Meny Lukk

Webinarserie med Raymarine – se opptakene her

I første episode fikk vi nyttige tips og triks for oppdatering av software, konfigurering av kartplotteren og mye, mye mer.

Raymarine holder våren 2020 en serie med online kurs som tar for seg viktige temaer rundt bruk av elektronikk i båt. Kursene er helt gratis, og vil holdes som webinarer. Ønsker du å å delta på webinarene, kan du sitte hjemme og delta via en PC med internettilkobling.

Du finner link til påmelding her og nederst på denne siden.

«Vi tror at dette kan være nyttige kurs for mange og håper så mange som mulig vil delta på disse gratis webinarene»


Carl Erik Branting i Raymarine Norge

Raymarines webinar-serie startet allerede onsdag 29. april kl. 18:00, og temaet for første webinar var Forberedelser for sesongen – systemoppdatering og konfigurasjon av kartplotteren.

I første «episode» gikk Raymarines spesialister gjennom hvordan og hvorfor man bør oppdatere kartplotteren, og forskjellige oppsett som integrasjon med autopilot og deling av lysstyrke på tvers av alle instrumenter.

Kurset 6. mai 2020 hadde tittelen Bruk av AIS og kart, og her tok gutta i Raymarine blant annet for seg hvordan du kan få bedre situasjonsforståelse ved å bruke AIS. Vi fikk også smarte tips og triks om kartinnstillinger, hvordan du konfigurerer båtsymbolet til å stemme med din båt, hvordan vektorer fungerer, for å nevne noen.

3. episode, som gikk 13. mai 2020, handlet om autopilot, og fikk en innføring i autopilotens komponenter, hvordan autopiloten skal kalibreres og tips til innstillinger, samt hvordan autopiloten brukes.

I 4. episode, 27. mai, fikk vi se hva en radar er og hvordan den virker, rent teknisk, og i tillegg hvordan vi skal tolke radarbildet og optimere innstillinger.

For seilerne var episoden 3. juni spesielt nyttig – her fikk vi se hvordan vi kan utnytte seilingsfunksjonene i Raymarines kartplottere, med operativsystemet Lighthouse 3.

Raymarine utmerker seg på ekkolodd-fronten – webinaret 10. juni handlet om oppsett og bruk av ekkolodd. Vi fikk lære mer om hvordan man stiller inn ekkoloddet, hvordan man kan forstå ekkoloddbildet og en god del om forskjellige ekkoloddteknologier.

Kursene er først og fremst rettet mot nåværende modeller, for eksempel Axiom-serien, men det er også tips og triks å ta med seg for eldre og andre produkter.

På jakt etter ny kartplotter? Se kampanje på Axiom-kartplottere her!

Kursene legges ut som videoer på Seatronics Youtube-kanal, dersom du ønsker å repetere eller går glipp av et av webinarene.

Temaer og datoer for Raymarines webinarer

Vi legger ut opptak av webinarene her straks de er tilgjengelige.

  • 29.april klokken 18:00: Forberedelser for sesongen, konfigurasjon av kartplotter, installasjon av systemoppdateringer – Se opptak av webinaret 29. april
  • 6. mai klokken 18:00: Bruk av kart og AIS – Se opptak av webinaret 6. mai
  • 13. mai klokken 18:00: Igangkjøring og bruk av Evolution autopilot – Se opptak av webinaret 13. mai
  • 27. mai klokken 18:00: Enkel bruk og forståelse av radar, teknologier, innstillinger og forståelse av bilde – Se opptak av webinaret 27. mai
  • 3. juni klokken 18:00: Utnytt seilfunksjonene bedre. Lær mer om hvordan du kan utnytte plotterens seilfunksjoner – se opptak av webinaret 3. juni
  • 10. juni klokken 18:00: Oppsett og bruk av ekkolodd. Lær mer om hvordan du stiller inn ekkoloddet ditt, forstå ekkoloddbildet bedre – se opptak av webinaret 10. juni
  • 17. juni klokken 18:00: Opplev ny teknologi som Augmented reality om bord. Gjennomgang av nye teknologier og forskjellige kameraer og teknologier.

Påmelding

Webinar-serien er helt gratis, og forplikter deg på ingen måte til å kjøpe noe.

Vil du lære mer om hvordan du kan utnytte plotteren din bedre? Meld deg på Raymarines webinar her

Se også disse Raymarine-artiklene

Les også: Lurer du på hvordan Raymarine kvalitetstester utstyret før produksjon?

Oppgradere software på kartplotteren? Se «Software Updates for Marine Electronics» hos Raymarine

Var denne artikkelen nyttig?

Gi artikkelen 1 til 5 stjerner etter hvor nyttig du synes den var

Vi beklager at denne artikkelen ikke var nyttig for deg

Vi vil gjerne vite hva du synes vi kan forbedre!

Les også: