Vi har FRI FRAKT* på alle ordre over 2000kr! Les mer

Garmin Høstkampanje 2023

Er du ute etter ny elektronikk til båten bør du lese videre her. I samarbeid med velkjente Garmin har vi gleden av å tilby noen av våre mest populære produkter, inkludert Garmin GPSMAP-kartplotter fra 7-12 tommer. De to største kartplotterene vil også leveres som pakker med radar. Det er også gode tilbud på radar i flere prisklasser, høykvalitets ekkoloddsvingere, seilinstrumenter, autopiloter, smartbåtsystemet OnDeck, VHF og kamera. Vi viser også frem litt tilleggsutstyr vi synes er ekstra nyttig, selv om ikke alt er en del av høstkampanjen.

Kartplottere

Garmin GPSMAP 723xsv, 923xsv og 1223xsv er brukervennlige kartplottere med touchskjerm. xsv, betyr at de har innebygd 1 kW CHIRP-ekkolodd som avhengig av svingervalg støtter SideVü og ClearVü. Kartplotterene kan også bygges ut med foroverseende Panoptix ekkolodd.

Bygg ditt eget marinesystem med kompatible autopiloter, radar, kameraer, ais, multimedia og visning av seil- eller motordata. Garmin GPSMAP har superrask prosessorhastighet, og skjermen har meget høy oppløsning.

Garmin GPSMAP er perfekt for båteiere som ønsker en multifunksjonsskjerm som kan bygges ut til en maritimt Garmin-system, som kan styres fra båten eller land.


Pakker med radar og kartplotter

De to største kartplotterene i kampanjen, Garmin GPSMAP 923xsv og 1223xsv, kan også leveres i en pakke med Garmin GMR 18 HD+ radar

Garmin GMR18 HD+ er en 18-tommer radar som er perfekt hvis det er begrenset plass til å plassere en radar. 4W effekt med en rekkevidde fra 20 meter til 36 nautiske mil.

Har funksjoner, som Dynamic Auto Gain som automatisk justerer forsterkningsnivåene til optimale innstillinger for havner, i nærheten av land og offshore, og Dynamic Sea Filter, som automatisk justerer signalforsterkninger fra bølger. Har også radaroverlay på kartplotterens kartside og MARPA-målsporing.

Se lenger nede på kampanjesiden for mer avanserte radarer, og monteringstilbehør.


Velg rett kart til din kartplotter

Garmin Navionics+ kartografi gir deg overlegen dekning, klarhet og detaljer og har videreført den beste teknologien fra både Garmin- og Navionics. Garmin Navionics+ har også forbedret Auto Guidance-teknologi med ruteforslag. I tillegg har du mulighet for skyggelegging av dybdeområder og grunt vann, samt konturer på 50 cm.

Garmin Navionics Vision+ gir deg i tillegg skyggerelieff, satellittbilder med høy oppløsning, flyfoto, 3D fisheye visning, dvs. 3D bilder med undervannsperspektiv, og 3D marinereye-visning - 3D-bilder av omgivelsene over og under vann.


Tilbehør til kartplottere

GRID 20 Fjernkontroll

Garmin GRID 20 fjernkontrollene til GPSMAP-plottere er brukervennlige, og gir kontroll over hele Garmin-båtsystemet ditt. Fjernkontrollene har bla. 360-graders styrespak med dreiebryter og velgeknapp, faste knapper inkl. SOS-tast og autopilot standby/aktivering, samt fire programmerbare favorittaster. GRID 20 er vanntett, kommer i både liggende og stående utgave, og kan tilkobles kablet eller trådløst. Alt dette er med på å gjøre navigeringen enklere med touchskjerm i vått vær eller røff sjø, eller hvis plotteren er plassert i litt avstand fra rattet. Den kompakte størrelsen gjør at fjernkontrollene kan plasseres mellom skjermer på instrumentpanelet, på rorpidestallen på en seilbåt, eller på armlenet på førersetet slik det er på større skip.

