Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Quick

Quick Balder BL3 ankervinsjpakke 12V 900W fritt fall for 6 mm kjetting

Varenummer BL3912X-6PK
26 999,–
inkl. mva
Ikke på lager
Ankervinsjpakke med Quick Balder BL3 12V 900W ankervinsj for 6mm kalibrert kjetting. Frittfall-mekanisme. For innvending montering akter. Kabelar på høyre side. Merk at den er avbildet med autostopp og monteringsplate, dette er tilleggsutstyr.

Produktbeskrivelse

Ankervinsjpakke med Quick Balder BL3 12V 900W ankervinsj for 6 mm eller 8 mm kalibrert kjetting. Beregnet for montering akter og har frittfal-funksjon. Ankervinsjen er laget i syrefast stål 316 og forkrommet bronsje, og motoren er vanntett. Dette er med på sikre en lang levetid og få problemer.

Vi anbefaler denne vinsjen for båter opp til drøye 30 fot og ankeret inntil 3000 kg, men ta hensyn til ditt bruksområde og om båten din er ekstra tung i forhold til lengden.

Quicks velprøvde frittfall

Ankervinsjen har en driftsikker automatisk frittfallmekanisme uten elektronikk. En stor fordel med denne mer mekaniske løsningen er at vinsjen hjelper deg med å skyve ut ankeret fra braketten de første få desimeterene før frifallet setter inn. Dermed slipper man å måtte gå å "sparke" på ankeret slik man kan oppleve på noen løsninger med elektronisk frifall. Det er store krefter i sving ved frifall av anker med kjetting, så her MÅ fallet bremses opp før kjettingen er ute ved å trykke på opp-knappen i god tid, for å unngå skader på vinsj og innfesting. Dette kan automatiseres med utvalgte Quick kjettingtellere, men da er det viktig at kalibrering og innstillinger gjøres nøyaktig. Se under "Tilbehør".

Montering

Vinsjen er beregnet på montering på innsiden av båtens akterspeil, eventuelt lenger fremme på et tverrgående skott. Fleksibel montering, motoren kan justeres i intervaller begge veier avhengig av plass og hva som er hensiktsmessig. Vinsjen har kabelaret på høyre side av motoren, sett mot ankeret, og kan ikke byttes om. Vær oppmerksom på dette i forhold til plassering av vinsjen, monteres kabelaret for nærme skrogsiden kan det bli vanskelig med evt. vedlikehold og reperasjoner av kabelaret uten å måtte demontere hele vinsjen. Frifall-funksjonen skrus av og på på kabelarlokket på vinsjen, så plasseringen er også viktig i forhold til dette.

Tilleggsutstyr

Balder BL3 bruker 6 eller 8 mm kalibrert kjetting, og denne pakken inkluderer 50 m 6 mm galvanisk kjetting. Men hvis du har et lite eller grunt rom til kjettingen er det viktig å vite at den syrefaste kjettingen ikke "stakker" seg slik som galvanisk kjetting vil gjøre. Ta kontakt hvis du ønsker en tilsvarende pakke med syrefast kjetting.

Innvendig monteringsbrakett og relé er inkludert i prisen, men  merk at bildene også viser tilleggsutsyret Autostop og monteringsplate.

Balder Autostop sørger for at vinsjen stopper av seg selv når ankeret kommer opp i ankerbraketten. Kjettingen løper fritt inntil magnetene i giveren kommer i kontakt med sensoren i skroggjennomføringen. Da brytes strømmen automatisk og vinsjen stopper. Selv om man har autostopp er det viktig å følge med når ankeret heves, en nabobåt kan ha lagt ankeret over ditt, og feil kan oppstå. Med en Quick kjettingteller vil man få en funksjon der de siste 2 meterne kjøres inn manuelt for økt sikkerhet.

En kjettingteller vil i tillegg gi økt sikkerhet og mindre stress ved ankring. Du ser hvor mange meter du har kjørt ut, og du kan forhåndsinnstilte hvor mye som skal kjøres ut basert på hvor dypt det er.

Monteringsplatens hovedfunksjon er å stive av akterspeilet hvis det er behov for det. I tillegg har den estetisk funksjon i forhold til de utvendige skruene som holder vinsjens monteringsbrakett.

Både Autostop og monteringsplate, samt strømkabler til bryter og batteri finner du under "Tilbehør".  Under "Relaterte produkter" finner du utstyr som følger med i denne pakken, samt annet utstyr du kan ha behov.

Balder – for norske forhold

Quicks Balder-vinsjer er utviklet spesielt for norske og nordiske forhold. Vi på Seatronic har bidratt i stor grad til utviklingen her, basert på egne erfaringer og tilbakemeldinger på hva våre kunder ønsker seg i en vinsj – og ikke minst vårt helst spesielle forhold til Quick som strekker seg tilbake til 2002.

Pakken leveres med:

  • BL3 12 V 900W ankervinsj og innvendig brakett
  • Rele
  • Opp/ned bryter (QUIWCS820)
  • 50A automatsikring (QUIWCSB50)
  • 50m 6mm galvanisert kjetting (KJ6)
  • 33cm plattformrulle (FL17364)
  • 10kg galvanisert bruce-kopi anker (11010)
  • Svivel mellom anker og kjetting

Strømkabler til bryter og batteri kommer i tillegg

Ta kontakt med oss om du ønsker å tilpasse pakken eller trenger hjelp med å finne en pakke som passer til din båt.

Tekniske spesifikasjoner

Produsent Quick
Maksimal arbeidsbelastning 250 kg
Maks trekkraft 850 kg
Ankervinsj modell Quick Balder
Montering Akter
Motorkraft 900W
Oppkjøringshastighet (m/min) 27,4 m/min
Sikringsstørrelse (A) 50A
Arbeidsbelastning 80 kg
Vinsjtype Ankervinsj
Ankervinsjpakke Ja
Driftsspenning 12V
Kabelar 6 mm kjetting, 8 mm kjetting
Utkjøring Med frittfall
Motorkraft Fra 700W til 1000W