Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Garmin

Garmin GPSMAP 8416xsv 16" kartplotter med ekkolodd

Varenummer 02093-02
82 499,–
inkl. mva
Ikke på lager
Garmin GPSMAP® 8416 xsv er en 16" kartplotter med berøringsskjerm, og innebygd CHIRP-ekkolodd som avhengig av svingervalg støtter UHD SideVü og ClearVü, WiFi og Bluetooth. Styring av autopilot og lyd er mulig. AIS, Panoptix LiveScope, VHF, motordata og seilinstrumenter som ekstrautstyr. NMEA 2000 og 0183. Perfekt for båteieren som ønsker seg et system som kan bygges ut. Svinger til ekkolodd og kart bestilles i tillegg.

Produktbeskrivelse

Garmin GPSMAP® 8416 xsv er en brukervennlig 16" kartplotter og ekkoloddkombinasjonen, men fungerer også som en multifunksjonsskjerm som både gir deg informasjon og lar deg styre mye av elektronikken. IPS-berøringsskjerm med full HD gir deg bedre innsynsvinkler, enestående klarhet og god lesevennlighet i sollys, selv ved bruk av polariserte solbriller. bruker- og monteringsvennlige GPSMAP® 8416 xsv-kartplotter-/ekkoloddkombinasjonen har MFD-ytelse i en kombinasjonspakke. Den har en 16" full HD- og IPS-berøringsskjerm som gir deg bedre innsynsvinkler, enestående klarhet og lesevennlighet i sollys, selv ved bruk av polariserte solbriller. Skjermen kan enkelt bygges inn. Flere skjermer kan monteres flatt fra kant til kant for å få en elegant styrekonsoll, men da trenger du antageligvis litt profesjonell hjelp.

GPSMAP® 8416 xsv-kartplotteren har en førsteklasses prosessor for rask karttegning, enestående nettverksegenskaper, videodistribusjon og styring videostrømmer fra kameraer. Du kan bruke den innebygde trådløse ANT-teknologien for å koble til en Garmin quatix®-maritimklokke, gWind™ Wireless 2- vindgiver og trådløse fjernkontroller. 

Komplett ekkoloddstøtte

Complete Sonar Support

GPSMAP® 8412xsv-kartplotter-/ekkoloddkombinasjonen har innebygd støtte for 1 kW tradisjonelle CHIRP-ekkolodd med doble kanaler, samt ClearVü- og SideVü søke-ekkolodd. I tillegg kan den parkobles med den banebrytende Panoptix eller Panoptic LiveScope ekkoloddteknologien.

SideVü med CHIRP teknologi er meget detaljerte bilder i høy oppløsning av strukturer og fisk på begge sidene av båten. SideVü er perfekt for å utforske, finne fisk og undervannstruktdrer der fisken kan trives.

ClearVü med CHIRP teknologi er høyfrekvens ekkolodd som gir overraskende klare bilder av det som skjer under båten, både gjenstander, bunnstruktur og fisk.

Både SideVü og ClearVü er innebygd i plotteren med støtte for 260/455/800/1000/1200 kHz. De faktiske frekvensen er avhengig av svingeren du velger.

Panoptix LiveScope er en smått fantastisk ekkoloddteknologi som gir flotte videolignende bilder i sanntid av det som foregår under og rundt båten. Svingeren kan justeres slik at den peker fremover for å se det  som er rundt båten, nedover for å se under den, eller perspektivmodus for å se alt ovenfra i grunt vann. Bildet så klart at du til og med kan se agnet ditt og skille mellom fiskearter som svømmer under eller rundt båten - opp til 30 m unna under normale forhold. Pantopix-funksjoner krever tilleggsutstyret Panopix Live Scope-system eller en  Panopix-svinger. Les mer om valg av svinger og ekkolodds maksimale dybder lenger nede..

Bygg ditt eget båtsystem

Build Your Marine System

Med NMEA 2000-nettverket og Garmin Marine Network kan du bygge ditt eget system med båtelektronikk– fra AIS, radarer og autopiloter til kameraer, instrumenter for seiling eller motor, og avanserte ekkolodd – og styre det hele fra kartplotteren og eventuelt fordele alt over flere skjermer. 

Med det eksklusive OneHelm™-systemet kan du også koble til en rekke tredjepartsbåtprodukter for å få full kontroll over ulike systemer – som digital switching, belysning, ankring, stabilisering med mer – på kartplotterens skjerm.

GPSMAP® 8412xsv støtter også DSC, dvs at den viser posisjonsdata fra DSC-kompatibel VHF-radio, samt FUSION-Link™ kompatible radioer og hifi-anlegg.

Full tilkobling

GPSMAP® 8412xsv-kartplotteren har en førsteklasses prosessor for rask karttegning, enestående nettverksegenskaper, videodistribusjon med mer. Med den innebygde Wi-Fi-teknologien kan du parkoble med den kostnadsfrie ActiveCaptain®- appen for å få tilgang til OneChart, smartvarsler1Garmin Quickdraw- kartdata med mer. Du kan også styre videostrømming fra det trådløse GC 100- kameraet og VIRB®-actionkameraene. Du kan også bruke den innebygde trådløse ANT-teknologien for å koble til quatix®- maritimklokken, gWind Wireless 2- vindgiveren og trådløse fjernkontroller.

SmartMode-stasjonskontroller

Nettverktilkoblede ekkolodd, radarer, kameraer, medier og digital switching kan være uavhengige av hverandre, eller integreres i det såkalte SmartMode-stasjonskontroller. Med SmartMode er alt utformet for å gi deg rask ettrykkstilgang til informasjonen du trenger, for å forenkle potensielt stressende situasjoner som for eksempel når man skal legge til eller kaste anker.