Kamera

Med et fastmontert maritimt kamera ombord kan du følge med på kartplotteren på det som skjer på eller rundt båten, både når du er på sjøen og når du ligger til kai. Plasser det der du ønsker, f.eks. slik at du enkelt kan bakke ut av trange havner, eller for å overvåke motorrommet. Begge kameraene her er vanntette iht. IPX7.

  • Garmin GC 14 er et kompakt maritimt analogt kamera med bilder av meget høy kvalitet, selv i svakt lys (opp til 15 m).
  • Garmin GC 200 er et kompakt maritimt IP kamera i HD kvalitet gir enestående kvalitetsbilder, selv i lite lys. Infrarøde LED-lys gir nattsyn i opptil 30 m. Opptil 16 kameraer kan kobles til med Garmin Marine Network, og opptil 5 kan strømmes for visning på plotteren samtidig.


Radar

Kampanjeradarene har MotionScope-teknologi som benytter dopplereffekten til å oppdage og markere bevegelige mål. Pulskompresjon gir høy oppløsning uten å sløse med energien. De har også en rekke funksjoner, inkl justering av målstørrelse på radarbildet, radaroverlay på kartplotterens kartside og MARPA-målsporing.

En større radar har smalere vannrett strålebredde, noe som gir bedre og klarerer radarbilde selv om effekten er den samme. De blir bedre på avstand, og det er lettere å skille to båter eller to små øyer fra hverandre.

Vil fungere perfekt med GPSMAP-kartplottere, inkludert kampanjemodellene 723xsv, 923xsv og 1223xsv.

  • Garmin GMR18 og GMR 24 Fantom er kraftige 18- eller 24-tommer radar. 40W effekt med en rekkevidde fra 6 meter (20 fot) til 48 nautiske mil.
  • Garmin GMR54 er en kraftig 4 fot (1,2 meter) åpen radar. 50W effekt med en rekkevidde fra 6 meter (20 fot) til hele 72 nautiske mil.


Tilbehør radar

For å få best mulig effekt av radaren er det viktig at den monteres riktig, og at den monteres på et solid underlag. Som oftest vil det være behov for en masteplattform, et «radartårn» eller en akterstagsbrakett. Scanstrut er verdensleder innen monteringsløsninger, og har utstyr som er skreddersydd for bla. Garmin, med forborede hull og klartgjort for kabler. Her viser vi noen av våre bestselgende modeller for Garmin-radarantenner.


Seilinstrumenter

For seileren er det viktig å se vinddata, hastighet og dybdedata fra cockpit, men også kunne knytte vindinstrumenter opp til kartplotteren.
Garmin GMI Wired startpakke 52 er en meget god pakkeløsning basert på NMEA 2000 som inneholder følgende:

  • GMI 20 maritimt instrument: Et digitalt instrument som er utformet for å passe i både for seil- og motorbåter. GMI 20 har en stor og klar fargeskjerm på fire tommer, og kan vise vinddata, dybde, hastighet og en rekke andre båtdata og maritime data. God synlighet både i dagslys og om natten, og kan vise flere data samtidig.
  • GND 10 blackbox-bro konverterer data mellom Nexus-nettverket og NMEA 2000. Enkel plug-and-play installering (inkl USB) gir kompabilitet mellom Garmin- og Nexus-produkter, inkludert gWind-givere. Kan også benyttes til å formidle seilespesifikke funksjoner i PC-programmer som NexusRace™, Expedition, Adrena og SeaTrack mellom Nexus- og NMEA 2000-nettverk
  • gWind giver er en kablet vindgiver som gir meget nøyaktige vindretning- og vindhastighetdata, også i lav vindhastighet. 25 m. kabel.
  • Airmar DST-810 skrogmontert smartsvinger som gir dybde, hastighet og temperatur, og i tillegg har retningssensor for data om krenging/trim og helling/rulling. Bluetooth gjør at den enkelt kan kalibreres direkte via Airmar Cast-appen.


