Her kan du betale med kort, få faktura, betalingsutsettelse eller avbetaling gjennom Klarna.

Sleipner lanserer neste generasjons baugpropell og hekkthruster

Sleipner SX baugpropell montert i hydropod

Sleipner lanserer neste generasjons baugpropell og hekkthruster

Fredrikstadbaserte Sleipner har opparbeidet seg en enorm mengde kunnskap om eksternt montert thrustere gjennom årene. Denne kunnskapen har resultert i en helt ny generasjon av utvendeig monterte thrustere. 

LES EGEN ARTIKKEL I MAGASINET: Tid for å montere baugpropell (og hekkthruster)

Den nye generasjonen er forbedret på en rekke områder, og er konstruert for en mer effektiv produksjonsprosess for å redusere produksjonskostnadene og derved prisen.

Den splitter nye SX-serien er verdens mest kompakte utvendige baug- og aktertrustere. Thrusterne passer der andre ikke passer, og gir en rekke fordeler både for båtbyggere, og deg som velger ettermontering. 

SX-serien er laget nettopp med tanke på allsidighet. Med superkompakte mål kan den monteres på båter med én eller flere propeller.

Ved behov finnes ferdig tilpassede skjermer som styrer vannstrømmen nedover, og dermed tillater montering høyt på akterspeilet.

Sleipner har også tatt frem et eget hus – hydropod – som gjør det mulig å montere SX som baugpropell i saktegående og middels raske båter der tradisjonell tunnelinstallasjon er vanskelig, eller eventuelt som hekkthruster på seilbåter.

Hydropod’en gir minimal vannmotstand, og Sleipners egne tester viser at vannmotstanden er rundt 5 kg ved 7,5 knop.

Hekkthrusterne er tilgjengelig i 35 og 50 kg skyvekraft som On/off og PRO-versjoner egnet for båter opp til 11 meter/37 fot.

Har du større båt, finnes fortsatt SX80- og SX100-modellene, samt EX-serien.

Utstyr til SX-serien

Som tidligere omtalt lanserer Sleipner en rekke tilvalg til SX-serien, slik at thrusteren lett kan monteres.

24. februar 2020