Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Sjekk tanknivået med mobilen

Gobius tankmålere har vært på markedet i en årrekke, og er installert i tusenvis av fritidsbåter. Sensoren fungerer genialt enkelt: sensoren monteres på utsiden og sender et ultralydsignal inn i tanken. Gobius kan dermed «føle» om det er tankinnhold på innsiden.

Gobius-sensoren limes til tankveggen med det forhåndsmonterte 3M-limbåndet. Sensoren passer for nesten alle tanker med tankvegger som ikke er tykkere enn 3 mm for rustritt stål og stål, 5 mm for aluminium, 12 mm for polyetylen og 8 mm for glassfiber.

Jo flere sensorer, desto mer presis måling – én sensor kan fortelle om tanken er full, og brukes typisk i septikinstallasjoner. Med to sensorer kan en eksempelvis se fullt og halvt nivå, og dette alternativet benyttes ofte når Gobius settes til å måle vanntanker. Tre, eller fire sensorer gir presis avlesning av tanknivået, som er viktig for drivstoffovervåkning.

Gobius fungerer med nærmest alle typer tanker, både i metall og plast.

2019-nyheten Gobius PRO byr på er samme pålitelige tankavlesning som tidligere utgaver, men er nå forbedret med integrert Bluetooth-kommunikasjon. Dermed kan du nå se tanknivået på en app på smarttelefon eller nettbrett, og slipper enda et instrument i båten.

Systemet er superenkelt å sette opp. Sensorene har en limpute på baksiden som limes fast på tanken. Den ferdig koblede strømkabelen tilkobles pluss og minus, og sensoren «pares» med appen på smarttelefon eller nettbrett.

Når sensor og mobilenhet har funnet hverandre, kalibrerer Gobius seg selv – og installasjonen er ferdig.

Til Gobius PRO-pakkene følger det også med en diode, som varsler når tanken er full.

Ikke bare for mobilbruk

Som vi skrev innledningsvis har Gobius vært på markedet flere tiår, og er et godt kjent merke for mange båtfolk. Nyheten med trådløs overføring av tankdata er interessant for mange, mens andre ønsker den tradisjonelle installasjonen med et informasjonsinstrument et sted i båten.

Gobius septiktankmåler

Gobius’ septiktankmålere passer til septiktanker av stål, rustfritt stål, aluminium, plast og glassfiber, og leveres i pakker med én eller flere målere, samt pakker med mulighet for analog utgang, dersom det er behov for et ekstra, analogt instrument – f.eks. septikinstrument fra VDO eller WEMA.

Gobius vanntankmåler og drivstofftankmåler

Gobius’ vanntankmålere og drivstofftankmålere er tatt frem for å måle tyntflytende væsker, og passer til vanntanker og drivstofftanker av stål, rustfritt stål, aluminium, plast og glassfiber.