Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Ecoflow

EcoFlow 220W tosidig sammenleggbart solcellepanel

Varenummer SOLAR220W
6 299,–
inkl. mva
På lager
EcoFlow 220W Bifacial Portable Solar Panel sammenleggbart tosidig solcellepanel, som også fanger opp solstråler som reflekteres fra bakken. Perfekt sammen med EcoFlow Delta 2 og River 2 strømforsyninger, og EcoFlow PowerKits. kan også tilkobles andre solcelleanlegg. Bærevesken fungerer som stativ.

Produktbeskrivelse

EcoFlow 220W Bifacial Portable Solar Panel er et sammenleggbart tosidig solcellepanel som sørger for miljøvennlig strømforsyning til dine elektriske apparater både hjemme og på tur - eller "off grid" som det heter på ny-norsk.
Dette solcellepanelet er tosidig, dvs at det også har solceller på baksiden. Hovedsiden har paneler på 220W, mens baksiden har 115W som fanger opp  solstråler fra omgivelsene kan fange opp mot 25% mer solenergi, noe som bidrar til raskere opplading av strømforsyningen eller batterier.
EcoFlows solcellepaneler er spesialutviklet for bruk sammen med EcoFlow strømforsyninger, og EcoFlow 220W sammenleggbart er perfekt i kombinasjon med River 2 Pro, og passer også sammen med Delta-serien.

Tosidig solcellepanel

Det tosidige panelet fanger opp solstråler fra omgivelsene, og avhengig av underlaget leverer det mer energi:
 • Gress: 7,21%
 • Sement/betong: 9,54%
 • Sand: 9,84%
 • Snø: 14,83%
 • Speil: 24,85%
Brukes solcellepanelet i umiddelbar nærhet til vann vil nok det påvirke positivt

Paralell- og seriekobling

Det er mulig å paralellkoble flere paneler sammen for å få høyere effekt og en raskere lading så lenge strømforsyningen kan håndtere det, slik bla. de større Delta strømforsyningene kan. Paralellkobling krever egne kabler beregnet for dette - tilleggsutstyr. Det er også mulig å seriekoble paneler for høyere spenning, men pass da på at strømforsyninger klarer å håndtere dette. Sjekk brukermanualen for den aktuelle strømforsyningen for å se hvordan parallell- og seriekobling kan gjøres på denne for å unngå overbelasting.

Kraftfull og bærbar

Solcellenes effektivitetsgrad sier noe om hvor stor andel av solenergien som konverteres til elektrisk energi. De beste panelene har en effektivitetsgrad på ca 23%, og EcoFlow er helt her oppe med 22-23%.
I tillegge er det ca 10% mindre en tilsvarende sammenleggbare solcellepaneler på markedet. Dette betyr enklere transport og raskere lading for deg.

Selvstående med bærebag

Da med EcoFlow solcellepanelet på camping, på langtur eller på tur i egen hage, med bærebagen som også fungerer som stativ. Zip opp glidelåsen, fest med de medfølgende karabinkrokene,  og plasser solcellepanelet i riktig vinkel for maksimal innsamling av solstråler.
Bærebagen beskytter panelet under transport, og gjør det enkelt å stue bort.

Vanntett og holdbar

EcoFlows solcellepanel er designet for å tåle en eventyrlig og aktiv livsstil, og er IP68-sertifisert. Det betyr at det er senket under vann i 72 timer, bare for å være på den sikre siden. Det er bygd i ekstra sterke kompost-materialer, og tåler litt fysiske påkjenninger også. Dette er et skikkelig allværs-panel, laget for å tåle tidens tann.
IP68 betyr at det er vann- og støvsikkert, testet under kontrollerte laberatorieforhold, og det det oppfyller også IEC standard 60529, som bla krever at panelet tåler å være under vann i 72 timer på en meters typ.

Høyeffektive solceller samler flere solstråler

EcoFlow solcellepaneler har monokrystallinske silisiumceller, som fungerer desidert best på de fleste måleparametere. Det er disse som bidrar til den høye effektivitetesgraden, og sørger for at hver celle leverer mer energi.

Laderegulator

Solcellepanel må kobles til en laderegulatorer, noe som sikrer en konstant og stabil strømforsyning.
 • EcoFlow Delta 2 og River 2 modellene har innebygd laderegulator som er skreddersydd til EcoFlows solcellepaneler.
 • EcoFlows såkalte PowerKits er ferdige energipakke for.f.eks. hytter, og den inkluderte Power Hub har flere MPPT-laderegulatorer innebygd.
 • EcoFlows solcellepaneler er både lekre, av høy kvalitet og med en god kost-nytte-faktor, så mange ønsker å benytte de i eksisterende solcelleanlegg. Da anbefaler vi på det sterkeste å benytte en ekstern MPPT-laderegulator.
MPPT (Maximum Power Point Tracking) laderegulatorer er styrt av en mikroprosessor for å automatisk optimalisere ytelsen til solpanelet basert på algoritmer og analysering av ulike data. Dette kan blant annet øke effektiviteten på panelet opp imot 20% ved «lave» temperaturer - dvs 25 grader i panelet. En MPPT-regulator øker også effektiviteten på panelet når forholdene stadig varierer, f.eks ved delvis skyet vær og periodevise skyggefelt på panelet. Med andre ord er en MPPT-regulator spesielt egnet for bruk her i Norden.

Hva kan jeg drive med et 220W solcellepanel?

Dette er selvfølgelig veldig avhengig av været, men litt grovt kan vi si at EcoFlow 220W Bifacial Portable Solar Panel sammen med en EcoFlow River 2 Max eller Pro kan drifte elektriske apparater som et  lite kjøleskap, TV, LED-lys, en kokeplate, blender, kaffemaskin eller 220V verktøy, og kan i tillegg lade PC, nettbrett, smarttelefon, drone, bærbar høytaler ol. Du kan også bruke det til å lade en middels batteribank i en hytte, og i båt eller bobil på overnattingsturer.

Spesifikasjoner

Maks ladeeffekt: 220 W på forsiden, 155W på baksiden
Maks ladestrøm: 13 A på forsiden, 8,8 A på baksiden
Nominell spenning: 21,8V (Imp 18,4V)
Effektivitet: 21-22%
Tilkoblinger: MC4
Vekt, kun solcellepanel: 9,5 kg
Vekt, med bæreveske: 11 kg
Dimensjoner utbrettet: 183x82x2,5cm
IP grad: IP68

I esken

 • Ecoflow 220W bifacial Portable Solar Panel
 • Bærebag (stativ)
 • 4 karabinkroker
 • Brukermanual
 • Solar til XT60 ladekabel

Tekniske spesifikasjoner

Sammenleggbar No
Leveres med Cellprotector No
Maks ladeeffekt 220W
Maks ladestrøm 13A
Solcelletype Monokrystallinsk
Kan tråkkes på No
Vekt 9,5 kg
Ytre mål 82 x 183.5 x 2.5 cm / 82 x 50 x 3.2 cm (sammenlagt)
Panelkonstruksjon Sammenleggbart panel
Maks ladeeffekt Over 120W