Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Quick

Quick Balder BL3 ankervinsjpakke 1200W-12v, fritt fall for 8 mm kjetting

Varenummer BL31212X-8PK
33 999,–
inkl. mva
Ikke på lager
Ankervinsjpakke med Quick Balder BL3 12V 1200W ankervinsj for 8 mm kalibrert kjetting. Frittfall-mekanisme. For innvending montering akter. Kabelar på høyre side. Merk at den er avbildet med autostopp og monteringsplate, dette er tilleggsutstyr.

Produktbeskrivelse

Ankervinsjpakke med Quick Balder BL3 12V 1200W ankervinsj for 8mm kjetting. pakken leveres med 20 kg anker, 50 m kjetting, ankersvivel, plattformrulle, opp/ned-bryter, automatsikring og relé.

Quick Balder BL3 er beregnet for montering akter og har frittfal-funksjon. Ankervinsjen er laget i syrefast stål 316 og forkrommet bronsje, og motoren er vanntett. Dette er med på sikre en lang levetid og få problemer.

Vi anbefaler denne vinsjen for båter opp til ca 45 fot, men ta hensyn til ditt bruksområde og om båten din er ekstra tung i forhold til lengden.

Quicks velprøvde frittfall

Ankervinsjen har en driftsikker automatisk frittfallmekanisme uten elektronikk. En stor fordel med denne mer mekaniske løsningen er at vinsjen hjelper deg med å skyve ut ankeret fra braketten de første få desimeterene før frifallet setter inn. Dermed slipper man å måtte gå å "sparke" på ankeret slik man kan oppleve på noen løsninger med elektronisk frifall. Det er store krefter i sving ved frifall av anker med kjetting, så her MÅ fallet bremses opp før kjettingen er ute ved å trykke på opp-knappen i god tid, for å unngå skader på vinsj og innfesting. Dette kan automatiseres med utvalgte Quick kjettingtellere, men da er det viktig at kalibrering og innstillinger gjøres nøyaktig. Se under "Tilbehør".

Montering

Vinsjen er beregnet på montering på innsiden av båtens akterspeil, eventuelt lenger fremme på et tverrgående skott. Fleksibel montering, motoren kan justeres i intervaller begge veier avhengig av plass og hva som er hensiktsmessig. Vinsjen har kabelaret på høyre side av motoren, sett mot ankeret, og kan ikke byttes om. Vær oppmerksom på dette i forhold til plassering av vinsjen, monteres kabelaret for nærme skrogsiden kan det bli vanskelig med evt. vedlikehold og reperasjoner av kabelaret uten å måtte demontere hele vinsjen. Frifall-funksjonen skrus av og på på kabelarlokket på vinsjen, så plasseringen er også viktig i forhold til dette.

Tilleggsutstyr

Balder BL3 bruker 8 mm kalibrert kjetting, og ved valg av kjetting, syrefast eller galvanisk, så spiller selvfølgelig både prisen og det estetiske inn (ofte hvilket materiale ankeret er laget av). Men hvis du har et lite eller grunt rom til kjettingen er det viktig å vite at den syrefaste kjettingen ikke "stakker" seg slik som galvanisk kjetting vil gjøre. Pakken leveres i utgangspunktet med galvanisert kjetting.

Innvendig monteringsbrakett og relé er inkludert i prisen, men  merk at bildene også viser tilleggsutsyret Autostop og monteringsplate.

Balder Autostop sørger for at vinsjen stopper av seg selv når ankeret kommer opp i ankerbraketten. Kjettingen løper fritt inntil magnetene i giveren kommer i kontakt med sensoren i skroggjennomføringen. Da brytes strømmen automatisk og vinsjen stopper. Selv om man har autostopp er det viktig å følge med når ankeret heves, en nabobåt kan ha lagt ankeret over ditt, og feil kan oppstå. Med en Quick kjettingteller vil man få en funksjon der de siste 2 meterne kjøres inn manuelt for økt sikkerhet.

En kjettingteller vil i tillegg gi økt sikkerhet og mindre stress ved ankring. Du ser hvor mange meter du har kjørt ut, og du kan forhåndsinnstilte hvor mye som skal kjøres ut basert på hvor dypt det er.

Monteringsplatens hovedfunksjon er å stive av akterspeilet hvis det er behov for det. I tillegg har den estetisk funksjon i forhold til de utvendige skruene som holder vinsjens monteringsbrakett.

Både Autostop og monteringsplate finner du under "Tilbehør". Der finner du også annet nødvendig tilbehør som brytere, kabler og kalibrert kjetting. Under "Relaterte produkter" finner du utstyr du kan ha behov for, som bla. ankere, ankelruller og kjettingtellere.

Balder – for norske forhold

Quicks Balder-vinsjer er utviklet spesielt for norske og nordiske forhold. Vi på Seatronic har bidratt i stor grad til utviklingen her, basert på egne erfaringer og tilbakemeldinger på hva våre kunder ønsker seg i en vinsj – og ikke minst vårt helst spesielle forhold til Quick som strekker seg tilbake til 2002.

Pakken leveres med

 • BL3 1200w vinsj og innvendig brakett
 • Quick vinsjehåndtak
 • Rele
 • Quick opp/ned bryter 
 • Quick 80A automatsikring
 • 50 meter 8mm galvanisert kjetting
 • 50cm plattformankerrulle
 • 20kg galvanisert bruce-kopi anker
 • Svivel mellom anker og kjetting
 • Festeanordningssett og -mal
 • Dokumentasjon

Strømkabler til bryter og batteri kommer i tillegg

  Ta kontakt med oss om du ønsker å tilpasse pakken eller trenger hjelp med å finne en pakke som passer til din båt.

  Tekniske spesifikasjoner

  Produsent Quick
  Maksimal arbeidsbelastning 370 kg
  Maks trekkraft 1000 kg
  Ankervinsj modell Quick Balder
  Montering Akter
  Motorkraft 1200W
  Oppkjøringshastighet (m/min) 39,6 m/min
  Sikringsstørrelse (A) 80A
  Arbeidsbelastning 120 kg
  Vinsjtype Ankervinsj
  Ankervinsjpakke Ja
  Driftsspenning 12V
  Kabelar 8 mm kjetting
  Utkjøring Med frittfall
  Motorkraft Over 1000W