Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Jotun

Jotun Aqualine bunnstoff aluminium, sort 0,75 l

Varenummer JOTU126507
499,–
inkl. mva
Bestillingsvare

Jotun Aqualine effektivt bunnstoff for aluminiumsbåter. Selvpolerende. God beskyttelse og enkelt vedlikehold Sort farge, 0,75 liter.

Produktbeskrivelse

Jotun Aqualine er et effektivt bunnstoff som er spesialutviklet for aluminiumsbåter. Sort farge. 0,75 liter.

Dette er et premium selvpolerende bunnstoff basert på et unikt bindemiddelsystem, som gir kontrollert frigjøring av biocider. Aqualine har meget god dekkevne, og sørger for et rent skrog gjennom hele sesongen. Enkelt vedlikehold når sesongen er over, det er bare å spyle med høytrykk.

Bruksområde

Jotun Aqualine gir beskyttelse i opptil 12 måneder når det brukes som en del av et komplett malingssystem. Begroingsbeskyttelsens varighet vil kunne avhenge av vanntemperatur, lokale begroingsforhold og hvor mye båten brukes.

Til bruk på aluminiumsskrog, drev, flaps, propeller og lette metalldeler under vannlinjen. Aqualine er ikke anbefalt for båter som kun seiler i ferskvann.

Egenskaper

 • For aluminiumskrog
 • Selvpolerende
 • Gir god beskyttelse i en sesong
 • Ikke anbefalt for båter som kun seiler i ferskvann

Fremgangsmåte

For å sikre varig vedhefte for Jotun Aqualinet skal alle overflater være rene, tørre og fri for smuss. Overflater med fett, olje eller annen forurensning vaskes med et egnet vaskemiddel.

På helt nytt eller malingsfritt glassfiberunderlag må du først pusse med slipepapir (P400 - P80) før du avfetter overflaten og påfører 2 strøk Jotun Barrier primer og deretter 2 strøk bunnstoff.

På gamle malingssystemer: vask grundig med ferskvann før du begynner. Dersom du ikke vet hvilket bunnstoff som er påført tidligere, må det påføres et mellomstrøk med Jotun Vinyl Primer for å oppnå god heft. Deretter påføres Auqaline.

Dersom du vet hvilket bunnstoff som er påført tidligere, sjekk fremgangsmåte i overmalingstabellen som ligger blandt bildene.

Jotun Aqualine kan påføres direkte over gammel Nonstop, Mare Nostrum og andre typer selvpolerende bunnstoff, unntatt produkter som inneholder teflonn. På disse må et grunningsstrøk med Jotun Vinyl Primer påføres før overmaling.

På Jotun Racing og andre harde bunnstoff (uten teflon) våtslipes det med middels grovt sandpapir og skylles med ferskvann. Påfør nytt strøk når overflaten er ren og tørr.

Produkter som inneholder silikon må fjernes fullstendig før påføring av nytt malingsystem.

Anbefalt påføringsmetode er rull. Pensel kan brukes. Utvis påpasselighet for å oppnå spersifisert filmtykkelse. For profesjonelle kan sprøyte også benyttes for større flater, bruk konvensjonelt sprøyteutstyr eller høytrykkssprøyte. 

Spesifikasjoner

 • Overmalbar etter 8 timer ved 23°C
 • Anbefalte strøk: 2
 • Dekkevne: 12,5 - 5m² pr liter
 • Tynner:  Jotun Nr. 7
 • Farge: Sort
 • Volum: 0.75 l

TIPS! Velg riktig bunnstoff

Det er viktig å velge et bunnstoff som passer til det øvrige malingssystemet. Det er tre måter å gjøre dette på:

 1. Dersom du vet hvilket bunnstoff som er påført fra før, er det bare å følge overmalingstabellen. Se tabell blandt bildene.
 2. Dersom det gamle bunnstoffet er av ukjent type, bør det forsegles med et strøk vinyl primer før nytt bunnstoff påføres.
 3. Dersom det nåværende malingsystemet er skadet eller ødelagt, må det fjernes strøk for strøk til man kommer ned til et helt underlag (maling eller den opprinnelige gelcoaten). Når flaten er pusset, bør den behandles på nytt med antipest før stoffing.

For å velge riktig bunnstoff for din båt og ditt bruk er det viktig å ta hensyn til båttype, bruksfrekvens, hastighet, geografisk plassering, eksisterende bunnstoff, om båten ofte transporteres på henger samt miljø og lovreguleringer.

Det er mange ulike bunnstoff på markedet, og de kan deles inn i to hovedgrupper, selvpolerende og hardt.

Selvpolerende

Bindemiddelet løser seg i kontrollert hastighet, slik at det alltid er et nytt aktivt lag bunnstoff i kontakt med sjøvannet. Poleringshastigheten sikrer en jevn utlekking av biocider gjennom produktets levetid, og holder skroget fritt for groe. denne teknologien er mest effektiv mot begroing. For alle typer båter som ønsker et veldig godt resultat.

Hardt

I disse bunnstoffene er bindemiddelet hardt og uoppløselig. Malingen kan slipes for å gi en glatt overflate.

Blandt bildene kan du se 

 • Tabell over hvor mye bunnstoff du trenger
 • Bruksområder for ulike Jotun-bunnstoff
 • Overmalingstabell
 • Stoffing av nye underlag eller malingsfrie skrog

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Jotun
Type bunnstoff Aluminium