Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Jotun

Jotun Racing hardt bunnstoff, hvit, 0.75 l

Varenummer JOTU120302
499,–
inkl. mva
Bestillingsvare

Jotun Racing hardt bunnstoff, glatt overflate og god effekt mot groing. For hurtiggående motorbåter og regattabåter. 40 knop+. Hvit farge (også for alu), 0,75l.

Produktbeskrivelse

Jotun Racing er et avansert hardt bunnstoff som gir en glatt og slipbar overflate. Perfekt for hurtiggående motorbåter i alle hastighetsklasser _ spesialutviklet for speedbåter. Jotun Racing kan våtslipes helt glatt, og vil da også være spesielt velegnet for  regattaseilbåter.

Slitesterk overflate, og passer derfor utmerket for båter som ofte transporteres på tilhenger, eller dras opp på land.

Hvit farge: Jotun Racing kan brukes på de fleste båter, men merk at bare den hvite fargen er egnet for aluminiumsskrog. 0,75 liter.

Egenskaper

 • Spesialutviklet for hurtiggående motorbåter
 • Velegnet for regattabåter, kan våtslipes helt glatt
 • Slitesterkt, for båter som er mye opp og ned på henger eller stranden
 • For alle typer båter, men kun den hvite varianten er egnet for aluminiumskrog
 • Kritter ikke

Fremgangsmåte

På helt nytt eller malingsfritt underlag påføres en anbefalt primer. f.eks.  AntiPest, Jotun Barrier Primer eller Vinyl Primer, og deretter 2 strøk Jotun Racing bunnstoff. Følg bruksanvisningen for de valgte produktene.

På gamle malingssystemer: Vask grundig med ferskvann før du begynner. Dersom du ikke vet hvilket bunnstoff som er påført tidligere, må det påføres et mellomstrøk med Jotun Vinyl Primer for å oppnå god heft. Deretter påføres Jotun Racing.

Dersom du vet hvilket bunnstoff som er påført tidligere, sjekk fremgangsmåte i overmalingstabellen som ligger blandt bildene.

På gammel Nonstop, Mare Nostrum SP og andre typer selvpolerende bunnstoff, samt andre harde bunnstoff, våtslipes det med middels grovt sandpapir og skylles med ferskvann. Påfør 2 strøk racing når overflaten er ren og tørr.

Unntaket er VC17 og produkter som inneholder teflon, her må det påføres et grunningsstrøk med Vinyl Primer før overmaling.

NB: SilicOne og produkter som inneholder silikon, må fjernes fullstendig før påføring av nytt malingsystem.

Anbefalt påføringsmetode er rull. Utvis påpasselighet for å oppnå spersifisert filmtykkelse. Sprøyte kan også benyttesfor større flater, bruk konvensjonelt sprøyteutstyr eller høytrykkssprøyte. Sprøyting anbefales kun for professjoneller.

Spesifikasjoner

 • Overmalbar etter 8 timer ved 23 °C
 • Gjennomtørr/sjøsetteing etter 12 timer ved 23 °C
 • Anbefalte strøk: 2 første gang, deretter 1 strøk pr år
 • Dekkevne: 10m² pr liter
 • Tynner:  Jotun Nr. 7
 • Farge: Hvit
 • Volum: 0.75 l

TIPS! Velg riktig bunnstoff

Det er viktig å velge et bunnstoff som passer til det øvrige malingssystemet. Det er tre måter å gjøre dette på:

 1. Dersom du vet hvilket bunnstoff som er påført fra før, er det bare å følge overmalingstabellen. Se tabell blandt bildene.
 2. Dersom det gamle bunnstoffet er av ukjent type, bør det forsegles med et strøk vinyl primer før nytt bunnstoff påføres.
 3. Dersom det nåværende malingsystemet er skadet eller ødelagt, må det fjernes strøk for strøk til man kommer ned til et helt underlag (maling eller den opprinnelige gelcoaten). Når flaten er pusset, bør den behandles på nytt med antipest før stoffing.

For å velge riktig bunnstoff for din båt og ditt bruk er det viktig å ta hensyn til båttype, bruksfrekvens, hastighet, geografisk plassering, eksisterende bunnstoff, om båten ofte transporteres på henger samt miljø og lovreguleringer.

Det er mange ulike bunnstoff på markedet, og de kan deles inn i to hovedgrupper, selvpolerende og hardt.

Selvpolerende

Bindemiddelet løser seg i kontrollert hastighet, slik at det alltid er et nytt aktivt lag bunnstoff i kontakt med sjøvannet. Poleringshastigheten sikrer en jevn utlekking av biocider gjennom produktets levetid, og holder skroget fritt for groe. denne teknologien er mest effektiv mot begroing. For alle typer båter som ønsker et veldig godt resultat.

Hardt

I disse bunnstoffene er bindemiddelet hardt og uoppløselig. Malingen kan slipes for å gi en glatt overflate.

Blandt bildene kan du se 

 • Tabell over hvor mye bunnstoff du trenger
 • Bruksområder for ulike Jotun-bunnstoff
 • Overmalingstabell
 • Stoffing av nye underlag eller malingsfrie skrog

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Jotun
Type bunnstoff Hardt bunnstoff