Seilefunksjoner

Special Sailing Features

Garmin SailAssist-funksjonen gir deg viktige data til både regatta- og turseiling, og viser de på skjermen. Du kan se kurslinjer, linjer for styrt kurs og kurs over land (COG), forbedret vindrose og felt for vinddata.  En glidebryter kan vise deg tidevann og strøm over tid. Skjermen kan vise faktisk og relativ vindvinkel, angitt kurs og avdrift, faktisk eller relativ vindstyrke og mye mer. Noe av informasjonen kommer fra kartplotteren, mens f.eks. vinddata forutsetter kompatible vindinstrumenter.

Active Captain – Den ultimate tilkoblede båtappen

Last ned ActiveCaptain-appen til en smarttelefon eller et nettbrett for å administrere båtopplevelsen hvor som helst – du kan bruke den til å planlegge turer, gjøre fiskeforberedelser, oppdatere programvare og kjøpe kart.

mobile chartplotter ActiveCaptain

Valg av svinger

Velg en svinger eller svingere som passer til ditt behov, og budsjett. For å utnytte SideVü og ClearVü teknologiene trenger du en gjennomgående giver eller en hekkgiver som støtter dette. En giver for innvendig montering vil kun støtte tradisjonel CHIRP. Garmin GPSMAP 8412xsv har både en 8-pin og en 12-pin svingerport. I tillegg har den en LVS/Panoptix inngang.Se Garmin Svingerkompabilitet under «Dokumenter» og aktuelle svingere under «Tilbehør».

Ekkolodds maksimale dybde

Ekkolodd er ofte oppgitt med en maksimal dybde fra produsenten, det er den du finner under spesifikasjoner. Denne er ofte teoretisk, eller forutsetter perfekte forhold som helt rent ferskvann og hard bunn - og en svinger som minimum har de samme spesifikasjonene som selve ekkoloddet eller ekkoloddmodulen.
Under normal bruk vil saltinnhold, urenheter, bunnforhold, strøm, båtens hastighet og ikke minst svingerens plassering og kvalitet spille en stor rolle. I praksis er den maksimale måledybden vesentlig mindre, dette gjelder alle produsenter.
Som et eksempel vil vi si at en kartplotter meg oppgitt dybde på 350 m (i ferskvann) i praksis vil ha en effektiv dybde på 200-250 m i saltvann, og realistisk se fisk på 100-150 m.En bedre, og mer kostbar, svinger vil gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy.
Denne kartplotteren har en teknologi som gjør at man får videolignende ekkoloddbilder av fisk og havbunn. Da vil vi si at de har en praktisk dybde i saltvann på 20-80 m under normale til perfekte norske forhold. I ferskvann vil det være noe høyere. Her kan du se skipsvrak, hav-vegitasjon, hummerteiner og  fiskestimer.
Basert på erfaringer i norske farvann vil vi si at ekkoloddet på denne modellen har en realistisk maksimaldybde på ca 200 meter med Chirp, og ca 25 meter med en UHD SideVü giver. Panoptix LiveScope gir enda bedre bilder opp til 30 m, men ofte mindre.

Tilleggsinformasjon

Kan brukes med datakort

To SD-kort (på enhetens bakside)

Ruter100 (250 veipunkter hver)
Sporlogg50 000 punkter og 50 lagrede spor
Støttede frekvenser

Tradisjonell: 50/200, 77/200, 83/200
Enkeltkanals CHIRP: 40–250
Tokanals CHIRP: 40–250
SideVü/ClearVü: CHIRP 260/455/800
Ultra High-Definition ClearVü: 0,8 MHz (800 kHz), CHIRP-frekvens: 760–880 kHz
Ultra High-Definition SideVü: 1,2 MHz (1200 kHz), CHIRP-frekvens: 1060–1170 kHz

(avhengig av svinger)


Antall pinner for svinger1 – 12 PIN-ekkolodd, 1 – 8 PIN-ekkolodd, 1 – LVS-ekkolodd
Video input ports

1 – BNC-kompositt

1 – HDMI (HDCP-kompatibel)

I esken

  • GPSMAP® 8416 xsv
  • StrømkabelNMEA 2000®-droppkabel
  • NMEA 2000-T-kontakt
  • Bøylefeste med knotter
  • Innbyggingssett
  • Soldeksel
  • Klipsdeksler for kantdel
  • Dokumentasjon

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Garmin
Automatisk ruteforslag Ja
Autopilotintegrering Ja
Driftsspenning 12V, 24V
Dybdeområde (opptil) 1500 meter
Ekkolodd utgangseffekt 1000W
Støttede frekvenser 83/200, CHIRP, 70-200, 260/455/800/1000/1200
Ekkoloddtyper CHIRP, ClearVü, SideVü, Panoptix
Alternativer for fjernstyring App på telefon/nettbrett, Kablet, Trådløst
GPS-type 10 Hz, GPS, GLONASS
HDMI-utgang Ja
IP-klasse IPX7
Kartbrikke-format SD-kort
Karttype Bluechart g2, Bluechart g2 Vision, Bluechart g3, Bluechart g3 Vision, Garmin Navionics+, Garmin Navionics Vision+
Montering Brakett, Innfelt/flush
Motorintegrasjon Ja
Skjermoppløsning 1920x1080
Skjermstørrelse 15,6"
Støtte for kamera Analogt, IP/nettverkskamera, Termisk
Vekt 4,4 kg
Video Inn/ut
Ytre mål 385x263x76 mm
Betjening Touch
Kan kobles til Ekstern ekkoloddmodul, AIS, Flere skjermer, Radar
Tilleggsfunksjonalitet Med ekkolodd
Grensesnitt Ethernet, Bluetooth, FUSION-Link, Garmin Network, NMEA 0183, NMEA 2000, Wifi