Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Quick

Quick Balder BL3 24V 1500W ankervinsj, 10 mm kjetting, frittfall, kabelar høyre

Varenummer BL31524X-10
31 999,–
inkl. mva
Bestillingsvare
Quick Balder BL3 24V 1500W ankervinsj for 10 mm kalibrert kjetting. Frittfall-mekanisme. For innvending montering akter. Kabelar på høyre side. Merk at den er avbildet med autostopp og monteringsplate, dette er tilleggsutstyr.

Produktbeskrivelse

Quick Balder BL3 24V 1500W ankervinsj for 10 mm kalibrert kjetting. Beregnet for montering akter og har frittfal-funksjon. Ankervinsjen er laget i syrefast stål 316 og forkrommet bronsje, og motoren er vanntett. Dette er med på sikre en lang levetid og få problemer.

Vi anbefaler denne vinsjen for båter opp mot 50 fot, men ta hensyn til ditt bruksområde og om båten din er ekstra tung i forhold til lengden.

Quicks velprøvde frittfall

Ankervinsjen har en driftsikker automatisk frittfallmekanisme uten elektronikk. En stor fordel med denne mer mekaniske løsningen er at vinsjen hjelper deg med å skyve ut ankeret fra braketten de første få desimeterene før frifallet setter inn. Dermed slipper man å måtte gå å "sparke" på ankeret slik man kan oppleve på noen løsninger med elektronisk frifall. Det er meget store krefter i sving ved frifall av anker med 10 mm kjetting, så her MÅ fallet bremses opp før kjettingen er ute ved å trykke på opp-knappen i god tid, for å unngå skader på vinsj og innfesting. Dette kan automatiseres med utvalgte Quick kjettingtellere, men da er det viktig at kalibrering og innstillinger gjøres nøyaktig. Se under "Tilbehør".

Montering

Vinsjen er beregnet på montering på innsiden av båtens akterspeil, eventuelt lenger fremme på et tverrgående skott. Fleksibel montering, motoren kan justeres i intervaller begge veier avhengig av plass og hva som er hensiktsmessig. Vinsjen har kabelaret på høyre side av motoren, sett mot ankeret, og kan ikke byttes om. Vær oppmerksom på dette i forhold til plassering av vinsjen, monteres kabelaret for nærme skrogsiden kan det bli vanskelig med evt. vedlikehold og reperasjoner av kabelaret uten å måtte demontere hele vinsjen. Frifall-funksjonen skrus av og på på kabelarlokket på vinsjen, så plasseringen er også viktig i forhold til dette.

Tilleggsutstyr

Balder BL3 bruker 10 mm kalibrert kjetting, og ved valg av kjetting, syrefast eller galvanisk, så spiller selvfølgelig både prisen og det estetiske inn (ofte hvilket materiale ankeret er laget av). Men hvis du har et lite eller grunt rom til kjettingen er det viktig å vite at den syrefaste kjettingen ikke "stakker" seg slik som galvanisk kjetting vil gjøre.

Innvendig monteringsbrakett og relé er inkludert i prisen, men  merk at bildene også viser tilleggsutsyret Autostop og monteringsplate.

Balder Autostop sørger for at vinsjen stopper av seg selv når ankeret kommer opp i ankerbraketten. Kjettingen løper fritt inntil magnetene i giveren kommer i kontakt med sensoren i skroggjennomføringen. Da brytes strømmen automatisk og vinsjen stopper. Selv om man har autostopp er det viktig å følge med når ankeret heves, en nabobåt kan ha lagt ankeret over ditt, og feil kan oppstå. Med en Quick kjettingteller vil man få en funksjon der de siste 2 meterne kjøres inn manuelt for økt sikkerhet.

En kjettingteller vil i tillegg gi økt sikkerhet og mindre stress ved ankring. Du ser hvor mange meter du har kjørt ut, og du kan forhåndsinnstilte hvor mye som skal kjøres ut basert på hvor dypt det er.

Monteringsplatens hovedfunksjon er å stive av akterspeilet hvis det er behov for det. I tillegg har den estetisk funksjon i forhold til de utvendige skruene som holder vinsjens monteringsbrakett.

Både Autostop og monteringsplate finner du under "Tilbehør". Der finner du også annet nødvendig tilbehør som brytere, kabler og kalibrert kjetting. Under "Relaterte produkter" finner du utstyr du kan ha behov for, som bla. ankere, ankelruller og kjettingtellere.

Balder – for norske forhold

Quicks Balder-vinsjer er utviklet spesielt for norske og nordiske forhold. Vi på Seatronic har bidratt i stor grad til utviklingen her, basert på egne erfaringer og tilbakemeldinger på hva våre kunder ønsker seg i en vinsj – og ikke minst vårt helst spesielle forhold til Quick som strekker seg tilbake til 2002.

I esken

  • 24V Quick Balder BL3 ankervinsj
  • Quick 3 polet relé T6415-24
  • Quick vinsjhåndtak
  • Monteringsbrakett ankervinsj
  • Festeanordningssett og -mal
  • Dokumentasjon

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Quick
Maksimal arbeidsbelastning 540 kg
Maks trekkraft 1100 kg
Ankervinsj modell Quick Balder
Montering Akter
Motorkraft 1500W
Oppkjøringshastighet (m/min) 29,7 m/min
Sikringsstørrelse (A) 50A
Arbeidsbelastning 180 kg
Vinsjtype Ankervinsj
Ankervinsjpakke Nei
Driftsspenning 24V
Kabelar 10 mm kjetting
Utkjøring Med frittfall
Motorkraft Over 1000W