Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Garmin

Garmin ECHOMAP UHD 92sv 9" kartplotter med ekkolodd

Varenummer 02341-00
13 499,– 11 899,–
inkl. mva
På lager
Garmin ECHOMAP UHD 92sv er en 9" kartplotter med knapper og berøringsskjerm, og innebygd CHIRP-ekkolodd som avhengig av svingervalg støtter UHD Side Vü og ClearVü. Styring av Force trollingmotor og Fusion lydanlegg er mulig. AIS, VHF, autopilot, motordata og seilinstrumenter som ekstrautstyr. NMEA 2000 og 0183. Perfekt for de fleste båteiere, og til saltvannsfiskeren. Giver til ekkoloddet og kart må bestilles i tillegg.

Produktbeskrivelse

Garmin ECHOMAP UHD 92sv er en 9" kartplotter med kombinert knappebetjening og touchskjerm. Kartplotteren, eller multifunksjonsskjermen om du vil, har innebygd støtte for Garmins krystallklare Ultra High-Definition (UHD) skanne-ekkolodd, Side Vü, ClearVü, og Panoptix LiveScope.

I tillegg til å ha ekkolodd i toppklassen, har UHD serien også meget gode kartplotterfunksjoner. Garmin ECHOMAP UHD støtter bla. BlueChart og BlueChart Vision, samt Garmin Navionics + og Garmin Navionics Vision+. Du har dermed tilgang på de nyeste og mest detaljerte og brukervennlige sjøkartene. Kart og ekkolodd-svinger må bestilles i tillegg. Det medfølger basekart for hele verden, men det er kun egnet for planlegging – ikke navigering.

 • SideVü med CHIRP teknologi gir meget detaljerte bilder i høy oppløsning av strukturer og fisk på begge sidene av båten. SideVü er perfekt for å utforske, og å finne fisk og undervannstrukturer der fisken kan trives.
 • ClearVü med CHIRP teknologi gir et høyfrekvens ekkolodd som gir overraskende klare bilder av det som skjer under båten, både gjenstander, bunnstruktur og fisk.
 • Både SideVü og ClearVü er innebygd i plotteren med støtte for 260/455/800/1000/1200 kHz. De faktiske frekvensen er avhengig av svingeren du velger.
 • Panoptix LiveScope er en smått fantastisk ekkoloddteknologi som gir flotte videolignende bilder i sanntid av det som foregår under og rundt båten. Svingeren kan justeres slik at den peker fremover for å se det  som er rundt båten, nedover for å se under den, eller perspektivmodus for å se alt ovenfra i grunt vann. Bildet så klart at du til og med kan se agnet ditt og skille mellom fiskearter som svømmer under eller rundt båten - opp til 30 m unna under normale forhold. Pantopix-funksjoner krever tilleggsutstyret Panopix Live Scope-system eller en  Panopix-svinger.

CHIRP står til informasjon for Compressed High Intensity Radar Pulse. Der et tradisjonelt ekkolodd sender ut en enkelt frekvens om gangen, med begrenset informasjon, klarhet og oppløsning, vil et CHIRP ekkolodd kontinuerlig sende ut en mengde frekvenser, både høye og lave, og tolke de individuelt. Resultatet et mye klarere, skarpere og detaljert bilde, både av fisk og strukturer under vann.

Av andre funksjoner vil vi nevne AIS-støtte, DSC-støtte – viser posisjonsdata fra DSC-kompatibel VHF-radio, motordata, støtter Fusion-Link-kompatible radioer, og seilfunksjoner/instrumenter. Plotteren er i tillegg kompatibel med Garmins ActiveCaptain-app, trådløs fjernkontroll, og den kan styre Garmins Force Trollingmotor rett på skjermen, legge til ruter og veipunkter, følge spor og annet.

ECHOMAP UHD-serien gjør det enkelt å være trådløst tilkoblet, også på sjøen. Med innebygd Wi-Fi kan man ta med seg innholdet i mobilappen Garmin ActiveCaptain. ActiveCaptain er et fellesskap hvor man kan dele informasjon om interessante plasser som er relevante på sjøen, få tilgang til QuickdrawTM Community og mer. ActiveCaptain tilbyr også bruk av smartvarslingsfunksjon hvor man kan få overført ulike meldinger som telefonanrop, sms, e-post, kalendervarsler med mer fra telefonen direkte på plotterskjermen. I tillegg gir appen mulighet for å planlegge neste tur, du kan kjøpe nye oppdagete kart og få programvareoppdateringer.

Valg av svinger

Velg en svinger som passer til ditt behov, og budsjett. For å utnytte SideVü og ClearVü teknologiene trenger du en gjennomgående giver eller en hekkgiver som støtter dette. En giver for innvendig montering vil kun støtte tradisjonel CHIRP. Garmin ECHOMAP UHD 92sv har en 12-pin svingerport. Noen av de kompatible svingerene har en 8-pin plugg, du vil da trenge en overgang fra 8 til 12-pin. I tillegg har ECHOMAP UHD 92sv en egen Panoptix inngang.

