Arida

Arida S8 Marine sorpsjonsluftavfukter

Varenummer MEAMARS8
8,199,- 7,599,-
inkl. moms
Få på lager
Sorpsjonsavfukter med kapasitet på inntil 8 liter vann i døgnet

Produktbeskrivelse

Arida Marine S8 er en luftavfukter som:

  • fjerner inntil 8 liter vann pr døgn
  • blåser fuktigheten ut som fuktig luft, ikke som fukt kondensert til vann
  • kan brukes i alle temperaturer, også i frost
  • har innebygget hygrostat for å kontrollere fuktigheten
  • har mulighet for ekstern hygrostat i tillegg
  • er veldig stillegående
  • er enkel å montere
  • luftstrøm: 90 m3/time
  • Mål: 200x200x200 mm
  • Vekt: 4.8kg

Svært stillegående

Arida Marine S8 er veldig stillegående. Den eneste lyden kommer fra viften som sirkulerer luften, og er tilsvarende den lyd man har i et varmeapparat. Det er enkelt å slå av maskinen om man ønsker det helt stille om natten.

Kompakte mål

S8 er veldig liten og kan få plass nesten hvor som helst. S8 bygger kun 200 mm x 200 mm x 200 mm. Dette er kanskje den minste 8 liters avfukteren på markedet?

Luftfilteret er lett tilgjengelig

Støvfilteret sitter i en metallramme i forbindelse med lufttilførselen. Denne kan enkelt tas av med to klips og uten bruk av verktøy. Luftfilteret kan enkelt renses og byttes. Et rent filter forlenger levetiden og øker ytelsen.

Enkel montering

Arida Marine S8 har fire føtter. Disse kan svinges til siden og har hull som gjør at du han skru den fast. Avfukteren kan enten settes på en hylle, eller den kan skrus fast direkte i veggen. Den kan også monteres opp/ned i taket om du ønsker det. Vekten er kun 4,7 kg.

Innebygget hygrostat

Det er viktig å tørke luften, men det skal heller ikke bli for tørt. Arida Marine S8 har derfor en innebygget hygrostat som kan betjenes fra utsiden av avfukteren. Du stiller enkelt inn hvor tørt du vil ha det, og avfukteren slår seg av og på i forhold til dette, akkurat slik en panelovn slår seg av og på i forhold til temperaturen. Du kan også bestemme om viften skal stoppe når det er tørt nok, eller om du vil at den skal fortsette å gå for å opprettholde luftsirkulasjonen i båten, selv om avfukteren ikke tørker.

Mulighet for ekstern hygrostat

I tillegg til den innebygde hygrostaten kan du også kople til en ekstern hygrostat. Dette er praktisk dersom du ønsker å måle luftfuktigheten et annet sted enn der avfukteren trekker sin luft fra.

Du kan kople til luftslange

Arida Marine S8 er utstyrt med en metallkanal med flens slik at du kan kople på en 125 mm luftslange for luftinntak. Avfukteren trekker da luften fra et annet sted enn der den står, men blåser luften tilbake til der avfukteren står.

Seatronic utgaven av Arida S8 har også en 90mm stuss på tørrluftsiden hvor du kan tilkoble en 90mm slange på inntil 1meter

Våtluft ut av båten

Den fuktige luften blåses ut av båten via en slangestuss på 41 mm. Her kan du bruke en slange eller et avløpsrør og lede den fuktige luften ut til friluft. Husk at vi anbefaler at det er fall på denne slangen, slik at eventuell kondens renner utover og ikke inn og tilbake til avfukteren.

Strømforsyning 230 Volt

Arida Marine S8 koples enkelt til  220V / 50 Hz stikkontakt, akkurat slik du har det hjemme. Avfukteren leveres med plugg, og du trenger ikke elektriker for installasjonen. Avfukteren leveres med 5 meter ledning.

Auto Restart

Hvis det oppstår et avbrudd i strømforsyningen, vil Arida Marine S8 fortsette å virke så snart strømmen er tilbake. Perfekt på steder hvor strømmen kan komme og gå, som for eksempel på bryggeanlegg.

Solid bygget

Arida Marine S8 er bygget i et solid metallkabinett. Betjeningspanelet, tilkoplingspunkter og strømforsyning er godt beskyttet. Kabinettet er i lakkert stål.

Tilkobling til avtrekksslange

Den fuktige luften føres ut av båten med en 40mm avtrekksslange. Ved stort fall fra avfukteren til vannlinjen kan det benyttes slange og skroggjennomføring med slangestuss, ved kort avstand eller lite fall må det benyttes slangestuss, kuleventil og skroggjennomføring, eller eventuelt en annen løsning som sikrer at ikke sjø slår inn i slangen. Kuleventilen må lukkes ved seiling eller hvis det er fare for slagsjø mot skroggjennomføringen. Avstand mellom avfukteren og utløpet av avtrekksslangen spiller ingen rolle så lenge slangen har gjennomgående fall.

 

Spesifikasjoner

Tilbehør

Alternativer