Tilbehør instrumenter

Det følger et GMI 20 instrument i pakken, men det er mulig å komplementere med flere. Selv om det er mulig å vise flere data i samme vindu, er det mange som ønsker et instrument pr hoveddata, f.eks. vindhastighet, vindretning, hastighet og dybde. Hvis man seiler i litt røff sjø er det en fordel å kunne lese av data så fort som mulig, og da er det enklere at hvert instrument bare viser en ting. Mange ønsker seg også en «repeater», altså et ekstra instrument f.eks ved rattpidestallen selv om «hovedinstrumentene» er over nedgangsluken.

Har man ikke en naturlig flate å felle inn et eller flere instrumenter kan en såkalt instrumentpod være løsningen. Scanstrut leverer kvalitets-pods for en eller flere instrumenter, som oftest monteres disse på rattpidestallen.


Autopilot

Garmin Reactor 40 autopiloter benytter seg av maritim teknologi som tidligere bare var tilgjengelig for kommersielle båter og skip, og er Garmins mest følsomme autopilotsystem. De er meget allsidige, med funksjoner for både (hurtiggående) motorbåter og seilbåter, som hold av styrekurs, vindholder, bauting/jibbing (må være parkoblet med en vindgiver), trinnstyring med mer. 

Autopiloten har en 9-akset AHRS (kompass) uten løse deler, slik at du kan montere den nesten hvor som helst, og i alle retninger. Reactor 40 reagerer på sjøforholdene, og holder deg på rett kurs. Samtidig får du en mer komfortabel tur for alle som er om bord.

Shadow Drive-teknologien gjør at du med autopiloten aktivert når som helst kan ta over kontrollen bare ved å dreie på rattet, og autopiloten aktiveres automatisk når du holder en stø kurs igjen.

Autopiloten kan styres fra det medfølgende GHC 50-autopilotinstrumentet, eller fra en en kompatibel Garmin-kartplotter. Den kan også styres fra tilleggsutstyr som fjernkontroll og fra utvalgte maritime Garmin quatix-smartklokker.

Denne hydrauliske Reactor 40-autopiloten er i utgangspunktet laget for hurtiggående motorbåter med hydraulisk styring, enten det er innenbordsmotor, påhengsmotor, hekkagregat, bensin eller diesel. Kan med fordel også benyttes på seilbåter med  hydraulikkstyring.


Tilbehør til Reactor pilot

Autopilotpakken må kombineres med en hydraulisk pumpe tilpasset båtens hydrauliske styring:

  • Garmin hydraulisk pumpe 2,0l: For styresylinde fra 160 til 390 ccm
  • Garmin hydraulisk pumpe 1,2l: For styresylinde fra ca 100 til 165 ccm


Reactor med Smartpump

Reactor 40 autopilot med SmartPump v2 er en autopilotpakke for deg som bruker båten mye. Med den børsteløse hydraulikkpumpen – SmartPump v2  – får du lengre pumpelevetid, redusert strømforbruk, stille drift og bedre effektivitet. SmartPump v2 er beregnet for båter med hydraulisk styresylinder fra 65-390 cm³.

SmartPump passer til de fleste hydraulikkstyrte seilbåter og hurtigbåter. Den krever en kompatibel Garmin-kartplotter eller et GHC-autopilotinstrument, og GHC 50 følger med i pakken.


