start
Optima batteriet har opptil tre ganger startytelsen av et vanlig batteri. Den reduserte størrelsen på startbatteriet i båten kan gi plass til større forbruksbatteri, bare redusere vekten eller øke start sikkerheten.Ny motor teknologi stiller større krav til startbatteriene slik at det ofte ikke er plass til den størrelsen vanlige batterier krever i båten. Med Optima får man ytelsen man behøver samtidig som det enkelt kan tilpasses i båten.

Vinteropplag
Lad batteriet, koble det ifra og la det stå i båten. Kan lagres i to år uten opplading. Konstruksjonen gjør at Optima ikke fryser i stykker slik at man ikke risikerer sprukne batterier i løpet av vinteren.

Vedlikehold
Hold det ladet og rent, ingen etterfylling, batteriet lager vann selv.

Baugpropell/Ankervinsj
Plasser batteriet i baugen slik at man får minst mulig tap på overføringen. Baugpropell krever høy strøm over kort tid, dette er perfekt for Optima slik at man kan gå ned i størrelse i forhold til et ordinært batteri.

Ufarlig gods
Kan sendes ferdig ladet med fly, post osv.

 • Startytelse CA: 1125 Ampere
 • Startytelse CCA: 975 Ampere
 • Kap. Ah/20t: 75ah 
 • Lengde: 325 mm 
 • Bredde: 165 mm 
 • Høyde: 238 mm 
 • Vekt: 26,5 kg 
 • Kassetype: 34M 
 • Polstilling: + til venstre 
 • Poltype: standard startpol og skrupol (han) for vingemutter 
 • Ladespenning: 13,8-15,0V

Spesifikasjoner

Tilbehør