Se Garmin Svingerkompabilitet under «Dokumenter» og aktuelle svingere under «Tilbehør».

Ekkolodds maksimale dybder

Ekkolodd er ofte oppgitt med en maksimal dybde fra produsenten, det er den du finner under spesifikasjoner. Denne er ofte teoretisk, eller forutsetter perfekte forhold som helt rent ferskvann og hard bunn - og en svinger som minimum har de samme spesifikasjonene som selve ekkoloddet eller ekkoloddmodulen. I praksis vil saltinnhold, urenheter, bunnforhold, strøm, båtens hastighet og ikke minst svingerens plassering og kvalitet spille en stor rolle. I praksis er den maksimale måledybden vesentlig mindre, dette gjelder alle produsenter.

Som et eksempel vil vi si at en kartplotter meg oppgitt dybde på 350 m (i ferskvann) i praksis vil ha en effektiv dybde på 200-250 m i saltvann, og realistisk se fisk på 100-150 m. 

En bedre, og mer kostbar, svinger vil gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy.

Denne kartplotteren har en teknologi som gjør at man får videolignende ekkoloddbilder av fisk og havbunn. Da vil vi si at de har en praktisk dybde i saltvann på 20-80 m under normale til perfekte norske forhold. I ferskvann vil det være noe høyere. Her kan du se skipsvrak, hav-vegitasjon, hummerteiner og  fiskestimer.

Basert på erfaringer i norske farvann vil vi si at ekkoloddet på denne modellen har en realistisk maksimaldybde på ca 200 meter med Chirp, og ca 25 meter med en UHD SideVü giver. Panoptix LiveScope gir enda bedre bilder opp til 30 m, men ofte mindre.

Garmin Echomap UHD og UHD2-kartplottere

Garmins serie med Echomap UHD-kartplottere har vokst til en hel liten familie. Alle har selvfølgelig Ultra-High-Definition ekkolodd (UHD), men det kan være forvirrende å se forskjellene. Her er derfor en liten oversikt over hovedforskjellene:
 • UHD-cv: 6 og 7" kartplotter der 6" har tastestyring, mens 7" har berøringsskjerm og hjelpetaster. Tradisjonelt CHIRP og ClearVü-ekkolodd. 5 Hz GPS. 
 • UHD-sv: 7 og 9" kartplotter med berøringskjerm med hjelpetaster, med tradisjonelt CHIRP, SideVü og ClearVü-ekkolodd. 12-pin svingerkontakt.
UHD2-serien har bedre skjermer med høyere oppløsning, spesielt på 9".
 • UHD2-cv: 5 og 7" kartplotter med taster. Tradisjonelt CHIRP og ClearVü-ekkolodd.  4-pin svingerkontakt.
 • UHD2-sv: 6, 7 og 9" kartplotter med berøringskjerm med hjelpetaster, Tradisjonelt CHIRP, SideVü og ClearVü-ekkolodd. 10 Hz flerbånds-GPS. 12-pin svingerkontakt.

  I esken

  • ECHOMAP UHD 92sv med basekart for hele verden
  • Lade-/datakabel
  • Vippe-/stangbrakett med hurtigutløsingsholder
  • Innbygging
  • Beskyttende deksel
  • Hardware
  • Bruksanvisning

  Tekniske spesifikasjoner

  Automatisk ruteforslag Ja
  Autopilotintegrering Ja
  Driftsspenning 12V
  Dybdeområde (opptil) 300 meter
  Ekkolodd utgangseffekt 500W
  Støttede frekvenser 83/200, CHIRP, 70-200, 260/455/800/1000/1200
  Ekkoloddtyper CHIRP, ClearVü, SideVü, Panoptix
  Alternativer for fjernstyring App på telefon/nettbrett
  GPS-type 5 Hz, GPS
  HDMI-utgang No
  IP-klasse IPX7
  Kartbrikke-format MicroSD-kort (SD-adapter medfølger)
  Karttype Bluechart g2, Bluechart g2 Vision, Bluechart g3, Bluechart g3 Vision, Garmin Navionics+, Garmin Navionics Vision+
  Montering Brakett, Innfelt/flush
  Motorintegrasjon Ja
  Skjermoppløsning 400x800
  Skjermstørrelse 9"
  Vekt 1 kg
  Ytre mål 28.2 x 16.4 x 6.0 cm
  Betjening Knapper og multitouch
  Kan kobles til Ekstern ekkoloddmodul, AIS
  Tilleggsfunksjonalitet Med ekkolodd
  Grensesnitt NMEA 0183, NMEA 2000, SeaTalkng