Tilbehør alle piloter

Reactor-fjernkontroll for autopilot

Med en fjernkontroll til autopiloten kan du styre autopiloten, og dermed båten, fra flere steder om bord, selv om vi anbefaler at roret alltid er bemannet for å kunne ta manuell kontroll over båten. Fjernkontrollen har innebygd kompass og bevegelseskontroller, slik at du bare kan peke i den retningen du ønsker å aktivere eller endre kursen, samtidig som du holder bevegelseskontroller-knappen nede. Kursen kan også justeres styrbord eller babord i én grad, 10-grader (alternativ eget valg av antall grader) med piltastene. Mann-Over-Bord-funksjon for å markere og navigerer tilbake til en MOB-posisjon. Handlingstaster for å aktivere ønskede handlinger eller mønstre, f.eks en Route-To-handling eller en seilbåtfunksjon. Dette kan kreve at du har annet kompatibelt utstyr som en kartplotter eller vindgiver. Reactor-fjernkontrollen har en klar og lesevennlig fargeskjerm, også i sollys, og den er vanntett og flyter.

Garmin MSC 10 maritimt satellittkompass

Garmin MSC 10 er et GPS-basert maritimt satelittkompass som gir pålitelig og nøyaktig kursinformasjon, uten at du trenger å bekymre deg for magnetisk interferens. Kan være nødvendig i noen situasjoner, f.eks. i enkelte metallbåter og høyhastighetsbåter, men gir også mer nøyaktig kursinformasjon til alle som ønsker det.

Mottakeren med multibånds GNSS (L1 og L5 GPS) og multikonstellasjon (GPS, Galileo, GLONASS og BeiDou) som gir nøyaktig posisjonering. MSC 10 gir deg informasjon om helling, rulling og lineær vertikal bevegelse. Kan være hovedsensor for både autopilot, kartplotter og andre systemer.


OnDeck og Garmin VHF215i

Garmin VHF 215i fastmontert VHF med DSC, GPS og NMEA2000

En VHF-radio er et av de viktigste sikkerhetsutstyr vi kan ha om bord, og gir deg mulighet til å kommunisere med fastlandet (radiostasjoner/redningssentral) og andre båter i området rundt deg. Garmin VHF 25i ivaretar dette på best mulig måte, med standard DSC-funksjonalitet (Digital Selective Calling) i klasse D (nødanrop og direkteanrop med brukerprogrammert MMSI-nummer). Med GPS sendes båtens ID og posisjon når man utløser DISTRESS-knappen.

25 Watt sendeeffekt gir vesentlig lengre rekkevidde enn en håndholdt VHF, som forsterkes ytterligere jo høyere antennen plasseres. NMEA 2000 gjør at VHF 215i enkelt kobles til båtens nettverk og annet kompatibelt utstyr, som kartplotter/multifunksjonsskjerm. VHF 215i har en stor og lesevennlig skjerm, og løs håndmikrofon.

Garmin OnDeck Hub smartbåtsystem med mobilovervåkning, inkludert sensorer

Garmin OnDeck Hub er et smart system for overvåkning av båten. Systemet består av ulike sensorer som monteres på båten og kobles til OnDeck Hub'en, som videresender overvåkningsinformasjonen til Garmin Active Captain-app på smarttelefonen.

Garmin OnDeck Hub kan kobles til NMEA2000-nettverk eller Garmin Marine Network, og hente informasjon fra forskjellige nettverksenheter, som kompass, GPS, hastighetsmålere, vindmålere med mer.

Med ActiveCaptain-app er det enkelt å sette opp varsler for bevegelse i båten, at en dør åpnes, ladespenning, kutt i landstrøm eller hvis båten beveger seg utenfor et forhåndsdefinert område (geofence). ActiveCaptain gjør det også mulig å starte inntil 5 utvalgte systemer, som kjøleskap, ladere eller varmer via reléer.

Det følger med Garmin OnDeck-sikkerhetssensor, temperatursensor, sensor for landstrøm, samt én relébryter på 12V DC. Systemet kan bygges ut med flere relébrytere og OnDeck-sensor for bla. lensepumpe, magnetkontakt, batterispenning, GPS-posisjon og avstandslogg, og NMEA2000-sesnor for væskenivå, temperatur, vanndybde, posisjon, kurs over land, hastighet over land, fartøyhastighet, vinddata, hastighet for drivstoffstrøm (flowmeter), motortimer og motorvarsler. Merk at systemet trenger et satelittabonnement.


