Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Ecoflow

EcoFlow 400W sammenleggbart solcellepanel

Varenummer SOLAR400W
11 499,–
inkl. mva
Få på lager

EcoFlow 400W Portable Solar Panel er et meget kraftig sammenleggbart solcellepanel. Perfekt sammen med EcoFlow Delta strømforsyninger, og EcoFlow PowerKits. Kan også tilkobles andre solcelleanlegg. Bærevesken fungerer som stativ.

Produktbeskrivelse

EcoFlow 400W Portable Solar Panel er et meget kraftig sammenleggbart solcellepanel som sørger for miljøvennlig strømforsyning til dine elektriske apparater både hjemme og på tur - eller "off grid" som det heter på ny-norsk.
EcoFlows 400W solcellepaneler er spesialutviklet for bruk sammen med EcoFlow Delta strømforsyninger, samt EcoFlow Power Kits. Ett 400W solcellepanel passer utmerket sammen med EcoFlow Delta 2, mens de større strømforsyningene kan håndtere to til fire 400 W panel i serie.

Paralell- og seriekobling

Det er mulig å paralellkoble flere paneler sammen for å få høyere effekt og en raskere lading så lenge strømforsyningen kan håndtere det, slik bla. de større Delta strømforsyningene kan. Paralellkobling krever egne kabler beregnet for dette - tilleggsutstyr. Det er også mulig å seriekoble paneler for høyere spenning, men vi anbefaler det ikke på 400W-paneler siden ytterst få strømforsyninger klarer å håndtere dette. Sjekk brukermanualen for den aktuelle strømforsyningen for å se hvordan parallell- og seriekobling kan gjøres på denne for å unngå overbelasting.
Vi anbefaler at serie- og parallellkobling kun gjøres med identiske solcellepaneler, siden utgangsstrømme  varierer selv om effekten kan være den samme.

Kraftfull og bærbar

Solcellenes effektivitetsgrad sier noe om hvor stor andel av solenergien som konverteres til elektrisk energi. De beste panelene har en effektivitetsgrad på ca 23%, og EcoFlow 400W er helt her oppe med 22,6%.
I tillegge er det ca 10% mindre en tilsvarende sammenleggbare solcellepaneler på markedet. Dette betyr enklere transport og raskere lading for deg.

Selvstående med bærebag

Da med EcoFlow solcellepanelet på camping, på langtur eller på tur i egen hage, med bærebagen som også fungerer som stativ. Zip opp glidelåsen, fest med de medfølgende karabinkrokene,  og plasser solcellepanelet i riktig vinkel for maksimal innsamling av solstråler.
Bærebagen beskytter panelet under transport, og gjør det enkelt å stue bort.

Vanntett og holdbar

EcoFlows solcellepanel er designet for å tåle en eventyrlig og aktiv livsstil, og er IP68-sertifisert. Det betyr at det er senket under vann i 72 timer, bare for å være på den sikre siden. Det er bygd i ekstra sterke kompost-materialer, og tåler litt fysiske påkjenninger også. Dette er et skikkelig allværs-panel, laget for å tåle tidens tann.
IP68 betyr at det er vann- og støvsikkert, testet under kontrollerte laberatorieforhold, og det det oppfyller også IEC standard 60529, som bla krever at panelet tåler å være under vann i 72 timer på en meters typ.

Høyeffektive solceller samler flere solstråler

EcoFlow solcellepaneler har monokrystallinske silisiumceller, som fungerer desidert best på de fleste måleparametere. Det er disse som bidrar til den høye effektivitetesgraden, og sørger for at hver celle leverer mer energi.

Laderegulator

Solcellepanel må kobles til en laderegulatorer, noe som sikrer en konstant og stabil strømforsyning.
  • EcoFlow Delta 2 og River 2 modellene har innebygd laderegulator som er skreddersydd til EcoFlows solcellepaneler.
  • EcoFlows såkalte PowerKits er ferdige energipakke for.f.eks. hytter, og den inkluderte Power Hub har flere MPPT-laderegulatorer innebygd.
  • EcoFlows solcellepaneler er både lekre, av høy kvalitet og med en god kost-nytte-faktor, så mange ønsker å benytte de i eksisterende solcelleanlegg. Da anbefaler vi på det sterkeste å benytte en ekstern MPPT-laderegulator.
MPPT (Maximum Power Point Tracking) laderegulatorer er styrt av en mikroprosessor for å automatisk optimalisere ytelsen til solpanelet basert på algoritmer og analysering av ulike data. Dette kan blant annet øke effektiviteten på panelet opp imot 20% ved «lave» temperaturer - dvs 25 grader i panelet. En MPPT-regulator øker også effektiviteten på panelet når forholdene stadig varierer, f.eks ved delvis skyet vær og periodevise skyggefelt på panelet. Med andre ord er en MPPT-regulator spesielt egnet for bruk her i Norden.

Hva kan jeg drive med et 400W solcellepanel?

Dette er selvfølgelig veldig avhengig av været, men under ideelle forhold kan et 400-watt solcellepanel produsere ca 1,6 til 2,4 kWh pr dag. Ideelle forhold er en sjelden vare, spesielt på våre breddegrader, men litt grovt kan vi si at EcoFlow 400W Portable Solar Panel sammen med en EcoFlow Delta strømforsyning kan drifte elektriske apparater som et middels kjøleskap, TV, LED-lys, vifter, en kokeplate eller kaffemaskin, og kan i tillegg lade PC, nettbrett, smarttelefon, drone, bærbar høytaler ol. Du kan også bruke det til å lade en batteribank i en hytte, og i båt eller bobil på overnattingsturer.
Med to eller flere 400W-solcellepaneler kan du drive store kjøleskap, vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin eller AirCondition, Sørg bare for at strømforsyningen din kan ta imot strømmen, og har en kraftig nok inverter. EcoFlow Delta2 kan f.eks ta imot 500W, og har en inverter på 1800W (2700W peak), og er derfor en fin partner for ett 400W solcellepanel, mens Delta Pro takler 1600W, og kan dermed lades av fire 400W-paneler (3600W inverter, peak 7200W) og kan med det dekke behovet for en liten hytte, eller som nødstrøm for et hus.

Spesifikasjoner

Nominell spenning: 48V (Vmp 41V)
Effektivitet: 22,6%
Tilkoblinger: MC4
Vekt, kun solcellepanel: 16 kg
Vekt, med bæreveske: 19 kg
Dimensjoner utbrettet: 236,5x105,8x2,5cm
IP grad: IP68

I esken

  • Ecoflow 400W Portable Solar Panel
  • Bærebag (stativ)
  • 4 karabinkroker
  • Brukermanual
  • Solar til XT60 ladekabel

Tekniske spesifikasjoner

Driftsspenning 12V
Sammenleggbar Ja
Leveres med Cellprotector No
Maks ladeeffekt 400W
Maks ladestrøm 11A
Solcelletype Monokrystallinsk
Kan tråkkes på No
Vekt 16 kg
Ytre mål 105.8 x 236.5 x 2.5 cm / 105.8 x 62.0 x 2.5 cm (sammenlagt)
Panelkonstruksjon Sammenleggbart panel
Maks ladeeffekt Over 120W