Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Optima

Optima YellowTop YTS 4.2 12V 55Ah AGM start og forbruksbatteri

Varenummer GYL289055
3 599,–
inkl. mva
Få på lager
Optima YellowTop YTS 4.2 er et avansert 12 V 55 Ah AGM start- og forbruksbatteri. YellowTop er Optimas dual-batterier, med både overlegen startkapasitet i forhold til størrelsen, CCA på hele 750 A, og meget gode dyputladingsegenskaper. Et utmerket båtbatteri.

Produktbeskrivelse

Optima YellowTop 55 Ah - fantastisk dual-batteri

Optima YellowTop YTS 4.2 er et avansert 12 V 55 Ah AGM dual-batteri, dvs at det funger perfekt både som start- og forbruksbatteri. Alle Optimabatteriene passer utmerket som båtbatteri, og YellowTop med sin velprøvde teknologi og ekstreme egenskaper kan benyttes til å starte de fleste typer motorer, både på land og på sjøen. Batteriet har en kaldstartstrøm (CCA) på hele 750 A. YellowTop 55 Ah har i tillegg meget gode dyputladingsegenskaper, og er dermed også utmerket som forbruksbatteri. 

Et fellestrekk for Optimabatterier er at de krever mindre plass, noe som gjør de plasseringsvennlig og perfekte som båtbatteri. De kan f.eks. plasseres nærmere der forbruket skjer, ved baugpropell, ankervinsj eller startmotor. Mer om viktigheten av det under "Baugpropell - Ankervinsj" lenger nede.

Optima-battriene har også meget høy sikkerhet. Med Optima er det ingen fare for syrelekkasje, batteriet kan plasseres i nærmest alle vinkler, hvor som helst i båten. Som andre AGM-batterier vil heller ikke Optima-batterier gasse, dvs utvikle eksplosjonsfarlig knallgass, noe som kan skje ved feil bruk av bly/syre-batterier. Batteriet tåler slag og vibrasjoner på en helt annen måte enn tradisjonelle batterier, og passer derfor også godt i raske båter.

Start

Optima-batterier har opptil tre ganger startytelsen til et vanlig batteri. Det betyr at du kan få plass til et større forbruksbatteri, redusere vekten eller øke startsikkerheten. Ny motorteknologi stiller større krav til startbatteriene, og ofte er det ikke er plass til den størrelsen et vanlige batteri krever. Med Optima får man ytelsen man behøver samtidig som det enkelt kan plasseres i båten.

Vinteropplag

Lad batteriet, koble det ifra og la det stå i båten. Et fulladet batteri kan stå i 12 måneder, og fortsatt klare å starte en motor.  Ingen fare for sprukne batterier, konstruksjonen gjør at Optima ikke fryser i stykker i løpet av vinteren.

Vedlikehold

Hold batteriet ladet og rent, ingen etterfylling er nødvendig.

Baugpropell - Ankervinsj

Plasser batteriet i baugen slik at man får minst mulig tap på overføringen. Baugpropell krever høy strøm over kort tid, dette er perfekt for Optima slik at man kan gå ned i størrelse i forhold til et ordinært batteri. Tester gjort bla. av Båtmagasinet og våre egne erfaringer viser at å plassere et batteri så nært baugpropellen som mulig gir overraskende god økning i ytelse. Det samme vil være tilfelle med en ankervinsj. 

Ufarlig gods

Kan sendes ferdig ladet med fly, post osv.

Egenskaper

 • Spenning: 12 V
 • Kapasitet: 55 Ah
 • Kaldstartstrøm (CCA): 750 A
 • Kaldstartstrøm (CA): 850 A
 • Kassetype: 34M 
 • Polstilling: + til venstre 
 • Poltype: Standard startpol
 • Ladespenning: 13,8-15,0V

Kaldstartstrøm (CCA: Cold Cranking Ampere) angir strømmengden som batteriet avgir ved -18 °C (0 °F) i 30 sekunder uten å gå under en bestemt spenningsgrense. Det er med andre ord et mål på batteriets kaldstartsegenskaper. CCA oppgis i Ampere (A).

Produsenter av bla. båtmotorer og baugpropeller oppgir ofte hvilken minimum CCA de anbefaler for sine produkter.

Optima oppgir oppgir også CA (Cranking Ampere). Dette måles ved 0 °C, gir derfor et høyere ampere-tall. Et batteri med f.eks. CA på 250 A har vesentlig dårligere startkraft enn et batteri med CCA på 250 A.

Om Optima-batterier

Optima lager batterier med en spiralcelleteknologi, og er kjent verden over for sin kvalitet og og udiskutable styrke. De lager både start- og forbruksbatterier med helt ekstreme egenskaper, og er lett gjenkjennelig med sine tre farger og sylindriske form på battericellene.

Alle Optibatteriene egner seg utmerket ombord i båter. Akkurat hvilket batteri som er best egnet for deg er avhengig av motorstørrelser hvis det skal benyttes som startbatteri, hvor stort strømforbruk du har, og om det skal kobles ekstra utstyr direkte på batteriet.

Rød Optima - RedTop

Velkjent for sine ekstreme startegenskaper, og benyttes til krevende utstyr det er vanskelig å starte med tradisjonelle blybatterier. Som eksempel kan det nevnes at det røde 50 Ah batteriet har kraft nok til å starte tunge lastebiler og maskiner med sin startkraft på 815 CCA / 1000 CA.

Gul Optima - YellowTop

Deep cycle batteri med ekstremt gode utladingsegenskaper gjør disse batteriene til meget gode forbruksbatterrier. Men også her har batteriene ekstreme startegenskaper i forhold til batteristørrelsen.

Blå Optima - BlueTop

Dette er marineutgaven til Optima, som har en ekstra pol-tilkobling. Dette gjør det enklere å koble på ekstra utstyr, noe som er nyttig for mange båteiere – og i campingvogner og bobiler. På samme måte som for de gule Optima-batteriene finner vi også her batterier som både har god starteffekt og gode utladingsegenskaper.

  Tekniske spesifikasjoner

  Produsent Optima
  Ampere 55A
  Dimensjoner 244 x 174 x 195 mm
  Vekt 20 kg
  Batterikapasitet 50A-99A
  Batteriteknologi AGM