VHF tilbehør og antenner

Med Garmin GHS 11i kablet VHF håndsett kan du benytte VHF-radioen din fra en annen plassering, f.eks cockpit hvis radioen er montert ved kartbordet.

Ved installasjon av antenneanlegg er det viktig å gjøre en nøyaktig og grundig jobb. De fleste tekniske problemer ved faste VHF-installasjoner oppstår på grunn av feil eller mangler i antenneanlegget - som oftest dårlige koblinger. Vær også oppmerksom på at VHF-antenne skal stå høyest mulig og i loddrett stilling. Husk å gjennomføre radiotest ved å kalle opp kystradiostasjon ved hver sesongstart. Gjenta dette noen ganger i løpet av sesongen, og i forkant av lengre overfarter.

Her er tre gode antenner for en VHF-installasjon:

Glomex VHF antenne RA300FME 1,2 meter glassfiberpisk: Leveres uten feste og kabel, her velger du det som passer best for din båt.

Glomex VHF antenne RA106 0,9 m stålpisk antennepakke: Levers med 4,5m kabel, dekkfeste med mer.

Glomex VHF båtantenne RA104 1,0 meter glassfiberpisk: Levers med 4,5m kabel, leddet nylonbrakett/dekkfeste med mer.


Ekkoloddsvingere

Ekkoloddmodulene på kartplotterene i høstkampanjen har en teknologi som gjør at man får videolignende ekkoloddbilder av fisk og havbunn, der du f.eks. kan se skipsvrak, hav-vegetasjon, hummerteiner og  fiskestimer. Til dette bruket vil vi si at de har en praktisk dybde i saltvann på 20-80 m under normale til perfekte norske forhold. I ferskvann vil det være noe høyere. Basert på erfaringer i norske farvann har ekkoloddet på disse kartplottterene en realistisk maksimaldybde på ca 200 meter med Chirp, og ca 25 meter med en UHD SideVü giver. Panoptix LiveScope gir enda bedre bilder opp til 30 m under perfekte norske forhold. Med en 1kW giver utnytter man xsv-modellene til det fulle og maksimaldybden vil økes betraktelig, og generelt vil bedre, og mer kostbare, svingere gi et bedre resultat, både i form av bedre dybde og mindre støy sammenlignet med de rimeligere modellene.

Ekkoloddgivere på høstkampanjen

Garmin GT15M-THF er gjennomgående 600-watts CHIRP-svingere i rustfritt stål som er laget for å gi best mulig ekkoloddytelse. Viser fiskebuer, undervannsstrukturer og bunndybde på skjermen – klart og tydelig. Samtidig er de laget for å gi redusert vannmotstand, og kommer i 0, 12 og 20 graders helling for å kunne tilpasses de fleste skrogvinkler uten kledningskloss. Perfekt for mellomstore sportsfiske- og motorbåter

Garmin B258 er en gjennomgående bronsegiver av topp kvalitet med 1kW effekt og frekvensene 50 og 200 kHz. Perfekt for dypvannsfiskere og andre som gjerne vil måle de store dybdene.


Panoptix ekkoloddsvinger

Garmin Panoptix PS51-TH ekkoloddsvinger er ikke en del av høstkampanjen, men for den som ønsker å se bunnforholdene foran båten er et FrontVü-ekkolodd perfekt for den som ofte eller av og til navigerer i ukjent farvann, enten det er for å fiske eller finne drømmeplassen i uthavn. Dette er noe av det råeste du kan ha på ekkolodd-fronten, her kan du både se agnet og hvordan fiskene reagerer på det, og du kan se dykkere under vann i sanntid.


Kampanjen varer ut november 2023.


Se også Echomap kampanjen

Garmin Echomap kampanjeGarmin Echomap kampanje