Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2500kr! Les mer

Full frihet med fjernkontroll

Ved kjøp av en Sleipner baug/hekkpropell vil du få gratis fjernkontroll til din baugpropell, alt du trenger å gjøre er å legge fjernkontrollen i handlekurven, så trekkes rabatten fra ved utsjekk. Med en trådløs fjernkontroll får du total bevegelsesfrihet i båten. Du kan styre baug- og hekkthruster fra hvor som helst i båten, eller fra bryggen under fortøyning om du vil. Det finnes også fjernkontroller som kan styre både en eller flere baug- og hekkthrustere, og ankervinsj - alt i én enhet. Gjelder Sleipners fjernkontrol RC-20 og RC-21

Fjernkontrollen er utstyrt med automatisk avstengning som forhindrer uforutsett start av thrusterene.

Slike propeller monteres nå på stadig flere båter i alle størrelser. Antall løsninger øker, og prisen er ikke avskrekkende.

For å få montert sidepropell må båten stå på land. Tiden er derfor inne for å finne en optimal løsning og få gjort monteringen før sesongen starter for alvor.

Gjør det selv for lavest pris

SE VIDEO: Seatronics Ketil Svennberg Jakobsen gir hurtiginnføring i baugpropell

For de nevenyttige er det fullt mulig å montere en baugpropell selv. En tunnellmontert løsning er billigst, men det krever litt glassfiberarbeid og krever at man har innsikt i 12 volts strøm.

Det store volumet av baugpropeller for montering i tunnel selges i pakker, med selve propellen, motor, tunnel, deler for det elektriske opplegget og betjening.

Har du litt mindre enn ti tommeltotter, kan du trolig montere baugpropellen selv. Den rimeligste løsningen er å montere propellen i en tunnel. (Foto: Andreas Holo)

Baugpropell også i liten båt

Stadig fler velger å montere baugpropell. En mindre båt kan være krevende å manøvrere når vinden tar tak. Mindre lettere båter er ofte vanskeligere å finmanøvrere enn større båter fordi det blir et begrenset «sig» i båten ved tillegging.


I uthavn gir baugpropellen deg bedre mulighet til å finne den perfekte plassen med full kontroll.

Lån spesialverktøy

Hos Seatronic får du låne boreverktøyet som skal til for å lage tunellen i baugen for propellen, dersom du handler baugpropell hos oss.

Vi selger omlag 70 baug- og hekkpropelløsninger i året. De aller fleste monterer selv, og bare helt unntaksvis hører vi om kunder som har hatt problemer med monteringen.

Lars Jørgen Kopperud, daglig leder, Seatronic

Utenpåliggende - enkelt å montere, men mer kostbart

En utenpåliggende løsning, hvor motor og propell blir montert under skroget, koster litt mer, men er enklere å montere. Alt som skal til er tre små hull i skroget og elektrikerarbeid. Dette er en god løsning når det ikke er plass til en innvendig installasjon i skroget.

Den tredje løsningen er å montere en nedsenkbar propell. Dette er den mest elegante løsningen, men også den mest kostbare.

Hekkthrustere