Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Jotun

Jotun Mare Nostrum SP selvpolerende bunnstoff, mørk blå, 0.75 l

Varenummer JOTU120801
289,–
inkl. mva
Bestillingsvare

Jotun Mare Nostrum SP er et selvpolerende bunnstoff med god begroingsbeskyttelse i en sesong. For seilbåter og motorbåter. Mørk blå farge 0,75 liter.

Produktbeskrivelse

Jotun Mare Nostrum SP er et selvpolerende bunnstoff basert på spesialbindemidler. Et rimelig bunnstogff som passer til både seil og motorbåter som primært brukes i saltvann. Mørk blå farge, 0,75 liter.

Mare Nostrum sikrer en aktiv overflate som kontinuerlig fornyes når båten er i bevegelse og gir et rent skrog gjennom hele sesongen. Fargene fremstår som mer dempet enn i Jotun NonStop-bunnstoffet, men sjøsetting vil fargen endre seg noe og bli klarere.

Mare Nostrum kan brukes på de fleste båter, men bare den hvite fargen er egnet for aluminiumsskrog. 

Mare Nostrum er for øvrig latinsk, og betyr "vårt hav". Det var også det romerske navnet på Tyrrenhavet, men etterhvert som Rommeriket vokste ble mare nostrum brukt om hele Middelhavet.

Egenskaper

 • For alle typer båter, men kun den hvite varianten er egnet for aluminiumskrog
 • Gir god beskyttelse i en sesong
 • Ikke anbefalt for båter som kun seiler i ferskvann
 • Dempede, naturlige farger
 • Finnes i fargene sort, rød, mørk blå og hvit.

Fremgangsmåte

På helt nytt eller malingsfritt glassfiberunderlag må du først pusse med slipepapir (P120 - P150) før du avfetter overflaten og påfører 2 strøk Jotun Barrier primer og deretter 2 strøk bunnstoff.

Ved oppbygging av nytt system og ved bytte av type bunnstoff (f.eks. fra Nonstop) anbefaler vi alltid to strøk første gang, for å bygge nok malingsfilm for å kunne levere best mulig beskyttelse.

På gamle malingssystemer: vask grundig med ferskvann før du begynner. Dersom du ikke vet hvilket bunnstoff som er påført tidligere, må det påføres et mellomstrøk med Jotun Vinyl Primer for å oppnå god heft. Deretter påføres mare Nostrum.

Dersom du vet hvilket bunnstoff som er påført tidligere, sjekk fremgangsmåte i overmalingstabellen som ligger blandt bildene.

Mare Nostrum SP kan påføres direkte over gammel Nonstop, Mare Nostrum og andre typer selvpolerende bunnstoff, unntatt Hempel Glide Cruise og andre som inneholder silikon. På disse må et grunningsstrøk med Jotun Vinyl Primer påføres før overmaling.

Anbefalt påføringsmetode er rull. Pensel kan brukes. Utvis påpasselighet for å oppnå spersifisert filmtykkelse. Sprøyte kan også benyttesfor større flater, bruk konvensjonelt sprøyteutstyr eller høytrykkssprøyte.

Spesifikasjoner

 • Overmalbar etter 8 timer
 • Anbefalte strøk: 2
 • Dekkevne: 10m² pr liter
 • Tynner:  Jotun Nr. 7
 • Farge: Mørk blå
 • Volum: 0.75 l

TIPS! Velg riktig bunnstoff

Det er viktig å velge et bunnstoff som passer til det øvrige malingssystemet. Det er tre måter å gjøre dette på:

 1. Dersom du vet hvilket bunnstoff som er påført fra før, er det bare å følge overmalingstabellen. Se tabell blandt bildene.
 2. Dersom det gamle bunnstoffet er av ukjent type, bør det forsegles med et strøk vinyl primer før nytt bunnstoff påføres.
 3. Dersom det nåværende malingsystemet er skadet eller ødelagt, må det fjernes strøk for strøk til man kommer ned til et helt underlag (maling eller den opprinnelige gelcoaten). Når flaten er pusset, bør den behandles på nytt med antipest før stoffing.

For å velge riktig bunnstoff for din båt og ditt bruk er det viktig å ta hensyn til båttype, bruksfrekvens, hastighet, geografisk plassering, eksisterende bunnstoff, om båten ofte transporteres på henger samt miljø og lovreguleringer.

Det er mange ulike bunnstoff på markedet, og de kan deles inn i to hovedgrupper, selvpolerende og hardt.

Selvpolerende

Bindemiddelet løser seg i kontrollert hastighet, slik at det alltid er et nytt aktivt lag bunnstoff i kontakt med sjøvannet. Poleringshastigheten sikrer en jevn utlekking av biocider gjennom produktets levetid, og holder skroget fritt for groe. denne teknologien er mest effektiv mot begroing. For alle typer båter som ønsker et veldig godt resultat.

Hardt

I disse bunnstoffene er bindemiddelet hardt og uoppløselig. Malingen kan slipes for å gi en glatt overflate.

Blandt bildene kan du se 

 • Tabell over hvor mye bunnstoff du trenger
 • Bruksområder for ulike Jotun-bunnstoff
 • Overmalingstabell
 • Stoffing av nye underlag eller malingsfrie skrog

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Jotun
Type bunnstoff Selvpolerende